به گزارش ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، جرات بروجر از محققان اين پروژه گفت:نتايج آزمونهاي انجام شده روي موشها رضايتبخش بوده است.
وي بيان كرد:محققان در اين پروژه موفق به ساخت نانوحاملي شدند كه قادر است تركيبات دارويي را تا زمان رسيدن به تومور حفظ و نگهداري كند، اين نانوذرات زيستتخريبپذير ميتوانند داروهاي ضد سرطان را تا رسيدن به سلولهاي نروبلاستوم ( نوعي سرطان كشنده كودكان) محافظت كنند.
وي بيان كرد: محققان سرطانشناس با همكاري پژوهشگران فناوري نانو در بيمارستان كودكان فيلادلفيا موفق شدند با ساختن اين نانوحامل، اثرات جانبي خطرناك دارو را به حداقل برسانند، نتايج نشان ميدهد كه اين دارو مانع از رشد تومور شده و نرخ زنده ماندن را در مدلهاي حيواني افزايش داده است.
بروجر افزود: اين نانوذرات به ما اجازه ميدهد تا با دوز پايين داروي ضد سرطان را به تومور برسانيم، اين نانوذرات به گونهاي طراحي شدهاند كه بتوانند داروي ضد سرطان را به آرامي وارد تومور كنند، دوز اين دارو در نانوذرات كاهش يافته و اثربخشي آن افزايش مييابد.
وي يادآور شد: در اين پروژه از نقطه ضعف سلول سرطاني استفاده شده است؛ رگهاي تومور سرطاني نسبت به سلولهاي سالم از سازماندهي كمتري برخوردار بوده و دائما نشت دارند، ارتباط ميان رگهاي سالم بسيار قوي است در حالي كه در سلولهاي سرطاني اين ارتباط بسيار ضعيف است، بنابراين، اين نانوذرات ميتوانند وارد اين سلولها شده و دارو را در آنها رهاسازي كنند.
اين محقق گفت: نروبلاستوم يك تومور صلب است و معمولا در قفسه سينه كودكان رشد ميكند، بيشتر داروهاي ضدسرطان مربوط به 30 تا 40 سال قبل هستند اما اين دارو يك موفقيت بزرگ بوده كه نرخ زنده ماندن را از 20 درصد به 80 درصد رسانده است.
بروجر بيان كرد: نتايج آزمونهاي انجام شده روي موشها نشان داد كه هيچ علائمي از مسموميت ناشي از دارو در موشها وجود ندارد، ابعاد اين نانوذرات كمتر از 100 نانومتر بوده به طوري كه ميتوانند وارد تومور سرطاني شوند، اين ابعاد براي حمل داروي ضدسرطان كافي است.
علمي (1) ** 9340**1440
تهران- ايرنا- محققان آمريكايي با استفاده از نانوذرات زيستتخريبپذير موفق به ساخت نانوحاملي براي از بين بردن تومورهاي سرطاني شدند.