۲۹ فروردین ۱۳۹۴، ۱۶:۲۱
کد خبر: 81575803
T T
۰ نفر

نرخ مشاركت زنان در فعاليت هاي اقتصادي مطلوب نيست

۲۹ فروردین ۱۳۹۴، ۱۶:۲۱
کد خبر: 81575803
نرخ مشاركت زنان در فعاليت هاي اقتصادي مطلوب نيست

زنجان - ايرنا - معاون توسعه كار آفريني و اشتغال وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي كشور گفت: متاسفانه نرخ مشاركت زنان در فعاليت هاي اقتصادي مطلوب نيست و در سطح جهان نرخ مشاركت زنان كمتر از مردان است.

حسن طايي روز شنبه در حاشيه همايش نقش زنان در توسعه پايدار اقتصادي - اجتماعي با رويكرد تعاون و كار آفريني در جمع خبرنگاران زنجان افزود: در سطح جهان نرخ مشاركت زنان كمتر از مردان است و در عرصه جهاني مردان 65 تا 70 درصد و خانم‌ها در 40 تا 45 درصد در بازار كار حضور دارند.

وي يادآورشد: در ايران نرخ مشاركت مردان در فعاليت‌هاي اقتصادي به اندازه معيارهاي جهاني است اما مشاركت زنان به 15 درصد نرسيده و براي رسيدن به اين معيار راه بلندي در پيش است.

معاون توسعه كار آفريني و اشتغال وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي كشور بابيان اينكه بايد منتظر سرشماري سال 1395 بود، گفت: به نظر مي آيد با آمار جديد رشد وضعيت مشاركت زنان در فعاليت‌هاي اقتصادي قابل توجه باشد، اما در حال حاضر اين مشاركت وضعيت مطلوبي ندارد.

طايي افزود: برخي از حمايت‌هايي كه از بانوان صورت مي گيرد حالت شمشير دو لبه دارد يعني به جاي اينكه زمينه حضور اين قشر در بازار كار فراهم شود، مانع حضور زنان مي شود.

وي اظهاركرد: در بازار كار زنان نيز مثل مردان بايد دقت كنند كه فضا، فضاي است و پيدا كردن فرصت شغلي حفظ و تداوم آن كار دشواري است كه اين سختي براي همه به خصوص براي بانوان به شكل گسترده تري وجود دارد.

طايي اظهاركرد: بانوان بايد در تلاش باشند تا خود را با شرايط موجود بازار كار تطبيق دهند و به فكر گرفتن امتيازهاي ويژه نباشند چرا كه برخي از اين امتيازات مانع از حضور آنان در بازار كار مي شود.

معاون توسعه كارآفريني و اشتغال وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي كشور گفت: حضور زنان در استان‌هاي بزرگ از جمله تهران، اصفهان، خراسان رضوي و آذربايجان شرقي بالاست.

طايي حضور زنان در عرصه هاي اقتصادي را مرتبط با سطح پيشرفت و توسعه استان‌هاي كشور بيان كرد و افزود: هر چه وضعيت فعاليت اقتصادي استاني بيشتر باشد شاهد حضور بيشتر زنان در اين عرصه هستيم و وضعيت مشاركت زنان استان زنجان در وضعيت متوسط قرار دارد.

وي تاكيد كرد: واگذاري 25 درصد از اقتصاد ايران به تعاوني ها هدفي بلند مدت است، كه بايد در مسير چشم انداز به آن دست يافت.

طايي يادآورشد: هم اكنون 7.5 درصد از شاغلان كشور در بخش تعاوني‌ها هستند و سهم آنها از توليد ناخالص داخلي حدود 25 درصد است كه تلاش مي شود تا در سال هاي مربوط به سند چشم انداز اين رقم افزايش پيدا كند كه نيازمند برنامه هاي مدون در اين عرصه است.

7325/3001