۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۰۵
کد خبر: 81597646
T T
۰ نفر

آغاز مبارزه با آفات در باغ هاي سياه ريشه مازندران

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۰۵
کد خبر: 81597646
آغاز مبارزه با آفات در باغ هاي سياه ريشه مازندران

ساري - ايرنا - سرپرست مديريت حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران از آغاز مبارزه با آفات در باغ هاي سياه ريشه استان خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي مازندران، مير حسين سنجراني واحد گفت: باغداران براي مبارزه به موقع با آفات و بيماري هاي خسارتزاي درختان ميوه توصيه هاي كميته پيش آگاهي آفات و بيماري هاي باغات سياه ريشه را جدي بگيرند.

وي ادامه داد: سپردار سفيد توت از آفات مهم درختان ميوه است كه پوره هاي آن از اواسط ارديبهشت ماه بر روي تنه و شاخه هاي اصلي درختان هلو، شليل، گردو، كيوي، توت و آلوچه مشاهده مي شود و با تغذيه از شيره گياهي سبب ضعف درخت، ريزش برگ و خشكيدگي سرشاخه هاي درختان سياه ريشه مي شود كه در صورت عدم مديريت آفت خسارت فراواني به درخت و محصولات وارد مي كند.

سرپرست مديريت حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران تصريح كرد: باغداران براي اطلاع دقيق از زمان مبارزه با آفت، با ارايه نمونه به كلينيك هاي گياهپزشكي و دريافت نسخه گياهپزشكي نسبت به مبارزه به موقع با آفت روي درختان آلوده اقدام كنند.

سنجراني اظهار كرد: با توجه به حساسيت بالاي درختان سياه ريشه، از سموم توصيه شده در نسخه گياهپزشكي استفاده شود و از مخلوط كردن سموم با روغن امولسيون شونده خودداري كنند.

وي افزود: به باغداران توصيه مي شود محلول پاشي تنها روي تنه و شاخه هاي آلوده انجام شود.

سرپرست مديريت حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران گفت: توصيه مي شود حداقل 2 تا 3 هفته قبل از برداشت ميوه از سمپاشي درختان ميوه خودداري شود.

سنجراني با بيان اينكه سموم توصيه شده در ظروف اصلي و پلمپ شده و داراي برچسب مشخصات كامل نام شركت سازنده، تاريخ توليد، شماره پارت و بچ باشد گفت: سموم توصيه شده بايد با اخذ فاكتور خريداري و استفاده شود.

وي براي پيشگيري از مسموميت هاي احتمالي رعايت نكات ايمني نظير استفاده از ماسك، عينك، دستكش و لباس مخصوص سمپاشي، عدم خوردن، آشاميدن و سيگار كشيدن هنگام سمپاشي و شستن اعضاي آلوده پس از اتمام كار با آب و صابون را الزامي دانست و گفت: در صورت لزوم باغداران قبل از اقدام به مبارزه شيميايي با زنبور داران منطقه هماهنگي و اطلاع رساني نمايند.

سرپرست مديريت حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران اظهار كرد: باغداران مازندراني جهت كسب اطلاعات و راهنمايي هاي بيشتر به كارشناسان حفظ نباتات و كلينيك هاي گياهپزشكي مستقر در منطقه مراجعه كنند.

مازندران 40 هزار هكتار اراضي زراعي و باغي دارد.ك/1

6097