۹ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۵:۳۸
کد خبر: 81589964
T T
۰ نفر
مهارت آموزي براي دانش آموزان متوسطه از الزامات برنامه ششم است

همدان - ايرنا - مديركل آموزش فني و حرفه اي وزارت آموزش و پرورش گفت: مهارت آموزي براي دانش آموزان متوسطه نظري از الزامات برنامه ششم توسعه است كه در اين برنامه ديده شده است.

سيد محسن حسيني مقدم روز چهارشنبه در اولين همايش دبيرخانه راهبردي كشوري مكانيك خودرو در دبيرستان آمنه همدان افزود: در برنامه پنجم توسعه پيش بيني شد كه دانش آموزان متوسطه نظري بايد يك مهارت را ياد بگيرند كه به دليل شرايط و محدوديت هاي مالي هنوز به مرحله اجرا نرسيده است.

وي با بيان اينكه ياد گرفتن يك مهارت براي دانش آموزان در همه رشته ها نياز است گفت: آموزش مهارت به دانش آموزان در برنامه ششم توسعه پيش بيني شده است.

وي ادامه داد: نياز كشور به توسعه پايدار و اشتغال جايگاه و اهميت هنرستان ها را دو چندان مي كند و رشته هاي فني و حرفه اي و كاردانش از ضروريات آموزش و پرورش است.

وي اضافه كرد: در برخي از موارد اشكالي كه به آموزش و پرورش گرفته مي شود اين است كه آموزش و پرورش متولي اشتغال جامعه نيست و نيازي به اين آموزش ها ندارد.

وي افزود: اين در حالي است كه در سال 90 بر اساس سرشماري ها 36 درصد از دانش آموختگان كاردانش و 45 درصد از دانش آموزان فني و حرفه اي بلافاصله مشغول به كار شدند.

حسيني مقدم گفت: در سال تحصيلي گذشته 260 ميليارد ريال بودجه براي خريد تجهيزات هنرستان هاي كشور در نظر گرفته شد كه براي اولين سال و با حمايت دولت 100 درصد آن تخصيص يافته است.

وي اظهار كرد: اولويت تقسيم اين بودجه در رشته مكانيك خودرو و سپس كامپيوتر بود تا در هنرستان ها از خودروهاي جديدي تري براي آموزش استفاده شود.

وي با بيان اينكه رشته مكانيك خودرو ششمين رشته پر طرفدار در رشته هاي هنرستاني است و 10 درصد دانش آموزان در اين رشته تحصيل مي كنند گفت: اين رشته پرطرفدار بوده و خانواه ها از آن استقبال مي كنند چون براي اين رشته آينده شغلي وجود دارد.

حسيني مقدم گفت: در حال حاضر 700 هزار نفر دانش آموز معادل 40 درصد دانش آموزان پايه دوم و سوم متوسطه در هنرستان هاي كشور تحصيل مي كنند.

وي ادامه داد: بر اساس شاخص هاي ارزيابي بايد 48.26 درصد از دانش آموزان در هنرستان هاي فني و حرفه اي و كار دانش تحصيل كنند كه تا پنج سال آينده بايد به اين جايگاه رسيد.

در حال حاضر 49 هزار دانش آموز رشته مكانيك خودرو در رشته هاي فني و حرفه اي و كاردانش كشور تحصيل مي كنند و يك هزار و 150 هنرستان در سطح كشور داراي رشته مكانيك خودرو هستند.

همايش دو روزه سرگروه هاي دبيرخانه راهبري مكانيك خودرو با حضور تمام استانهاي كشور در همدان برگزار شد.

در حال حاضر 48.66 درصد از دانش آموزان پايه دوم و سوم متوسطه استان همدان در هنرستان هاي فني و حرفه اي و كاردانش تحصيل مي كنند.

استان همدان 283 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصيلي دارد و دبيرخانه راهبري مكانيك خودرو در همدان مستقر است.

2087/6993