به گزارش ايرنا دكتر علي دهقان روز يكشنبه در جمع خبرنگاران استان با بيان اينكه اين افراد شامل آن دسته از بيماران بستري در مراكز درماني زير پوشش اين دانشگاه بوده اند افزود: در اجراي اين طرح 90 ميليارد ريال از محل هدفمندي يارانه ها هزينه شده است.
وي اظهار كرد:در ابتداي اجراي اين طرح ميزان فرانشيز (پرداختي) براي امور درمان بستري در مناطق شهري 10درصد و درمناطق روستايي تا پنج درصد رسيده بود كه پس از مدتي اين رقم در مناطق شهري به شش درصد و روستايي به سه درصد رسيد.
وي زايمان طبيعي و ترويج آن را در زمره بسته خدمتي برنامه تحول نظام سلامت بيان و خاطر نشان كرد: از زمان اجراي طرح تحول سلامت ميزان سزارين در بيمارستان هاي دانشگاه 7.2 درصد و در تمام بيمارستان هاي دولتي و خصوصي 5.5 درصد كاهش يافته است.
دهقان اضافه كرد: در اجراي اين طرح زايمان هاي طبيعي در بيمارستانهاي دولتي بصورت رايگان انجام مي شود.
وي تعداد پزشك متخصص و مقيم در بيمارستانهاي اين دانشگاه را 27 پزشك بيان كرد و گفت: اين پزشكان در طول ساعات شبانه روز به بيماران خدمات ارائه مي دهند.
دهقان با بيان اينكه طرح ماندگاري پزشكان در مراكز بهداشتي مناطق محروم از جمله بسته هاي حمايتي دولت در قالب طرح تحول سلامت بود اظهار كرد: هم اكنون 123 پزشك در اين طرح به بيماران خدمات ارائه مي دهند.
*** رسانه ها نقش مهمي در تحقق شعار سالجاري در حوزه سلامت دارند
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد هم با اشاره به نامگذاري سالجاري از سوي مقام معظم رهبري، ملت و دولت، همزباني و همدلي گفت: رسانه هاي جمعي نقش در تحقق اين شعار در حوزه سلامت دارند.
دكتر محمدرضا ميرجليلي از بهرهبرداري از بيمارستان شهيد رهنمون يزد در سالجاري خبر داد و از راهاندازي بخش خون و سرطان بيمارستان شهيد صدوقي يزد، تقويت كلينيك خاتم الانبياء يزد و ايجاد كلينيكهاي تخصصي در شهرستانهاي استان از ديگر برنامه هاي اين دانشگاه نام برد.
***مراكز عرضه مواد غذايي رتبه بندي مي شوند
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد هم از رتبه بندي مراكز عرضه مواد غذايي استان خبر داد و گفت: هم اكنون از 82 واحد عرضه مواد عذايي تنها 21 واحد از سه سيب سلامت برخودار هستند و بهترين جايگاه در اين زمينه دارند.
لطفي افزود: 15 واحد داراي دو سيب و چهار واحد يك سيبت و مابقي درصورت رعايت نكردن خدمات بهداشتي تعطيل مي شوند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد با اشاره به هفته سلامت (يكم تا هفتم ارديبهشت ماه) افتتاح هشت باب خانه بهداشت و آموزشگاه بهرورزي استان را از جمله برنامه هاي اين هفته بيان كرد.
دكتر محمد حسن لطفي افزود: برپايي شب شعر سلامت، ديدار با پيشكسوتان درمان، برپايي نمايشگاه سلامت ، برگزاري همايش ايمني غذايي و افتتاح طرح نظام سلامت از ديگر برنامه هاي اين هفته است.
وي با بيان اينكه دولت تدبير و اميد نگاه ويژه اي به بحث سلامت مردم به ويژه مناطق محروم و روستاييان دارد گفت:سال گذشته 11 ميليارد تومان در امر بيمه روستاييان و سلامت آنها پرداخت شد.
لطفي، ارتقاء سلامت روستاييان و شهرهاي زير 20 هزار نفر را از جمله بسته حمايتي دولت در اجراي طرح ياد اعلام و افزود: حدود 60 درصد مراكز بهداشتي روستايي استان پزشك و ماما نداشتند اما با اجراي اين طرح در تمام مناطق پزشك حضور دارد و موجب رضايت مندي مردم گرديده است.
وي با بيان اينكه 110 هزار نفر در حاشيه شهرهاي استان يزد از خدمات اوليه بهداشت و درمان محروم هستند، اظهار كرد: در هفته جاري 10 پايگاه سلامت در اين مناطق در حاشيه شهرهاي يزد، ابركوه، ميبد و اردكان افتتاح مي شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد با اشاره به اجراي طرح جامع خدمات همگاني سلامت در استان افزود: يزد به دليل پيشينه خوبي كه در امر درمان و پيشگيري دارد، توسط وزارت بهداشت در كنار استانهاي البرز و قم براي اجراي اين طرح انتخاب شده است.
وي با اشاره به مصرف زياد نمك توسط شهروندان گفت: عمده منبع نمك در نان و قوت غالب چون پنير و رب گوجه فرنگي است.
لطفي با بيان اينكه 38 درصد مردم اين استان مبتلا به فشار خون هستند افزود: قرار است در شوراي سلامت استان در زمينه مصرف نمك در نان بحث و تبادل نظر شود و با آموزش نانوايان و اعمال قانون، مصرف نمك در اين زمينه را به حد مجاز برسانيم.
هم اكنون 14 بيمارستان دولتي در استان يزد زير نظر دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي است كه از اين تعداد 9 بيمارستان داراي بخش زنان و زايمان است.
برنامه تحول نظام سلامت به عنوان مهمترين برنامه اجتماعي دولت تدبير و اميد از نيمه ارديبهشت ماه امسال در كشور آغاز شد.
اين طرح شامل برنامه هاي ترويج زايمان طبيعي، كاهش پرداخت خدمات بستري از جيب مردم، تامين تجهيزات پزشكي توسط بيمارستانها، حمايت از بيماران سخت درمان، بهبود خدمات رفاهي به همراهان بيماران و تقويت خدمات سرپايي درماني است
*** سريال در حاشيه با واقعيت هاي جامعه پزشكي همخواني ندارد
معاون توسعه دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد نيز با بيان اينكه سريال در حاشيه برنامه بدي نيست اما با واقعيت هاي جامعه همخواني ندارد گفت: با اين وجود در جامعه ما عده اي سودجو هستند كه بدون اطلاع از علم پزشكي با عناوين پزشكي يا متصدي داروخانه وارد ميدان شده و موجب خدشه دار شدن حيثيت اين حرفه در كشور مي شوند.
دكتر محمدرضا وفايي نسب با بيان اينكه قصد ما گرفتن لبخند از لبان مردم نيست گفت: ما مخالف پخش اين سريال نيستيم و معتقديم اين سريال مي تواند زمينه توجه بيشتر مردم به قانوني بودن و مجوزدار بودن مطب ها و مراكز درماني شود.
*** سلب اعتماد مردم از پزشك به سلامت آنها اسيب مي زند
معاون غذا و داروي اين دانشگاه هم گفت: اگر باور و اعتماد مردم از پزشكان سلب شود به سلامت آنها اسيب وارد مي شود.
دكتر محمد حسين مصدق ضمن مخالفت خود با پخش اين سريال گفت: مردم به دو قشر روحاني و پزشك اعتماد دارند، اگر به پزشك اعتماد نداشته باشند كار درمان آنان با مشكل روبرو مي شود.
سريالي تلويزيوني با نام در حاشيه به كارگرداني مهران مديري از شبكه سوم سيما در حال پخش شدن است كه نگاهي طنز به رخدادهاي پزشكي در يك بيمارستان را دارد.ك/3
2088
يزد- ايرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد گفت: از ابتداي اجراي طرح نظام سلامت تاكنون افزون بر 338 هزار و 613 هزار بيمار از مزاياي آن در اين استان بهره مند شدند.