به گزارش روز يكشنبه ايرنا در پيام هاي بهداشتي اين دانشگاه آمده است: شست و شو و ضدعفوني كردن سبزيجات يكي از مهمترين راه هاي پيشگيري از بيماري هاي اسهالي است.
شستن كامل دستها با آب و صابون به مدت حداقل 40 ثانيه قبل از غذا خوردن و بعد از استفاده از سرويس بهداشتي در پيشگيري از اسهال بسيار موثر است.
هنگام شستن دست ها، سري شير دستشويي را نيز با آب و صابون بشوييد.
ميوه جات و سبزيجات خام را قبل از مصرف شسته، ضدعفوني و گندزدايي كنيد.
پوست ميوه هايي مانند گرمك، طالبي و هندوانه را قبل از بريدن و قاچ زدن به خوبي با آب و مايع ظرفشويي بشوييد.
شستشو و ضدعفوني كردن مرتب سرويس هاي بهداشتي از جمله شير آب براي پيشگيري از بيماري هاي اسهالي بسيار مهم است.
از نوشيدن آب رودخانه ها، چشمه و چاه خودداري كنيد.
همچنين در اين پيام هاي بهداشتي تاكيد شده است در صورت مشاهده علايم بيماري هاي اسهالي (تب و لرز، بدن درد، اسهال و استفراغ) به پزشك يا نزديكترين مركز بهداشتي درماني مراجعه كنيد.
در هفته گذشته گزارشهايي از مبتلا شدن تعدادي از مردم در شهرستان هاي مختلف استان اصفهان از جمله اصفهان، سميرم و شهرضا به بيماري تب، استفراغ و اسهال منتشر شد.
مسئولان دانشگاه علوم پزشكي اصفهان عامل اصلي شيوع اين بيماري را سبزيجات و رعايت نكردن مسائل بهداشت غذايي و فردي در اين زمينه اعلام كردند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان در اين زمينه گفت: با بررسي هاي انجام شده درباره علل شيوع بيماري تب و اسهال در اين استان، بيشترين احتمال مربوط به سبزيجات است.
دكتر غلامحسين صدري افزود: شيوع بيماري از 30 فروردين امسال ابتدا در شهرستان سميرم گزارش شد و در روزهاي بعد به شهرضا، اصفهان و ساير شهرستان هاي استان رسيد.
وي اين بيماري را از لحاظ علمي، فراگير ( اپيدمي) و منبع اصلي آن را ميكروب شيگلا و تنها راه انتقال آن را از طريق دهان خواند و گفت: اين بيماري خوش خيم و دوره درمان آن سه تا پنج روز است.
رئيس مركز بهداشت استان اصفهان خاطرنشان كرد: شيوع اين بيماري تا كنون بيشتر در ميان افراد بالغ بوده اما اكنون به مرحله انتقال فرد به فرد رسيده و احتمال شيوع آن در بين كودكان نيز وجود دارد.
د/3011/ 6508
اصفهان- ايرنا- دانشگاه علوم پزشكي اصفهان با توجه به بيماري اسهال باكتريايي شايع شده در استان، رعايت چند نكته بهداشتي را براي پيشگيري از آن به مردم توصيه كرد.