۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۹:۴۵
کد خبر: 81599822
T T
۰ نفر
قیمت كود اوره توسط پتروشیمی ها تعیین تكلیف شود

تهران - ایرنا - معاون بازرگانی اتحادیه مركزی تعاونی های تولید روستایی كشور تعیین تكلیف هرچه سریعتر قیمت گذاری كود اوره توسط پتروشیمی ها را خواستار شد تا با تامین كود اوره مورد نیاز این بخش مشكل بهره برداران برطرف شود.

محمدعلی مصطفی لو روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینكه پتروشیمی به دنبال افزایش قیمت كود اوره است، افزود: از ابتدای سال تاكنون كود اوره مورد نیاز كشاورزان تامین نشده همچنان كشاورازن بلاتكلیف هستند.

وی اظهار داشت: این درحالیست كه كود اوره در ماه های اسفند، فروردین و اردیبهشت ماه برای زراعت مصرف می شود و تاكنون نتوانسته ایم كود اوره مورد نیاز زراعت های گندم و جو اعضای تعاونی تولید روستایی را تامین كنیم و با قیمت مصوب در اختیار بهره برداران بخش قرار دهیم.

به گفته وی، چندی پیش دولت اعلام كرده بود كه برای سال94 برنامه ای برای افزایش قیمت كود شیمیایی نخواهیم داشت این در حالیست كه كشور ما در تولید كود اوره به خودكفایی رسیده و این محصول وارد نمی شود.

وی اظهار داشت: براساس مصوبه دولت در سال 90، قرار شده بود بخشی از كودهای تولیدی كشور همچون اوره كه در تولید آن به خودكفایی رسیده ایم توسط شبكه های تعاونی در بین كشاورزان توزیع شود.

وی تصریح كرد: بنابراین طی سالهای اخیر براساس مصوبه هیات دولت تعاونی های تولید روستایی اقدام به خرید كود اوره مورد نیاز كردند و با قیمت مصوب دولت در اختیار كشاورزان قرار می دادند.

وی با اشاره به اینكه یك هزار و 350 تعاونی تولید در كشور فعال است، گفت: بیش از 4 میلیون هكتار از اراضی كشاورزی تحت پوشش تعاونی های تولید روستایی كشور قرار دارد كه بخشی از نهاده های مورد نیازشان توسط این تعاونی ها تامین می شود.

وی اضافه كرد: در واقع خرید كود اوره تا پایان سال 93 توسط اتحادیه تعاونی های تولید و تعاونی های روستایی كه به سازمان مركزی تعاون روستایی كشور وابسته هستند، خریداری و تامین شد.

به گفته مصطفی لو، سال گذشته حدود 174 هزارتن كود اوره خریداری كرد و با قیمت مصوب دولتی یعنی پاكتی 35 هزار تومان در اختیار كشاورزان قرار داده شد.

وی گفت: انتظار می رفت در سال 94 دولت با دستورالعمل هایی كه صادر می كند مبنی بر اینكه افزایش قیمتی نداشته باشد از ابتدای سال اقدام به خرید كود مورد نیاز این بخش كنیم اما متاسفانه تاكنون هیچ پتروشیمی فاكتور خرید را تحویل نداده است.

معاون بازرگانی اتحادیه مركزی تعاونی های تولید روستایی با تاكید بر اینكه سهمیه خرید كود تعاونی های تولید روستایی كشور 200 هزار تن بود، افزود: با اقدامات صورت گرفته تلاش كردیم تا سقف سهمیه تعاونی های تولید روستایی را به 500 هزارتن افزایش دهیم و این كار نیز عملیاتی شد.

وی اظهار داشت: متاسفانه از ابتدای فروردین ماه تاكنون نتوانسته ایم كود اوره مورد نیاز را از پنج پتروشیمی كشور از جمله بجنورد، مرودشت، كرمانشاه، رازی و عسلویه خریداری و تامین كنیم و هم اكنون برای پاسخگویی به كشاورزان تحت فشار هستیم.

وی ادامه داد: علیرغم مكاتبات معاونت زراعت وزارت جهاد كشاورزی به پتروشیمی ها تاكنون نیز جوابی مبنی بردریافت كود اوره دریافت نكرده ایم و تاكنون نیز هیچ پتروشیمی به ما پیش فاكتور نداده و تنها پتروشیمی رازی در فروردین ماه 2 هزار تن حواله در اختیار تعاونی تولید روستایی گذاشته است كه میزان اندك آن پاسخگوی اعضای این شركت تعاونی نیست.

وی با بیان اینكه كود جایگزینی برای اوره نداریم، اظهار داشت: به طور حتم با ادامه این روند كشاورزان در تولید محصولات كشاورزی با مشكل مواجه خواهند شد.

وی با بیان اینكه بخشی از اراضی كشاورزی تحت پوشش تعاونی های تولید روستایی كشور است، اضافه كرد: طی دو ماه حداقل به 40 هزارتن كود اوره نیاز داریم كه تامین نشده است.

مصطفی لو گفت: شركت خدمات حمایتی كشاورزی یك تشكل دولتی است كه ممكن است طی سال گذشته كود اوره مورد نیاز خود را تهیه و تامین كرده باشد، بنابراین در حال حاضر این شركت با مشكل اتحادیه تعاونی های تولید روستایی مواجه نیست.

وی ادامه داد: البته شركت خدمات حمایتی كشاورزی نیز در فروردین ماه فاكتور فروش خود را دریافت كرده اما اردیبهشت ماه پیش فاكتوری از سوی پتروشیمی برای این شركت نیز صادر نشده است.

معاون بازرگانی اتحادیه مركزی تعاونی های تولید روستایی قیمت بالای نهاده های كشاورزی و تامین آب مورد نیاز را از مشكلات عمده این بخش برشمرد و گفت: با وجود خرد بودن اراضی كشاورزی كشور، تنها راهكار برای روند افزایش تولید محصولات كشاورزی توسعه تعاونی های تولید روستایی كشور است تا با دریافت وام های كم بهره بتوانند بخشی از مشكلات این بخش در تامین ماشین آلات و ادوات كشاورزی و انتقال آب مورد نیاز را مرتفع كنند.

اقتصام(4)9186**1558
۰ نفر