۶ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۰۷
کد خبر: 81585280
T T
۰ نفر

نكات بهداشتي براي پيشگيري از بيماري باكتريايي

۶ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۰۷
کد خبر: 81585280
نكات بهداشتي براي پيشگيري از بيماري باكتريايي

اصفهان- ايرنا- دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با توجه به بيماري اسهال باكتريايي شايع شده در استان، رعايت چند نكته بهداشتي را براي پيشگيري از آن به مردم توصيه كرد.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا در پيام هاي بهداشتي اين دانشگاه آمده است: شست و شو و ضدعفوني كردن سبزيجات يكي از مهمترين راه هاي پيشگيري از بيماري هاي اسهالي است.

شستن كامل دستها با آب و صابون به مدت حداقل 40 ثانيه قبل از غذا خوردن و بعد از استفاده از سرويس بهداشتي در پيشگيري از اسهال بسيار موثر است.

هنگام شستن دست ها، سري شير دستشويي را نيز با آب و صابون بشوييد.

ميوه جات و سبزيجات خام را قبل از مصرف شسته، ضدعفوني و گندزدايي كنيد.

پوست ميوه هايي مانند گرمك، طالبي و هندوانه را قبل از بريدن و قاچ زدن به خوبي با آب و مايع ظرفشويي بشوييد.

شستشو و ضدعفوني كردن مرتب سرويس هاي بهداشتي از جمله شير آب براي پيشگيري از بيماري هاي اسهالي بسيار مهم است.

از نوشيدن آب رودخانه ها، چشمه و چاه خودداري كنيد.

همچنين در اين پيام هاي بهداشتي تاكيد شده است در صورت مشاهده علايم بيماري هاي اسهالي (تب و لرز، بدن درد، اسهال و استفراغ) به پزشك يا نزديكترين مركز بهداشتي درماني مراجعه كنيد.

در هفته گذشته گزارشهايي از مبتلا شدن تعدادي از مردم در شهرستان هاي مختلف استان اصفهان از جمله اصفهان، سميرم و شهرضا به بيماري تب، استفراغ و اسهال منتشر شد.

مسئولان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان عامل اصلي شيوع اين بيماري را سبزيجات و رعايت نكردن مسائل بهداشت غذايي و فردي در اين زمينه اعلام كردند.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در اين زمينه گفت: با بررسي هاي انجام شده درباره علل شيوع بيماري تب و اسهال در اين استان، بيشترين احتمال مربوط به سبزيجات است.

دكتر غلامحسين صدري افزود: شيوع بيماري از 30 فروردين امسال ابتدا در شهرستان سميرم گزارش شد و در روزهاي بعد به شهرضا، اصفهان و ساير شهرستان هاي استان رسيد.

وي اين بيماري را از لحاظ علمي، فراگير ( اپيدمي) و منبع اصلي آن را ميكروب شيگلا و تنها راه انتقال آن را از طريق دهان خواند و گفت: اين بيماري خوش خيم و دوره درمان آن سه تا پنج روز است.

رئيس مركز بهداشت استان اصفهان خاطرنشان كرد: شيوع اين بيماري تا كنون بيشتر در ميان افراد بالغ بوده اما اكنون به مرحله انتقال فرد به فرد رسيده و احتمال شيوع آن در بين كودكان نيز وجود دارد.

د/3011/ 6508