۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۷:۱۶
کد خبر: 81579929
T T
۰ نفر
قصه پرغصه كمبودامكانات در تنهامركز درماني جاده سوادكوه

ساري-ايرنا- تصادف مرگبار يك دستگاه اتوبوس در جاده سوادكوه بار ديگر كمبود امكانات و تجهيزات تخصصي را در تنها مركز درماني اين محور فرياد زد تا شايد اين بار گوش شنوايي براي رفع مشكلات موجود پيدا شود.

بيمارستان شهداي زيراب تنها مركز درماني اي است كه علاوه بر خدمات دهي به ساكنان شهرها و روستاهاي منطقه ، وظيفه ارائه خدمات به مسافران و گردشگران عبور كننده بويژه مسافران دچار حادثه را در بيش از يكصد كيلومتر از حادثه خيرترين بخش جاده تهران - قائمشهر بر عهده دارد.

اين بيمارستان كه با اعتبارات و بودجه دولتي در سال 1366 با 40 تخت بستري فعاليتش را آغاز كرد ، يكي از بيمارستان هاي زير مجموعه دانشگاه علوم پزشكي مازندران است.

افرادي كه سروكارشان پس از حادثه رانندگي به بيمارستان شهداي زيراب افتاده معتقدند كه اين بيمارستان با تجهيزات و نيروي انساني موجود حتي قادر به ارائه خدمات لازم و كافي به مردم شهرستان هاي سوادكوه و سوادكوه شمالي نيست و ارائه خدمات به مصدومان و سانحه ديدگان حوادث جاده اي از اين مجموعه انتظاري محال است .

حادثه اي كه صبح امروز با واژگوني يك دستگاه اتوبوس مسافربري به دليل بريدن ترمز در منطقه اوريم سوادكوه رخ داد نيز ثابت كرده است بيمارستان شهداي زيرات حتي از حداقل امكانات تخصصي براي نجات جان مجروحان ناشي از تصادفات رانندگي بي بهره است.

تصادف امروز بر اساس اعلام مسوولان دستكم 11 كشته و 18 نفر زخمي بر جاي گذاشت و مجروحاني كه وضعيتشان نياز به رسيدگي تخصصي داشت با بالگرد به بيمارستان امام خميني (ره) ساري و رازي قائمشهر انتقال يافتند.

همچنين براي رسيدگي به وضعيت مجروحاني كه به بيمارستان شهداي زيراب انتقال يافتند ، جراح و متخصص بيهوشي از شهرستان هاي همجوار به اين مركز درماني اعزام شد.

رييس مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي مازندران در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت : پس از دريافت خبر وقوع تصادف دستكم 9 دستگاه آمبولانس و يك دستگاه اتوبوس آمبولانس از مراكز اورژانس ساري ، قائمشهر ، آمل و سوادكوه به محل اعزام شد .

فرهاد مصدري افزود : با توجه به نبود نيروهاي درماني جراح و متخصص بيهوشي مورد نياز در بيمارستان شهداي زيراب ، متخصصان مورد نياز از ديگر نقاط استان به منطقه اعزام شدند.

عضو شوراي اسلامي شهر زيراب هم به خبرنگار ما گفت : بيمارستان شهداي زيراب تنها بيمارستان در مسير 120 كيلومتري گدوگ تا قائمشهر است .

نرگس كمالي افزود : با توجه به وقوع تصادفات متعدد رانندگي در اين جاده كه پرحادثه ترين مسير جاده تهران - قائمشهر به حساب مي آيد ، نياز به ارائه خدمات تخصصي به حادثه ديدگان تصادفان رانندگي در بيمارستان شهداي زيراب است كه متاسفانه فاقد امكانات و تجهيزات مورد نياز است.

وي گفت : جراح ، متخصص بيهوشي و تجهيزاتي مانند دستگاه ام آر آي ، سي تي اسكن و بخش آي سي يو از جمله امكانات ، تجهيزات و نيروي انساني مورد نياز براي ارائه خدمات اوليه و اورژانسي به حادثه ديدگان رانندگي است كه بيمارستان زيراب فاقد بسياري از اين امكانات است و پيگيري هاي متعدد براي رسيدن به اين امكانات و تجهيزات هنوز به نتيجه نرسيده است .

او افزود : با وجود اطلاع وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي از كمبودهاي موجود و نياز بيمارستان شهداي زيراب به تجهيزات و نيروي انساني خاص ، ولي كمبودها تاكنون رفع نشده است.

رييس بيمارستان شهداي زيراب نيز به خبرنگار ايرنا گفت : اين بيمارستان در سال 1366 با 40تخت در بخش هاي داخلي ، جراحي ، اطفال ، زنان و مراقبت هاي ويژه ICU ودياليز فعاليت خود را آغاز كرد.

بهرام عادلاني با اشاره به اينكه طرح توسعه اين بيمارستان با افزايش 10 تخت در سال 1381 اجرا شد ، افزود : به صورت ميانگين روزانه 110 نفر به صورت سرپايي و 15 نفر به صورت بستري از خدمات درماني اين بيمارستان بهره مند مي شوند .

وي گفت : از 190 نفر كادر درماني و اداري اين بيمارستان ، 20 پزشك عمومي و متخصص هستند كه خدماتدهي اصلي در بخش درمان را انجام مي دهند .

رييس بيمارستان شهداي زيراب با اشاره به ضرورت راه اندازي دستگاه سي تي اسكن و ام آر آي در اين بيمارستان ، افزود : باتوجه به واقع شدن اين مركز درماني در مسير جاده ترانزيتي و وقوع تصادفات رانندگي متعدد ، امكان ارائه خدمات تشخيصي اوليه دراين بيمارستان فراهم نيست و مجبور به اعزام مجروحان به مراكز درماني شهرستان هاي همجوار هستيم .

وي ادامه داد : علاوه بر اين نبود و كمبود كاركنان درماني همچون پزشك راديولوژي از جمله مشكلات و چالش هاي پيش روي براي ارائه خدمات به مصدومان حوادث رانندگي در بيمارستان شهداي زيراب است .

عادلاني ابراز اميدواري كرد قول و وعده هاي مسوولان براي تامين تجهيزات و نيروي انساني متخصص موردنياز ، بيمارستان شهداي زيراب سوادكوه را به مركز درماني مجهز براي ارائه خدمات مطلوب به سانحه ديدگان رانندگي و همچنين مردم شهرستان هاي سوادكوه سوادكوه شمالي تبديل كند.

يك دستگاه اتوبوس مسافربري صبح روز سه شنبه به دليل بريدن ترمز و خارج شدن كنترل آن از اختيار راننده در منطقه اوريم سوادكوه پس از برخورد با كوه واژگون شد.ك/4

گزارش از فاطمه قنبري قاديكلايي

2096/1654