به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار كتاب و ادبیات ایرنا، گزارش خانه كتاب در نیمه اول سال گذشته نشان می دهد حدود دو هزار و ۶۸۳ عنوان كتاب با شمارگان هشت میلیون و ۲۸۷ هزار و ۶۲۰ نسخه در كشور برای كودكان و نوجوانان تولید شده كه این تعداد كمتر از جمعیت ۱۳ میلیون نفری دانشآموزان كشور است .
با توجه به این آمار به هر دانشآموز هفت دهم كتاب میرسد ، موضوعی نگران كننده در حوزه كتاب كودك و نوجوان كه باید فكری برای آن كرد.
بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران از 16 تا 26 اردیبهشت ماه در مصلی بزرگ تهران برگزار می شود.
برخی كارشناسان بر این باورند كه برگزاری نمایشگاه كتاب نقش مهمی در برآورده كردن نیازهای فرهنگی مردم بویژه كودك و نوجوان دارد.
آنان معتقدند، استقبال مردم در رده های سنی مختلف به ویژه در مقاطع سنی پایین در كارهای فرهنگی بسیار مهم است و باید بیش از پیش فرهنگ كتابخوانی ، مطالعه و آگاهی در بین آنها رواج پیدا كند.
محسن اعلایی ناشر درگفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا می گوید: نمایشگاه در یك حداقل زمان و به راحتی دسترسی مردم بویژه كودك و نوجوان را به كتاب های متنوع ، متعدد وارزان فراهم آورده و با خرید كتاب به رشد و نمو علمی كشور كمك می شود.
وی با بیان اینكه سرانه مطالعه كشور نسبت به میانگین جهانی پایین است، افزود: در زمان حاضر رونق بازار نشر در كشور، تولید كتاب های سطحی و كارتونی برای كودكان و نوجوانان است. این گونه كتاب ها، امكان دست یابی آنان به آثار مفید و سازنده را گرفته و ناشران را نیز تاجر می كند.
اعلایی تصریح می كند: ساده انگاری كار كتاب كودك در پدید آوردن اثر نیز عامل دیگر نابسامانی این بازار است كه به دست نویسندگان و مترجمان تازه كار، صورت می گیرد كه به ظاهر، خود را علاقه مند به كار كودك معرفی می كنند.
وی می افزاید: تعدادی از نویسندگان، بدون آن كه به طور ریشه ای با مسایل و دنیای كودكان آشنا باشند، تنها به دلیل این كه فكر می كنند قصه نویسی، ترجمه ، تصویرسازی و صفحه آرایی برای كودكان آسان تر است و به سمت این كار روی می آورند.
این كارشناس با تاكید بر اینكه برگزاری نشست های مختلف با نویسندگان كودك و نوجوان در حاشیه برگزاری نمایشگاه كتاب و ورود مطبوعات در این زمینه ضروریست ، اضافه كرد: مطبوعات باید یك یا چند صفحه از صفحات ادبی خود را به ادبیات كودك و نوجوان اختصاص دهند و معرفی كتاب ها در این حوزه در رشد ، تعالی روحی و فكری كودكان تاثیر به سزایی دارد.
عضو انجمن ناشران كودك و نوجوان، نیز پیشنهاد می دهد در حاشیه برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی كتاب، غرفه هایی برای آموزش شیوه های كتاب خواندن كودكان دایر شود.
كاظم طلایی می گوید: نمایشگاه كتاب همواره بستر مناسبی برای گردهم آمدن خانواده ها با كودكان به منطور مشاهده و خرید كتاب از غرفه ها بوده و بهتر است غرفه هایی دایر شود تا علاوه بر بازدید، كودكان را با روش های كتابخوانی آشنا كند.
وی با بیان اینكه برگزاری برنامه های جانبی در حاشیه برگزاری نمایشگاه كتاب تاثیرگذاری درازمدت در ترویج كتابخوانی دارد، اظهار می دارد: برپایی برنامه های شاد با موضوعات مرتبط كتاب در كودكان ایجاد انگیزه می كند تا همواره كتاب را دوست و سرگرمی خود تلقی كنند.
این نویسنده كودك ادامه می دهد: یكی دیگر از مهمترین راه های ترویج كتابخوانی از دوران كودكی آن است كه فضاهایی دائمی در سطح شهرها ایجاد شود و افراد متخصص در این زمینه برای كودكان كتاب بخوانند.
طلایی اضافه می كند: خواندن كتاب باعث ایجاد فرایند برون سازی در كودكان می شود، برون سازی فرایندی است كه به موجب آن فرد ساخت ذهنی خود را با شرایط و وقایع جدید تغییر می دهد. همچنین سبب می شود، افراد، اطلاعات جدیدی كسب و اطلاعاتی را هم كه در ذهن دارند با واقعیت منطبق كنند.
از : رقیه نوری
فراهنگ **9022**1601**
به استقبال بیست وهشتمین نمایشگاه بین المللی تهران ؛
نمایشگاه كتاب تهران بستری مناسب برای رشد فضای كیفی كتاب كودك
۲۶ فروردین ۱۳۹۴، ۱۱:۳۷
کد خبر:
81572234
تهران - ایرنا- نمایشگاه بین المللی كتاب تهران بستر مناسبی را برای رشد فضای علمی و كیفی كتاب كودك ونوجوان ایجاد كرده و امكان دستیابی این قشر را به كتاب های مفید و سازنده فراهم می كند.