خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۹ فروردین ۱۳۹۴، ۲۰:۴۱
کد خبر: 81576040
T T
۰ نفر
روز سعدي بايد به روز  شادي مردم و پيوند با حكمت و خرد ناب ايراني تبديل شود

شيراز - ايرنا - مدير مركز سعدي شناسي با گراميداشت يادروز سعدي در اول ارديبهشت ماه گفت : هنوز اين روز در شيراز نتوانسته علاوه بر رويكرد علمي و هنري، رويكرد عمومي بيابد ، روز سعدي در شيراز به همّت مديران، مسئولان و سعدي‌دوستان به روز شادي مردم و پيوند با حكمت و خرد ناب ايراني ـ اسلامي سعدي تبديل شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا به نقل از نمابر شنبه روابط عمومي مركز سعدي شناسي ، كوروش كمالي سروستاني افزود : اول ارديبهشت ماه هر سال در شيراز و برخي شهرهاي ايران و جهان فرصت مغتنمي براي گلگشت در بوستان و گلستان سعدي شيراز فراهم مي‌شود و انديشمندان و سعدي‌پژوهان، سعدي‌دوستان و هنرمندان هريك به فراخور دانش و ذوق خويش، به كلام و نوا و رنگ و نمايش از سعدي مي‌گويند و عشق و حكمت و نيك‌پنداري او را ارج مي‌نهند.

مدير مركز سعدي شناسي گفت: اگر چه يادروز سعدي به يمن خوبي‌ها و زيبايي‌هاي سعدي چون شعر و نامش جهانگير شد و اكنون علاوه بر مركز سعدي‌شناسي و ستاد برگزاري مراسم يادروز سعدي در شيراز، در اكثر شهرهاي ايران مراسم‌هاي گوناگوني به ياد اين شاعر بزرگ ايراني برگزار مي‌شود و با مقاله‌ و شعرخواني و حفظ گلستان و غزليات، خوشنويسي آثار او، نقاشي، تئاتر و اپرا و موسيقي اين روز را به جشن مي‌نشينند و حديث خوشش را به هفت اقليم باز‌مي‌خوانند.

وي افزود: حضور سعدي نه تنها در سعديه و آرامگاه او بلكه در جاي جاي شهر بايد احساس شود شهر سعدي و شهرداران و شوراي شهر بايد با همكاري هنرمندان و سعدي پژوهان، طرحي نو دراندازند تنديس‌هايي از او بايد در ميادين شهر نصب شود سخنانش بايد زيور ديوارها و تابلوها شود و سعدي‌خواني با حمايت از طرح كتاب‌هاي سعدي ارزان توسعه يابد.

كمالي سروستاني افزود: همانطور كه در مادريد شهر 'سروانتس'، در 'استرادفورد'شهر شكسپير، در 'وايمار' شهر گوته، تنها با يك آرامگاه روبه‌رو نيستيد، اين شاعران ادب در گوشه و كنار شهر و در دل و ذهن مردمان جاري‌اند، شهروندان و گردشگران در پارك،در رستوران، اتوبوس‌ها و در خيابان‌هابا نمادي از آنان روبرويند؛ اين همان فرهنگي است كه جاي خالي آن در شيراز حس مي‌شود.

مدير مركز سعدي‌شناسي در مورد برنامه‌هاي يادروز سعدي در سال 1394 گفت: اين برنامه‌ها كه با همكاري ستاد برگزاري يادروز سعدي و به ويژه استانداري فارس و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس برگزار مي‌شود، در ساعت 8 شب روز دوشنبه 31 فروردين ماه با سخنراني مقامات كشوري و استاني و اجراي موسيقي در آرامگاه سعدي برگزار مي‌شود.

از ساعت 9 صبح روز سه شنبه اول ارديبهشت ماه جلالي نيز نشست‌هاي علمي با حضور بزرگاني چون استاد احمد سميعي گيلاني با موضوع «مواجهه سعدي و حافظ»، اصغر دادبه با موضوع « خطا بوَد كه نبينند روي زيبا را(بحثي در جمال‌پرستي از ديدگاه سعدي)»، جعفر مويد شيرازي با موضوع « سعدي شيرين سخن» ، مصطفي مستور با موضوع « گلستان و داستان مدرن معاصر»و منصور پايمرد با موضوع « نگاه تصويرگرايانه سعدي به كنايه» برگزار خواهد شد.

وي افزود: در تهران نيز با همكاري معاونت فرهنگي شهركتاب در روزهاي 29 و30 فروردين ماه نشست‌هاي علمي با عنوان «سعدي و متنبي» برگزار خواهد شد كه در اين نشست‌ها نيز استاداني چون دكتر مهدي محقق با موضوع « تاثير متنبي بر سعدي»، دكتر غلامحسين ابراهيمي‌ديناني با موضوع ««مرد را راه به حق، عقل نمايد يا عشق»، موسي اسوار با موضوع «تناظر بلاغت و حكمت در سعدي و متنبي» ، دكتر سيروس شميسا با موضوع «سعدي و متنبي، دو اسلوب متفاوت»، دكتر محمدعلي‌ آذرشب با موضوع «عزت‌خواهي در گفتمان سعدي و متنبي»، دكتر سيدمحمدمهدي جعفري با موضوع «سخنان امام علي (ع) در اشعار متنبي»، دكتر شكوه حسيني با موضوع «فراخواني متنبي در شعر معاصر عرب» و دكتر علي‌رضا منوچهريان با موضوع «متنبي، شاعر عشق و فلسفه» سخنراني خواهند كرد.

اين برنامه در ادامه برنامه 10 ساله سنجش سعدي با بزرگان ادب جهان برگزار مي‌شود كه در سال‌هاي پيش سعدي با پوشكين، يونس امره و سروانتس هم‌نشين شده بود.

كمالي سروستاني همچنين گفت: برگزاري شب شعر «در بارگاه سعدي» در ساعت 8 شب روز سه‌شنبه اول ارديبهشت ماه در جوار آرامگاه سعدي برگزار خواهد شد.

از سوي انجمن خوشنويسان شيراز و با همكاري مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس نيز نمايشگاه خوشنويسي از آثار سعدي در اين مركز برگزار مي‌شود.

كمالي در پايان ضمن دعوت از كليه سعدي‌دوستان و سعدي‌پژوهان جهت شركت در اين مراسم‌افزود: ما سپاسگزار تمام نهادها و دستگاه‌هاي دولتي و غيردولتي و انجمن‌هاي ادبي و اهالي مطبوعات هستيم كه خود به گونه مستقل برنامه‌هاي ويژه‌اي را در شهرستان‌هاي استان فارس و ديگر شهرهاي ايران و جهان به ياد سعدي برگزار مي‌كنند.

هم‌چنين اميدواريم كه با همراهي و همدلي مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و استاد بهروز غريب‌پور به زودي اپراي سعدي در شيراز بر روي صحنه برود.

ستاد برگزاري مراسم يادرروز سعدي شامل مركز سعدي‌شناسي، استانداري فارس، سازمان ميراث فرهنگي ، گردشگري و صنايع دستي استان فارس،مركز اسناد و كتابخانه ملي فارس،اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس، بنياد فارس شناسي، ‏ شهرداري شيراز، صدا و سيماي مركز فارس و آموزش و پرورش استان فارس است.

مشرف الدين مصلح بن عبدالله شيرازي شاعر و نويسندهٔ بزرگ قرن هفتم هجري قمري است. تخلص او 'سعدي' است كه از نام اتابك مظفرالدين سعد پسر ابوبكر پسر سعد پسر زنگي گرفته شده است. وي احتمالاً بين سالهاي ۶۰۰ تا ۶۱۵ هجري قمري زاده شده است. در جواني به مدرسهٔ نظاميهٔ بغداد رفت و به تحصيل ادب و تفسير و فقه و كلام و حكمت پرداخت. سپس به شام و مراكش و حبشه و حجاز سفر كرد و پس از بازگشت به شيراز، به تأليف شاهكارهاي خود دست يازيد. وي در سال ۶۵۵ سعدي‌نامه يا بوستان را به نظم درآورد و در سال بعد (۶۵۶) گلستان را تأليف كرد. علاوه بر اينها قصايد، غزليات، قطعات، ترجيع بند، رباعيات و مقالات و قصايد عربي نيز دارد كه همه را در كليات وي جمع كرده‌اند. وي بين سالهاي ۶۹۰ تا ۶۹۴ هجري در شيراز درگذشت و در همانجا به خاك سپرده شد.از سعدي آثاري چون ديوان اشعار ،بوستان،گلستان و مواعظ باقي مانده است ./1

6113/ 5054