۲۶ فروردین ۱۳۹۴، ۱۵:۱۰
کد خبر: 81572688
T T
۰ نفر

ايمني غذا از مهمترين عوامل سلامت فردي و اجتماعي است

۲۶ فروردین ۱۳۹۴، ۱۵:۱۰
کد خبر: 81572688
ايمني غذا از مهمترين عوامل سلامت فردي و اجتماعي است

تهران - ايرنا - رييس دانشكده پيراپزشكي و متخصص تغذيه با بيان اينكه ايمني غذا از مهمترين عوامل سلامت فردي و اجتماعي است، گفت: توجه به الگوي غذايي دام مي تواند در ايمني غذايي انسان نقش بارزي داشته باشد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي ايران، دكتر فرزاد شيدفر با اعلام اين مطلب به مناسبت فرارسيدن هفته سلامت (اول تا هفتم ارديبهشت) با شعار ايمني غذا، از مزرعه تا سفره، افزود:‌ غذا به عنوان عامل تامين كننده انرژي و مواد مغذي فرد براي حيات و زندگي روزمره فرد ضروري است.

وي خاطر نشان كرد: ايمني غذا نيازمند كنترل فرآيند توليد تا مصرف غذا است به طور مثال در مورد شير بايد حصول ايمني غذا از دامداري ها شروع شود.

رييس دانشكده پيراپزشكي و متخصص تغذيه ادامه داد: نظافت و بهداشت دام و سلامت جيره غذايي دام در اين زمينه مهم است به طور مثال در صورتي كه دام از نان هاي كپك زده يا علوفه آلوده تغذيه كند، احتمال وجود آلودگي بخصوص سم آفلاتوكسين در شير بسيار افزايش مي يابد.

اين متخصص تغذيه ادامه داد: زيرا در نان هاي كپك زده، سمي موسوم آفلاتوكسين B1 وجود دارد كه در اثر تغذيه دام مي تواند در بدن دام تبديل به سم آفلاتوكسين M1 شود كه در شير وجود دارد و حتي در اثر پاستوريزاسيون شير نيز از بين نمي رود. بنابراين اين سم مي تواند در شيرهاي پاستوريزه نيز وجود داشته باشد.

شيدفر گفت: وجود آنتي بيوتيك يا باقيمانده داروها در شير مي تواند ناشي از استفاده دارو براي درمان برخي بيماري هاي دامي يا به منظور كاهش بار آلودگي شير خام -كه غيرمجاز است- باشد.

وي افزود: اين آنتي بيوتيك ها مي تواند در مصرف كننده شير عوارضي مانند مقاومت ميكروبي به آنتي بيوتيك، آلرژي و حساسيت و اختلال در فرآيند تبديل شير به فرآورده هاي ديگر ايجاد كند. بنابراين براي ايمني شير پاستوريزه بايد بهداشت دام و بهداشت تغذيه دام و كنترل كيفيت شير خام را مدنظر قرارداد.

استاد دانشگاه ايران ادامه داد: بنابراين توجه به الگوي غذايي دام مي تواند در ايمني غذايي انسان نقش بارزي داشته باشد. در مورد ساير مواد غذايي مانند برنج و سبزي هاي ديگر نيز توجه به نحوه كشت، استفاده از سموم و نحوه برداشت و نگهداري تا تحويل به دست مصرف كننده نيز شعار ايمني غذا از مزرعه تا سفره بسيار مهم است.

شيدفر اضافه كرد: به طور مثال براي آبياري بايد از آب هاي بدون فلزات سنگين و آلودگي هاي ميكروبي استفاده شود.

وي تصريح كرد: در مورد مواد پروتئيني مانند ماهي نيز بايد اصولي را رعايت كرد زيرا وجود آلاينده هاي ناشي از كارخانه ها در آب دريا يا رودخانه به ويژه جيوه در بدن ماهي جمع شده و در اثر مصرف اين ماهي در زنان باردار ، موجب بروز عوارضي مانند سقط جنين يا تولد نوزاد عقب افتاده و نقايص شديد عصبي و فيزيكي در نوزاد مي شود.

اجتمام(1)**9185**1436
۰ نفر