۳۱ فروردین ۱۳۹۴، ۱۳:۵۷
کد خبر: 81578321
T T
۰ نفر
شبيه سازي عددي دريچه آئورت قلب توسط دانشجوي دانشگاه اميركبير

تهران - ايرنا - دانشجوي كارشناسي ارشد رشته مهندسي پزشكي دانشگاه صنعتي اميركبير موفق به شبيه سازي عددي دريچه آئورت قلب شد.

حامد عليزاده روز يكشنبه درباره پروژه تحقيقاتي خود با عنوان 'شبيه سازي عددي دريچه آئورت قلب و تحليل نيروهاي همو ديناميك وارد بر آن' به خبرنگار علمي ايرنا گفت: هندسه دريچه آئورت به گونه اي است كه عملكرد آن با تصويربرداري به دست نمي آيد و براي مطالعه رفتار اين عضو بايد از تحليل عددي استفاده كرد.

در طرح تحقيقاتي خود سعي كرديم يك مدل از دريچه آئورت بسازيم كه رفتار دريچه طبيعي را نمايش دهد و در آن بتوان رفتار سيال (خون داخل قلب) را در فاصله بطن چپ و آئورت مشاهده كنيم.

ابتدا يك مدل ساده تر از دريچه آئورت ساختيم و سپس مدل هايمان را به دريچه طبيعي نزديك تر كرديم به طوريكه ضخامت لت هاي دريچه را همانند حالت طبيعي به صورت متغير طراحي كرديم و حتي فيبرهاي كلاژن - الاستيني كه در دريچه بود را در رفتار مكانيكي لت ها موثر دانستيم.

در اين طرح، زمان باز و بسته شدن دريچه آئورت و مقدار خوني كه از قلب پمپاژ مي شود را در دو مدل ابتدايي و پيشرفته محاسبه و با يكديگر مقايسه كرديم كه هر دو به مقادير واقعي نزديك بودند اما مدل پيشرفته، پاسخ هاي دقيق تري داشت.

وي با بيان اينكه در دنيا كارهاي تحقيقاتي زيادي در زمينه دريچه آئورت قلب صورت گرفته است اما در ايران، مدل هاي موجود بسيار ساده و پيش پا افتاده بودند، ادامه داد: ما در مدل خود از يك نرم افزار پيشرفته استفاده كرديم كه با توجه به تحريم بودن كشور، براي تهيه آن سختي هاي زيادي تحمل كرديم اما بالاخره موفق به شبيه سازي دريچه آئورت شديم.

عليزاده بيان داشت: درحالت كلي، ساخت دريچه مصنوعي و تشخيص اكثر بيماري هاي دريچه آئورت مي تواند به كمك كارهاي عددي صورت پذيرد و با چند تغيير كوچك در مدلي كه ساخته ايم مي توانيم روش هاي ترميم دريچه آئورت را مدل سازي كنيم و درصورت همكاري پزشكان، مي توان روش هاي جديدي براي ترميم دريچه آسيب ديده ايجاد كرد.

وي خاطرنشان كرد: در طرح تحقيقاتي خود ، يك مدل جامع و نزديك به دريچه طبيعي طراحي كرديم كه بتواند رفتار دريچه آئورت را به خوبي تقليد كند و براي تشخيص بيماري ها، درمان و ترميم و يا حتي ساخت دريچه هاي مصنوعي از آن استفاده كرد.

اين محقق جوان، كاهش هزينه در ساخت دريچه هاي مصنوعي و كاهش ريسك براي بيماران را از جمله مزاياي شبيه سازي دريچه آئورت قلب در اين طرح پژوهشي ذكر كرد و گفت: مدل ساخته شده در اين طرح پژوهشي، قابليت ارتقا دارد و مي توان در مراحل بعد براي شبيه سازي روش هاي ترميمي روي دريچه آسيب ديده نيز از آن بهره گرفت.

اين طرح تحقيقاتي در آزمايشگاه سيالات بيولوژيك دانشگاه صنعتي اميركبير و طي 18 ماه با راهنمايي دكتر ناصر فتورائي انجام شده است.

علمي (4)**1055**1599
۰ نفر