۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۳۱
کد خبر: 81579431
T T
۰ نفر
زياده خواهي ها و تهديدات آمريكا خطوط قرمز را دستخوش تغيير نكند

تهران-ايرنا- نماينده مردم ارامنه شمال در مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه ما به آمريكا اعتماد نداريم و مسووليت اين عدم اعتماد متوجه آمريكا است، گفت: زياده خواهي ها و تهديدات نظامي آمريكا و دولت هاي متحد آن نبايد خطوط قرمزمان را دستخوش تغيير و جابجايي كند.

به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، كارن خانلري در نطق ميان دستور جلسه علني امروز (سه شنبه) مجلس شوراي اسلامي افزود: شايد مهمترين مولفه حكومتي رييس جمهور، تدوين و اجراي مجموعه راهكارهاي ديپلماتيك موثر در عرصه سياست خارجي كشورمان باشد كه در اين بين مذاكرات با 1+5 از اهميت خاصي برخوردار است.

وي ضمن قدرداني از عملكرد ظريف، صالحي و ساير اعضاي تيم مذاكره كننده هسته اي كشورمان گفت: مهمترين دستاورد مذاكرات از نظر بنده، انتقال اين پيام مهم به جهانيان است كه ملت ايران براي حل مشكلات انرژي خود، مصارف خاص درماني و تامين منابع آب قابل شرب، در عين صيانت از استقلال ملي خود، آگاهانه در راستاي بهره برداري صلح آميز فناوري هسته اي گام بردارمي دارد و در اين راه مشقات عديده اي را تحمل مي كند.

خانلري خاطرنشان كرد: اين پيام ادامه همان حماسه سياسي بوده كه از انقلاب اسلامي نشات گرفته، به خون شهيدان آغشته شده و با عزم ملتمان براي ايجاد يك زندگي توام با عزت نفس براي نسل هاي آتي در آميخته است.

نماينده مسيحيان شمال كشور در مجلس ادامه داد: اينك تيم مذاكرده كننده، مرحله تفاهم را پشت سر گذاشته و وارد مرحله توافق مي شود، اما در اين بين نگراني هايي وجود دارد.

وي گفت: ما چگونه مي توانيم به كشوري اعتماد كنيم كه از يك سو مذاكره مي كند و از سوي ديگر مرتب در مورد گزينه هاي نظامي روي ميز صحبت مي كند؟

خانلري افزود: فرافكني و خرابكاري ديپلماتيك برخي كشورهاي منطقه نيز نبايد خللي در مواضع اصولي كشورمان ايجاد كند و شعارهاي جنگ طلبانه اسرائيل با هياهوي تبليغاتي عربستان سعودي و تركيه درآميخته و جو بازدارنده‌اي را براي كشورمان به وجود آوردند كه بايد با اقدامات متعادل به تقابل با آنان پرداخت.

نماينده ارامنه شمال در مجلس گفت: اين موضوع نبايد كشورمان را از تداوم كمك رساني انسان دوستانه به سوريه، عراق و ديگر ملل قرباني تروريسم در منطقه بازدارد.

وي با بيان اينكه ساز و كار لغو تحريم‌ها شديدا نامشخص و نگران كننده است، گفت: از آنجا كه بخشي از اين تحريم‌ها به صورت كاملا ناعادلانه در مورد مسائل مربوط به حقوق بشر و يا سيستم‌هاي راهبرد دفاعي كشور است، اين نگراني وجود دارد كه مانند موضوع نظارت بر فعاليت هسته‌اي كشور از اين پس بر هر عرصه‌اي نظارت گسترش يابد كه اين موضوع غير قابل پذيرش خواهد بود.

نماينده مسيحيان شمال كشور در مجلس افزود: يكي ديگر از موضوعات نگران كننده در بيانيه لوزان، راستي آزمايي تعهدات عمده هسته‌اي كشورمان توسط آژانس بين المللي انرژي اتمي است

خانلري ادامه داد: تا زماني كه استقلال سياسي اين آژانس، ساختار غير دموكراتيك آن و سابقه عملكرد غير بي‌طرفانه شوراي حكام آن در قبال ايران زير سوال است، چگونه مي‌توان راستي آزمايي اين آژانس را معياري قطعي و ملاكي مطمئن براي لغو و يا تداوم تحريم‌ها دانست.

وي در ادامه گفت: اخيرا در زمينه سياست خارجي مواضع ديگري از سوي دستگاه ديپلماتيك كشورمان اتخاذ شده كه از جمله آن مي‌توان به پاسخ مناسب ديپلماتيك وزارت امور خارجه به سياست‌هاي ضد ايراني عربستان سعودي اشاره كرد.

نماينده ارامنه شمال درمجلس افزود: موضوع ديگر اينكه در قبال اظهارات اخير رييس جمهور تركيه كه كشورمان را صريحا به تحريك منطقه و جنگ‌هاي نيابتي و حمايت سياسي و نظامي از گروه‌ها در جنگ عربستان و يمن متهم كرد مواضع امور خارجه كشورمان غيرقابل قبول و نامتناسب بود.

اين نماينده مردم درمجلس نهم ادامه داد: اتهامات مطرح شده از سوي رئيس جمهور تركيه كه حاوي بار حقوقي نيز بود نه تنها با قاطعيت تكذيب نشد بلكه عليرغم گوشزدهاي گروهي از نمايندگان با سفر اردوغان به تهران عملا بدون پاسخ باقي ماند.

خانلري در بخش ديگري از نطق خود به جامعه ارامنه ايران اشاره كردو گفت: جامعه ارامنه ايران در آستانه يكصدمين سالروز نسل كشي ارمنيان يعني دردناك ترين زخم تاريخي ارامنه قرار دارد و در خلال سال‌هاي 1294 تا 1297 دولت وقت تركيه اقدام به هشدار جمعي و مهاجرت اجباري مسيحيان كرد و يك و نيم ميليون ارمني، 800 هزار آشوري و 500 هزار يوناني قرباني اين نسل كشي هاي پي در پي شدند و ميليون‌ها نفر از سرزمين‌هاي پدري خود اخراج شدند.

وي خاطرنشان كرد: دولت‌هاي متوالي تركيه در سال‌هاي بعد، كردها و علويان مسلمان را نيز مورد نسل كشي قرار دادند، امروز نيز بسياري از ارامنه از مردم و مسئولين كشور بابت ابراز همدردي با ارامنه كشور قدرداني كردند.

اين نماينده مردم در مجلس نهم يادآور شد: ايران جزو اندك كشورهاي منطقه و جهان است كه بر خاك پر گوهرش هيچ گروهي تحت كشتار و يا هر تعدي سازمان يافته ديگر قرار نگرفته است و سنن بازمانده از ايران باستان و منش‌هاي برخواسته از آموزه‌هاي شيعي خاندان نبوت آن چنان شرايط فرهنگي و اجتماعي را در ايران رقم زده است كه گروه‌هاي قومي و ديني مختلف با صلح و آرامش در آن زيسته‌اند.

نماينده مسيحيان شمال كشور درمجلس ادامه داد: اين واقعيت تاريخي حقي اخلاقي را براي جمهوري اسلامي ايران به وجود آورده است كه براساس مفاهيم زير بنايي اصل دوم قانون اساسي كشور هرگونه ستمگري، ستم كشي، سلطه‌گري و سلطه‌پذيري را نفي كرده و در تقابل با انواع جنايات ضد بشري مواضع ايدئولوژيك خود را از طريق محكوميت سياسي اينگونه جنايات ابراز كند از اين رو جامعه ارامنه از حكومت برخاسته از بطن اين ملت بزرگ تقاضاي شناسايي رسمي نسل كشي ارمنيان را دارد.

سيام**1058**1553