اختر ترابي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: هزينه آموزش گفتاردرماني و ساير روشهاي درماني مبتلايان به اوتيسم حدود پنج ميليون ريال در ماه برآورد مي شود در حالي كه بخش كمي از آن را بيمه ها پرداخت مي كنند.
وي گفت: تنها بيمه طلايي ويژه فرهنگيان و يا برخي از بيمه هاي تكميلي بخش قابل توجهي از هزينه هاي درماني بيماري اوتيسم را پرداخت مي كنند.
رييس انجمن حمايت از بيماران اوتيسم خراسان رضوي افزود: بيماري اوتيسم درمان قطعي ندارد اما آموزشهاي مختلفي مانند گفتاردرماني، بازي درماني و كار درماني نقش مهمي در كنترل و بهبود علائم اين بيماري دارند.
وي ادامه داد: هم اكنون 500 بيمار مبتلا به اوتيسم عضو اين انجمن در خراسان رضوي هستند كه حدود 400 نفر آنان ساكن مشهد مي باشند.
ترابي تاسيس انجمن حمايت از اتيسم خراسان رضوي را در سال 1388 با هدف كمك به بيماران مبتلا عنوان و بيان كرد: 65 درصد از مبتلايان به اوتيسم در خراسان رضوي عضو اين انجمن هستند.
وي گفت: مبتلايان عضو انجمن در سنين مختلف قرار داشته و از كودك تا بزرگسال را شامل مي شوند.
رييس انجمن حمايت از بيماران اوتيسم خراسان رضوي افزود: برخي از خانواده ها دو يا سه فرزندشان به اين بيماري مبتلا هستند.
وي ادامه داد: اوتيسم يك بيماري اختلال رشدي با علل ناشناخته است و طبق آمارها از هر 65 كودك در دنيا يك نفر مبتلا به اوتيسم است.
ترابي مهمترين علائم بيماري اوتيسم را شامل خنده ها و گريه هاي بي مورد، ترس از تغيير، تكرار يكنواخت اصوات، چرخيدن و تاب خوردن، فرار از در آغوش گرفته شدن، رفتارهاي تكراري و قالبي و ترجيح تصاوير بي جان به جاندار برشمرد.
در مجموع اوتيسم يا در خودماندگي نوعي اختلال رشدي از نوع روابط اجتماعي است. كودكان و بزرگسالان مبتلا به اوتيسم در ارتباطات كلامي و غيركلامي، تعاملات اجتماعي و فعاليتهاي مربوط به بازي مشكل دارند.
وضعيت اقتصادي، اجتماعي، سبك زندگي و سطح تحصيلات والدين نقشي در بروز درخودماندگي ندارد. اين اختلال ارتباط با ديگران و دنياي خارج را براي فرد مبتلا آنان دشوار مي سازد.
3027/1858
مشهد - ايرنا - رييس انجمن حمايت از بيماران اوتيسم خراسان رضوي گفت: هزينه هاي درمان و كنترل بيماران مبتلا به اوتيسم يا درخودماندگي براي خانواده هاي درگير اين بيماري خيلي بالا است.