به گزارش ایرنا، هر یك از این مردان و زنان، علت و عللی را برای این گسست عنوان می كنند و می خواهند با جدایی، سعادت و خوشبختی خود را در جایی و با كسی دیگر محك بزنند.
بسیاری از آنان كه روزگاری لیلی و مجنون هم بودند و عاشقی ها تجربه كرده بودند اكنون دیگر تاب آنرا ندارند كه روزی بیشتر در زیر یك سقف سر كنند و همه آرزوهای خود را در این زندگی بر باد شده می بینند.
به گفته مسوولان نهادهای اجتماعی و كارشناسان خانواده تا چند سال پیش علت درخواست طلاق می توانست یكی از علل اعتیاد، بیكاری، فقر، بیماری، ازدواج مجدد مرد و یا خیانت باشد اما در سالیان آخر این آخری گوی سبقت را از آن علت های دیگر ربوده است.
بنا بر مطالعه ای كه كارشناسان بهزیستی خراسان شمالی بر روی متقاضیان طلاق مراجعه كننده به این سازمان صورت داده اند، متاسفانه پدیده خیانت خود را از رتبه های آخر این فهرست، به رتبه دوم و پله بعد از اعتیاد رسانده است.
افزایش پدیده خیانت دلایل مختلفی دارد كه كارشناسان مسایل دینی، روان شناسان و جامعه شناسان كمرنگ شدن فرهنگ دینی در بین خانواده ها، تغییر سبك زندگی، گرایش به فرهنگ غربی، تاثیرات مخرب ماهواره، اینترنت و شبكه های اجتماعی را از اصلی ترین علل روند رو به فزونی آن عنوان می كنند.
خیانت در روابط زناشویی چه از سوی مرد و چه زن، به عنوان عاملی تهدید كننده برای كانون خانواده و فروپاشی آن محسوب می شود.
افزایش بی تفاوتی، بی مهری، بی تعهدی و بی مسوولیتی همسران نسبت به یكدیگر كه گاه به شكل گیری رفتاری خیانت آمیز ختم می شود، می تواند خسارات جبران ناپذیری بر پیكره خانواده و جامعه وارد كند.
به باور بسیاری از كارشناسان و مشاوران خانواده، اگر در دهه گذشته مردان در مساله خیانت به زندگی و همسران خود جلو افتاده بودند اكنون گویا ورق برگشته و مراجعات برای طلاق از حقیقت دیگری حكایت دارد و آن معكوس شدن تدریجی این روند است.
یك مشاور در زمینه خانواده گفت: زمانی كه یكی از زوج ها خیانت به همسر خود را مشاهده كند احساس امنیت خود را از دست می دهد و روابط عاطفی بین آنان خدشه دار، متزلزل و متلاشی خواهد شد.
ملیحه شیردل، علت خیانت به همسر را نیز پایین بودن مهارت های زندگی و ارتباطی برخی از افراد دانست و افزود: برخی از افراد با كوچكترین مساله از جمله بیماری و یا دیدن ناملایمتی از سوی همسر به سراغ خیانت می روند و به راحتی تعهد خود را می شكنند.
وی گفت: این افراد مهارت های زندگی را نیاموخته اند و به جای اینكه مشكل را برطرف كنند به سراغ كار آسان تر می روند.
وی بر مسوولیت پذیری همسران تاكید كرد و افزود: زن و مرد باید مسوولیت زندگی خود را بپذیرند و در صورت پیدایش مشكلات به دنبال راه حل باشند.
وی بر آموزش مهارت های زندگی در این زمینه تاكید كرد و گفت: متاسفانه هم اكنون آموزش مهارت ها نیز جنبه تجاری پیدا كرده و ما از اصل ماجرا غافل مانده ایم.
وی اثرات ویرانگر تهاجم فرهنگی را از علت های اصلی خیانت به همسر برشمرد و افزود: متاسفانه در بیشتر فیلم های ماهواره خیانت یك امر عادی تلقی می شود كه این امر ناخواسته در ذهن ها نهادینه می شود.
وی یكی دیگر از علت ها را داشتن فرزند بیمار در خانواده عنوان كرد و افزود: وقتی فرزند بیمار سخت علاج می شود برخی از خانواده ها محیط خانه را به محل غم و ناراحتی تبدیل می كنند و روابط عاطفی و احساسی كمتر می شود كه این امر زن و یا مرد را به سمت خیانت گرایش می دهد.
وی گفت: در این خانه ها بیشتر افسردگی و ناراحتی وجود دارد و تنها حس های منفی منتقل می شود و جایی برای ارتباط سالم وجود ندارد.
این دانشجوی دوره دكترای روان شناسی گفت: تحقیقات نشان داده كه اگر در خانواده ای پدر و یا مادر خائن باشد فرزندان آن خانواده بیشتر تمایل به خیانت دارند چرا كه اعتماد خود را از دست داده و از آسیب می ترسند و به همین علت قبل از آسیب خوردن به همسر خود آسیب وارد می كنند.
شیردل افزود: برخی از افراد نیز ارتباط ناسالم را از خانواده و یا دوستان و نزدیكان یاد گرفته و در زندگی خود اجرا می كنند.
وی با بیان اینكه از بین رفتن عشق و علاقه میان همسران یكی از دلایل روی آوردن به خیانت است، گفت: عشق و عاطفه میان برخی زوج ها، پس از گذشت مدت زمانی از ازدواج آنها كمرنگ می شود تا جایی كه برای هم عادت می شوند كه این امر كانون خانواده را تهدید می كند.
وی اظهار كرد: خیانت پیوند و اعتماد زوجین را زخمی می كند اما این نیز قابل ترمیم و برگشت پذیر است.
وی گفت: وقتی فردی دچار مشكل می شود تنها آن فرد مقصر نیست بلكه نظام خانواده، دوستان، فامیل، محله و منطقه نیز در این زمینه تاثیرگذار بوده است.
وی با بیان اینكه باید كانون خانواده و جامعه را سالم نگاه داشت، افزود: زنان و مردان برای حل مشكلات دنبال راه حل های منطقی بروند چرا كه خیانت به همسر كیان خانواده ها را مورد تهدید جدی قرار می دهد.
وی افزود: برخی زنان با هدف انتقام از همسران خود دست به خیانت می زنند یعنی به محض مشاهده این رفتار از سوی همسر خود اقدام مشابهی را انجام می دهند.
این كارشناس مشاوره خانواده با اشاره به گسترش شبكه های ماهواره ای فارسی زبان گفت: بیشتر محصولات این شبكه ها، سریال ها و فیلم هایی است كه خیانت در زندگی زناشویی دستمایه اصلی آنها شده و زشتی زدایی از این موضوع باعث هم ذات پنداری برخی زنان شده و آنها را به خیانت وادار می كند.
شیردل گفت: تغییر سبك زندگی به شیوه غربی، یكی از بسترهای اصلی ظهور و گسترش خیانت در روابط زناشویی است.
وی افزود: زوجین توجه كنند به محض بروز مشكلات رفتاری و آسیب در روابط زناشویی به مشاوران مجرب و متخصص مراجعه كنند و اطمینان داشته باشند درصد قابل توجهی از ناهنجاری های زناشویی و طلاق ها با كمك كارشناسان و متخصصان مربوطه قابل حل است.
خیانت واقعیتی است كه بی توجهی به آن در جامعه، نه تنها صورت مساله را پاك نمی كند، بلكه سبب می شود، چاره اندیشی دیرهنگام در این باره به فروپاشی كانون خانواده و تهدید سلامت روانی و عاطفی فرزندان منجر شود.
این در حالی است كه به باور بسیاری از مشاوران تربیتی و خانوادگی، راهكارهایی برای مهار و رفع این پدیده شوم خانمان برانداز وجود دارد.
كارشناس مسوول اورژانس اجتماعی اداره كل بهزیستی خراسان شمالی گفت: با توجه به آمار مراجعه كنندگان به این مركز و مطالعه این آمار، بیشترین علت طلاق اعتیاد و در مرحله بعد خیانت به همسران بوده است.
سمیه شكاری افزود: تا چند سال پیش، درخواست طلاق به علت خیانت همسر كمتر بود اما این عامل در سال های اخیر افزایش چشمگیری یافته است.
وی اظهار كرد: سال گذشته سه هزار و 62 نفر متقاضی طلاق در استان به این مركز مراجعه كرده بودند كه پس از مشاوره 40 درصد آنان سازش كرده و به ادامه زندگی مشترك رضایت دادند.
كارشناس مسوول اورژانس اجتماعی بهزیستی خراسان شمالی به كاهش سن طلاق در این استان نیز اشاره كرد و گفت: اكنون این سن برای زنان بین 20 تا 24 و مردان 25 تا 29 سال است.
شكاری افزود: بیشتر آمار مراجعان به این مراكز نیز زوج هایی را شامل می شود كه هنوز در دوران نامزدی هستند و یا هنوز بچه دار نشده اند.
وی افزود: مددكاران این مراكز حتی پس از سازش زوج ها نیز پیگیر سرنوشت آنان هستند و اگر مشكلات بیشتری داشته باشند آنان را به مراكز تخصصی ارجاع می دهند.
وی كمرنگ شدن باورهای دینی و مذهبی در بین قشر جوان، تاثیر شبكه های ماهواره ای، اینترنت، نداشتن مهارت های زندگی، آگاهی نداشتن از نیازهای جنسی، ازدواج مجدد و مخفیانه مرد و بدبینی را از جمله علت های خیانت به همسر عنوان كرد.
وی بر تحكیم بنیان خانواده نیز تاكید كرد و گفت: هم اكنون در بحث خیانت به همسر آمار خیانت مرد به زن و یا زن به مرد برابر شده است.
بنا به آمار اداره كل ثبت احوال خراسان شمالی، به ازای هر شش ازدواج صورت گرفته در این استان در سال گذشته یك واقعه طلاق به ثبت رسیده است.
مدیركل این اداره می گوید: پارسال 10 هزار و 574 واقعه ازدواج و هزار و 758 مورد طلاق به ثبت رسیده است.
علی زاهدنیا، بیشترین ازدواج های ثبت شده را مربوط به مردان 20 تا 24 ساله و زنان 15 تا 19 ساله عنوان كرد و افزود: بیشترین طلاق ها هم در مردان 25 تا 30 ساله و زنان 20 تا 24 ساله صورت گرفته است.
خراسان شمالی 867 هزار نفر جمعیت دارد كه بیش از 48 درصد آنان در نواحی روستایی زندگی می كنند.ك/4
3007/5132
تاملی در پدیده طلاق در خراسان شمالی،
وقتی رابطه ها رنگ خیانت می گیرد
۶ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۸:۵۴
کد خبر:
81585846
بجنورد - ایرنا - دادگاه خانواده پر است از زنان و مردانی كه آمده اند پیمانی را كه روزی برای بستن آن سر از پا نمی شناختند، و اكنون زندانی برای آنان شده است، بشكنند.