۳۱ فروردین ۱۳۹۴، ۱۲:۲۰
کد خبر: 81578076
T T
۰ نفر

نحوه نگهداری از اطلاعات گوشی های هوشمند را بیاموزیم

۳۱ فروردین ۱۳۹۴، ۱۲:۲۰
کد خبر: 81578076
نحوه نگهداری از اطلاعات گوشی های هوشمند را بیاموزیم

تهران-ایرنا- امروزه با گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات و استقبال مردم از این فناوری ها بویژه گوشی های هوشمند، جرایم مربوط به این حوزه شكل جدیدی به خود گرفته كه در این شرایط آگاهی و هوشمندی لازم در استفاده از این ابزار، لازم و ضروری است تا در دام شیادان گرفتار نشویم.

امروزه گوشی های هوشمند جایگاه ویژه ای در بین مردم یافته به گونه ای كه افراد به ویژه نوجوانان و جوانان وابستگی خاصی به این تكنولوژی یافته و تمام اطلاعات شخصی خود را در حافظه آن نگهداری می كنند بدون آنكه اطلاعی از نحوه نگهداری اطلاعات حافظه گوشی همراه خود داشته باشند.

موارد بسیاری از انواع ترفندها در سرقت اطلاعات گوشی های هوشمند به پلیس فتای نیروی انتظامی گزارش می شود كه تنها با آگاهی از چند نكته، می توان از چنین سرقت هایی جلوگیری كرد براین اساس دانستن اطلاعاتی در این زمینه برای تمام افرادی كه دارای گوشی های هوشمند هستند، ضروری است.

بسیاری از افرادی كه گوشی های همراه آن ها به سرقت رفته بیشتر نگران اطلاعات شخصی گوشی های خود هستند در حالی كه با رعایت نكاتی چند و استفاده از روش های مختلف سخت‌ افزاری و نرم‌افزاری در سیستم‌ عامل ها، می توانند از امنیت اطلاعات گوشی همراه، اطمینان بیابند.

علاوه بر روش‌ های مختلف قفل‌ گذاری و رمز گذاری روی داده ‌های تلفن همراه، سیستم‌های ردیابی گوشی تلفن و مدیریت از راه دور ، ویژگی خوبی برای كاربران فراهم كرده است اما نكته ضروری در این بین، نحوه نگهداری از اطلاعات حافظه گوشی آن هم در زمانی است كه كاربران در حال استفاده از این ابزار هستند.

نفوذ به دنیای مجازی كاربران و استفاده از اطلاعات شخصی آن ها از طریق ابزارهای مختلف الكترونیك مثل تلفن های همراه، امروزه به امری فراگیر تبدیل شده ، پس باید با آموختن نكاتی بتوانیم از گوشی های خود حفاظت كنیم این نكات را به صورت مداوم در توصیه های پلیس فتا به كاربران گوشی های هوشمند شاهد هستیم.



*رمزگذاری گوشی های همراه

پلیس فتا به افرادی كه همواره از گوشی تلفن های همراه خود بویژه گوشی های هوشمند استفاده می كنند، توصیه می كند تا سیستم عاملی انتخاب كنند كه رمزگذاری را پشتیبانی كند.

داده های ذخیره شده بر روی موبایل كاربر در برابر پیشرفته ترین هكرها نیز تا حد بالایی محافظت می شود چرا كه بدون رمزگذاری ممكن است فردی بتواند داده های موجود بر روی دستگاه را حتی بدون در اختیار داشتن پین یا كلمه عبور نیز بازیابی كند.

براین اساس توصیه می شود تا افراد برای گوشی خود یك پین یا كلمه عبور انتخاب كنند.



*فعال كردن برنامه از بین بردن خودكار اطلاعات گوشی همراه

همچنین پلیس فتا توصیه كرده است كه كاربران برنامه از بین بردن خودكار اطلاعات گوشی همراه خود را فعال كنند چرا كه اغلب سیستم عامل های موبایل، حذف خودكار اطلاعات دستگاه را پس از چند بار تلاش ناموفق برای وارد كردن كلمه عبور، پشتیبانی می كنند البته این كار در صورتی كه رمزگذاری توسط دستگاه پشتیبانی نشده باشد، بسیار ارزشمند است، اما برای دستگاه هایی كه از رمزگذاری بهره می برند نیز می تواند مفید باشد.



*ردیابی و مدیریت از راه دور را فعال كنید

پیش از آنكه گوشی یا دستگاه موبایل كاربر گم شده یا به سرقت رود، باید راهكار ردیابی و مدیریت از راه دور برای آن تنظیم شود. اغلب این راهكارها به كاربر اجازه می دهد كه موقعیت دستگاه را بر روی یك نقشه مشاهده كند و این باعث می شود كه هشدارهای صوتی برای كمك به پیدا كردن گوشی ارسال و با نمایش یك پیغام تصویری به دیگران می گوید كه چگونه گوشی را به كاربر بازگردانند.

این راهكارها همچنین به كاربران اجازه می دهد كه از راه دور موبایل خود را قفل كرده یا داده های آن را پیش از دستیابی دیگران به آن، پاك كنند.



*استفاده از wi-fi hotspot ها را را محدود كنید

زمانی كه كاربر از wi-fi hotspot هایی استفاده می كند كه رمزگذاری شده، نیستند، تمامی ترافیك اینترنت كاربر از طریق بی سیم منتقل شده و به راحتی می تواند مورد نفوذ قرار گیرد.

مهمترین وب سایت ها و سرویس ها مانند وب سایت های بانكی، معمولا رمزگذاری (HTTPS/SSL) خود را پیاده سازی می كنند كه از ترافیك آنها محافظت می كند اما اغلب ارائه دهندگان سرویس های ایمیل و بسیاری از شبكه های اجتماعی این كار را انجام نمی دهند؛ در نتیجه شنود كنندگان احتمالا می توانند كلمات عبور و ترافیك مربوط به این وب سایت ها را جمع آوری كنند.

باید توجه داشت كه نسل سوم، نسل چهارم موبایل و اغلب ارتباطات داده ای سلولی دیگر، معمولا توسط بستر ارتباطی رمزگذاری می شوند. علاوه بر این استراق سمع بر روی این نوع از ارتباطات چندان معمول نیست براین اساس كاربر باید تا جایی كه می تواند سعی كند به جای Wi-Fi hotspot های ناامن از ارتباطات داده ای استفاده كند.

اما در صورتی كه كاربر اصرار به استفاده از Wi-Fi hotspot ها دارد باید از آنهایی استفاده كند كه رمزگذاری و احراز هویت را فراهم می آورند.



* استفاده از یك آنتی ویروس یا برنامه امنیتی

ویروس ها، بدافزارها و اقدامات هكری برروی دستگاه های موبایل كم كم در حال تبدیل شدن به یك مساله بزرگ است و با این وجود كاربر باید یك برنامه امنیتی نصب كند تا بتواند از آلودگی و نفوذ جلوگیری كند.

اغلب راهكارهای آنتی ویروس، ویژگی های دیگری را نیز در اختیار كاربر قرار می دهند كه از آن جمله می توان به حذف اطلاعات از راه دور، پشتیبان گیری و تعیین موقعیت مكانی گوشی اشاره كرد.



* رمزگذاری برای اطلاعات مهم

معمولا تلفن‌های همراه می‌توانند اطلاعات مهمی را در حافظه خود ذخیره كنند. این اطلاعات می‌تواند شامل عكس‌ها، كلیپ‌های ویدئویی، فایل‌های متنی، سابقه تماس‌های تلفنی، اطلاعات افراد ذخیره شده در لیست تلفن و اطلاعات شخص صاحب گوشی تلفن همراه باشد.

محافظت از این اطلاعات مشكل و در عین حال مهم و ضروری است. از این رو انتخاب گوشی تلفن همراه دارای اهمیت ویژه‌ای می‌باشد.بنابراین باید تلاش شود گوشی تلفنی انتخاب كرد كه دارای قابلیت رمزگذاری برای بخش‌های مختلف اطلاعات باشد.



*داشتن نسخه پشتیبان

فناوری‌های نوین با وجود داشتن مزیت‌ های بیشمار، همیشه قابل اطمینان نیستند؛ شاید برای شما هم این موضوع اتفاق افتاده باشد كه تمام اطلاعات ذخیره شده بر روی تلفن همراه خود را به دلایل مختلف اعم از گم شدن تلفن یا خراب شدن آن از دست داده باشید.

كاربر حرفه‌ای از تمام اطلاعات تلفن همراه خود یك نسخه پشتیبان دارد انواع نرم افزارهای گرفتن بك آپ یا نسخه پشتیبان در اینترنت وجود دارد. همچنین بعضی از شركت‌های تلفن همراه برای گرفتن نسخه پشتیبان اطلاعات نرم افزاری را در سایت­ شان برای دانلود قرار می‌دهند.



*باز نكردن لینك های موجود در ایمیل های ناشناس

بهتر است پیام های ناشناس یا ایمیل های نامطلوبی را كه در آن ها ، لینكی درج شده است را مورد استفاده قرار ندهید زیرا در اكثر مواقع مخربان با ارسال یك اكسپلوت و كد مخرب می توانند اسمارت فون و یا تبلت شما را تحت كنترل در بیاورند و این بدان دلیل است كه شما ایمیل حاوی لینك را مورد استفاده قرار داده اید.



*عدم استفاده از بازی ها و اپلیكیشن های موجود در منابع غیر معتبر

اگر به بازی یا اپلیكیشن احتیاج دارید سعی كنید آن ها را از منابع معتبر دریافت كنید چرا كه برخی از همین اپلیكیشن ها و بازی ها می توانند آغشته به كد های مخربی باشند كه باعث بروز مشكلاتی حاد می شوند.



*حفاظت از اطلاعات مكانی و شخصی

اگر علاقه مند به عكاسی با تلفن هوشمند خود هستید و نمی خواهید كه اطلاعات موقعیتی و برخی دیگر از اطلاعات شخصی شما توسط عكس گرفته شده منتشر شود كافی است گزینه های مربوط به GPS Camera را غیر فعال كنید.



* خاموش نگه داشتن وای فای و بلوتوث

بلوتوث و وای فای خود را در مراكز شلوغ خاموش نگه دارید چرا كه امروزه بدون آنكه شما متوجه امری شوید، می توانند به تلفن شما نفوذ پیدا كرده و اطلاعات شما را به سرقت ببرند البته اگر شما به هردلیلی نمی خواهید بلوتوث یا وای فای خود را خاموش كنید بهتر است از گزینه 'عدم نمایش به دیگران' یا 'حالت امن' یا گزینه های مشابه كه در بخش امنیتی تنظیمات دستگاه شما موجود است، استفاده كنید.



*استفاده از نرم افزارهای امنیتی

با افزایش روز افزون استفاده از تلفن های هوشمند همواره تعداد ویروس هایی كه برای این نوع دستگاه ها و سیستم عامل های موجود رو به افزایش است برای حفظ امنیت گجت خود شما نیاز به یك مسئول امنیتی كه همان آنتی ویروس ها هستند دارید.

همچنین شما باید توجه داشته باشد كه فقط نصب یك آنتی ویروس خوب جلوی ویروس ها را نمیتواند بگیرد و شما باید همواره آنتی ویروس خود را بروز نگه دارید.



* بروز رسانی گوشی هوشمند

همه روزه تعداد زیادی از حفره های امنیتی سیستم عامل های گوشی های هوشمند و اپلیكشین ها شناسایی می شوند و نفوذگران در صدد استفاده از این نوع حفره ها هستند بهتر است برای حفظ امنیت دستگاه خود همیشه از آخرین نسخه سیسیتم عامل و اپلیكیشن ها استفاده كنید و آنها را به روز نگه دارید.

بروزرسانی های خود را از منابع معتبر و سایت اصلی گجت خود دریافت كنید



*عدم استفاده از مرورگرها برای انجام امور بانكی با تلفن هوشمند

باید امور بانكی خود را از طریق نرم افزار های بانكی مخصوص شعب خود انجام دهید، انجام امور بانكی با تلفن هوشمند توسط مرورگر ها یك اشتباه بسیار بزرگ است چرا كه اطلاعات حاكی در حافظه ذخیره شده یا برای شركت سازنده مرورگر ارسال می شود.

شاید رعایت این نكات بسیار پیش پا افتاده یا خیلی دور از ذهن باشند اما باید دانست كه امنیت هیچ گاه صد در صد نیست و رعایت این نكات تا حدودی به امنیت اطلاعات گوشی های هوشمند، كمك می كند.

گزارش: معصومه نیكنام

اجتمام(5)9105** 1418
۰ نفر