۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۳۱
کد خبر: 81591126
T T
۰ نفر
بناهاي تاريخي و طبيعي كردستان به دنيا معرفي شوند

سنندج- ايرنا - نماينده ولي فقيه در كردستان با تاكيد بر تقويت بخش گردشگري به دليل ظرفيت بالاي آن در استان، گفت: بناهاي تاريخي و طبيعي كردستان به ويژه اورمان را بايد به دنيا معرفي كنيم.

به گزارش خبرنگار ايرنا، حجت الاسلام سيد محمد حسيني شاهرودي روز پنجشنبه در همايش ملي هورامان، انسان، طبيعت و زندگي كه در تالار مولوي دانشگاه كردستان برگزار شد، افزود: صنايع دستي موجود در كردستان و اورامان معرف فرهنگ و سبك زندگي انسان هاي ساكن در آن است و بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد.

وي حفظ و حراست از بناهاي تاريخي را مورد تاكيد دين مبين اسلام دانست و گفت: تخريب بناهاي تاريخي در اسلام جايگاهي ندارد و گروهك تروريستي و تكفيري داعش در راستاي ضربه زدن به اسلام اقدام به تخريب بناهاي تاريخي مي كند و چنين اقدامات و جناياتي در اسلام جايگاه ندارد.

نماينده ولي فقيه در كردستان با اشاره به اينكه انسان بايد با طبيعت همراهي كند چون زندگي وي با طبيعت گره خورده است، افزود: بسياري از سنت هاي گذشته بايد تقويت شوند تا آيندگان با نحوه فرهنگ و سبك زندگي و معماري گذشتگان بيشتر آشنا شوند.

حجت الاسلام حسيني شاهرودي افزود: برگزاري اين همايش باعث تقويت و ترويج صنعت گردشگري در كردستان مي شود و بايد تلاش كنيم آثار تاريخي و فرهنگ مردم استان به خوبي به مردم دنيا معرفي شود.

استاندار كردستان نيز در اين همايش گفت: هورامان تنها يك شهر، مجموعه چند روستا و يك منطقه نيست بلكه نماد فرهنگ و تمدني است كه در طول تاريخ به انسان نشان داده است مي توان همراه با طبيعت زندگي كرد.

عبدالمحمد زاهدي افزود: شعر در هورامان بوي طبيعت مي دهد، معماري رنگ طبيعت دارد، موسيقي آن هم برگرفته از نواي چشمه ساران آنجا است و زندگي در اين منطقه خود طبيعت است.

وي اظهار كرد: هورامان نه تنها به عنوان يك ميراث تاريخي و طبيعي بايد حفط شود بلكه اين ميراث را بايد به عنوان الگو به دنيا عرضه كنيم.

استاندار كردستان از تمامي مديران ملي و استاني، صاحبنظران، كارشناسان، هنرمندان و اساتيد دانشگاهي خواست تلاش كنند تا هورامان به عنوان پديده اي منحصر بفرد در دنيا به ثبت جهاني برسد.

وي افزود: در شوراي عالي معماري و شهرسازي دو نقطه در كشور به دليل دارا بودن ويژگي هاي منحصر بفرد قرار است ثبت جهاني شود كه يكي از اين دو نقطه هورامان استان كردستان است.

همايش ملي 'هورامان، انسان، طبيعت و زندگي' امروز پنجشنبه 10 ارديبهشت در تالار مولوي دانشگاه كردستان آغاز شد.

اين همايش به مدت دو روز برگزار مي شود كه روز اول شامل سخنراني و ارايه مقالات و روز دوم نيز حضور در شهر اورامان تخت و برگزاري مراسم كومساي در مقبره پيرشاليار است.

اورامان يا هورامان، نام منطقه اي با دره هاي پرپيچ و خم و عميق و رودبارهاي متعدد است، اورامان منطقه اي واقع در شهرستان هاي مريوان و سروآباد در استان كردستان و شهرستان پاوه در استان كرمانشاه است و در خارج از ايران نيز بخشي از محدوده كردستان عراق در استان حلبچه را در بر مي گيرد.

مردم منطقه اورامان، كُرد هورامي زبان هستند اين منطقه زادگاه و مهد پرورش افراد سخت كوشي است كه استقامت را از كوه هاي سر به فلك كشيده آن و لطافت طبع را از انواع گل هاي زيباي دامنه هاي كم نظير رشته كوه هاي زاگرس به ارث برده اند.ك/2

7348/6108
۰ نفر