۲۵ فروردین ۱۳۹۴، ۱۸:۲۹
کد خبر: 81571525
T T
۰ نفر

عقب نشینی داعش از بیشتر بخش های اردوگاه یرموك سوریه

۲۵ فروردین ۱۳۹۴، ۱۸:۲۹
کد خبر: 81571525
عقب نشینی داعش از بیشتر بخش های اردوگاه یرموك سوریه

تهران – ایرنا – مقام های فلسطینی و یكی از ساكنان اردوگاه یرموك روز سه شنبه گفتند كه تروریست های داعش در برابر جنگجویان فلسطینی از اردوگاه یرموك در جنوب دمشق پایتخت سوریه عقب نشینی كرده اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از دمشق، یكی از ساكنان این اردوگاه با نام مستعار ثمر نیز گفت كه تروریست های داعش از بیشتر بخش های تحت اشغال خود در این اردوگاه پس از ورود به آن در اول آوریل (12 فروردین) عقب نشینی كرده اند.

وی افزود: ما در 3 روز گذشته هیچ یك از عناصر داعش را در این اردوگاه ندیده ایم.

یك مقام جناح فلسطینی هوادار دولت سوریه كه در این اردوگاه علیه داعش می جنگد نیز عقب نشینی داعش را تایید كرد.

به گفته خالد عبدالمجید رییس جبهه مبارزه مردمی فلسطین، هنوز درگیری هایی به صورت پراكنده میان جنگجویان فلسطینی و عناصر داعش در این اردوگاه رخ می دهد. اما تروریست ها از بیشتر بخش ها و محله هایی كه پیشتر اشغال كرده بودند، عقب نشینی كرده اند.

منابع فلسطینی همچنین گفتند كه اكنون تروریست های داعش عمدتا در بخش جنوب غربی این اردوگاه محاصره شده اند. اما بیشتر بخش های شرقی و شمالی این اردوگاه در اختیار جناح های فسطینی قرار دارد.

بر اساس این گزارش، نیروهای دولتی سوریه نیز در اطراف این اردوگاه مستقر شده اند و به گفته عبدالمجید، جناح های فسطینی یك اتاق عملیات مشترك با نیروهای دولتی سوریه تشكیل داده اند.

یك منبع امنیتی دولت سوریه در دمشق همچنین گفت: جناح های فسطینی پیشروی كرده و توانسته اند كه دوباره بر نقاط اصلی و مهم این اردودگاه مسلط شوند و عملیات آنان ادامه دارد.

برخی جناح های فلسطینی داخل این اردوگاه موسوم به اكناف بیت المقدس به همراه تروریست ها علیه دولت سوریه می جنگند.

به گفته مقام های فلسطینی، جنگجویان گروه فتح و جبهه دمكراتیك برای آزادی فلسطین در این درگیری ها، شركت ندارند.

این گروه ها گفته اند كه می خواهند یرموك در درگیری های سوریه بی طرف بماند و نمی خواهند كه در این بحران موضع گیری كنند.

پیشروی 12 فروردین داعش در این اردوگاه در نزدیكی دمشق، موجب نگرانی ساكنان و دولت سوریه شد. به گونه ای كه وزیر آشتی این كشور خواستار عملیات نظامی برای بیرون راندن تروریست های داعش شد.

جمعیت این اردوگاه كه پیش از درگیری ها و بحران سوریه حدود 160 هزار فلسطینی و سوری بود، در زمان تهاجم داعش به آن به حدود 18 هزار تن كاهش یافت.

به گفته منابع فلسطینی، در پی تهاجم داعش حدود 2500 غیرنظامی از این اردوگاه گریخته اند.

نهادهای امدادرسانی و سازمان ملل متحد در باره بحران وخیم انسانی در این اردوگاه هشدار داده و از همه طرف های درگیر خواستار ایجاد یك گذرگاه امن شده اند.

سازمان ملل متحد روز دوشنبه نیز با یادآوری اوضاع اسفبارهزاران آواره به دام افتاده در درگیری های یرموك، بر ضرورت اقدام فوری مجامع بین المللی برای حل مسالمت آمیز این درگیری ها و نجات آوارگان تأكید كرد.

به گزارش ایرنا، «پیر كراهن بوهل» دبیركل سازمان امداد و كار سازمان ملل روز دوشنبه در دومین روز دیدار خود از دمشق در بیانیه ای تاكید كرد كه حل مسالمت آمیز بحران یرموك، بهترین راه حل برای پایان دادن به كشتار و وضعیت اسفبار غیرنظامیان در این اردوگاه است.

به گزارش سازمان ملل، یرموك در دو هفته گذشته به میدان نبرد میان گروه های تروریستی مختلف از جمله داعش تبدیل شده است.

براساس آمار سازمان ملل، در جریان درگیری ها در این اردوگاه بیش از18 هزار پناهنده شامل 3 هزار و 500 كودك محاصره شده اند كه در یك سال گذشته نیز تنها با كمك های انسان دوستانه سازمان ملل قادر به گذران زندگی خود بوده اند.

بوهل بعد از بازدید از وضعیت آوارگان یرموك، در گزارشی بر ضرورت فراهم ساختن فوری كمك های انسان دوستانه برای آوارگان در یرموك تاكید كرد وافزود: تاكنون رایزنی های انجام شده با مقام های دولت سوریه برای كمك به آوارگان یرموك نتیجه بخش بوده است.

گروه تروریستی – تكفیری داعش كه با حمایت غرب و هم پیمانان منطقه ای آنها از سال 2012 در سوریه شكل گرفت، از حدود دو هفته پیش تاكنون با حمله به اردوگاه یرموك بخش های وسیعی از آن را اشغال و جنایات متعددی را مرتكب شده است.

خاورم**1486**1010
۰ نفر