به گزارش ایرنا، اردشیر درگاهی روز یكشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این طرح به صورت آزمایشی در زمینی به مساحت 300 متر مربع اجرا و 850 كیلوگرم سیبزمینی از آن برداشت شد.
وی اظهاركرد: محصولات تولیدی این گیاه پیوندی دارای طعم و كیفیت بسیار خوبی است و توان رقابت با انواع غیر پیوندی گوجه و سیب زمینی را دارد.
درگاهی گفت: این محصول پیوندی سایر آزمایش های كنترل كیفی را پشت سر گذاشته و به طور كامل بی خطر است.
وی اضافه كرد: در این روش علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب به طور همزمان دو محصول گوجهفرنگی و سیبزمینی نیز تولید می شود كه با ترویج آن در سال های آینده شاهد افزایش كشت سیب زمینی پیوندی خواهیم بود.
درگاهی بیان كرد: دراین طرح ابتدا سیب زمینی كشت و پس از رشد و رسیدن ارتفاع به 20 سانتی متر با نشای گوجه فرنگی كه ریشه آن قطع شده روی بوته سیب زمینی پیوند زده می شود.
وی ادامه داد: این طرح آزمایشی با استقبال گسترده كشاورزان منطقه روبرو شده است كه امسال این طرح در زمینی به وسعت سه هكتار اجرا می شود.
این كارشناس كشاورزی گفت: نتیجه این طرح تولید جداگانه دو محصول سیب زمینی و گوجه فرنگی است كه سیب زمینی در قسمت ریشه و زیرخاك و گوجه فرنگی روی ساقه گیاه تولید می شود.
وی افزود: محصول گوجه فرنگی دراین طرح 90 روز و سیب زمینی 65 روز پس از پیوند بدست می آید.
دیر در جنوب استان بوشهر قطب تولید گوجه فرنگی خارج فصل (زمستانه) در كشور است كه سالانه بیش از 400 هزار تن محصول در این شهرستان تولید می شود. ك/2
6047/6043/1352
بوشهر - ایرنا - كارشناس حفظ نباتات و مسوول امور قرنطینه محصولات غذایی جهاد كشاورزی شهرستان دیر استان بوشهر گفت: طرح آزمایشی پیوند گوجه فرنگی با سیب زمینی با موفقیت در این شهرستان اجرا شد.