دكتر عبدالله بني هاشمي روز جمعه همزمان با روز جهاني بيماران خاص در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: با انجام اقدامات پيشگيرانه شامل آزمايش اجباري تالاسمي قبل از ازدواج و هم چنين سقط درماني براي جنين مبتلا، خوشبختانه اين بيماري در كشور كنترل شده است.
اين پزشك فوق تخصص خون خاطر نشان كرد: تالاسمي يك بيماري كم خوني ارثي است كه بدن بيماران مبتلا نمي تواند به اندازه كافي هموگلوبين (رنگدانه موجود در سلول هاي قرمز خون) را توليد نمايد و در نتيجه بيماران مبتلا بايد به طور مستمر خون دريافت كنند.
بني هاشمي افزود: اقدامات مربوط به كنترل و پيشگيري از بيماري تالاسمي از سال 1365 در كشور آغاز و پس از آن اين موضوع به طور جدي پيگيري و دنبال شد.
وي بيان كرد: با انجام آزمايش تالاسمي قبل از ازدواج، اگر دو فردي كه مي خواهند با هم ازدواج كنند، ناقل بيماري تالاسمي باشند به آنان هشدار داده مي شود كه امكان ابتلا فرزندانشان به بيماري تالاسمي بيش از 50 درصد افزايش مي يابد.
وي گفت: هم چنين اگر قبل از هفته بيستم حاملگي جنين مبتلا به بيماري تالاسمي تشخيص داده شود، براي مادر باردار مجوز سقط درماني صادر مي شود.
وي خاطر نشان كرد: هم اكنون بيش از 500 بيمار مبتلا به تالاسمي زير پوشش انجمن تالاسمي خراسان رضوي قرار دارند كه بيشتر آنان در گذشته به اين بيماري مبتلا شده اند.
به گفته وي، موارد جديد كه تعداد اندكي را شامل مي شود به رغم هشدار به خانواده ها قبل از ازدواج و فراهم شدن مجوز سقط درماني متولد شده اند.
تالاسمي از بيماريهاي ژنتيكي است كه در اثر آن هموگلوبين ساختار طبيعي خود را از دست مي دهد و بنابراين پديدهٔ توليد هموگلوبين غير موثر در بدن ايجاد ميشود در نتيجه هموگلوبين معيوب قادر به اكسيژن رساني مطلوب به اعضا بدن نيست.
هموگلوبين جزء انتقال دهنده اكسيژن در سلولهاي قرمز خوني است. هموگلوبين شامل دو پروتئين مختلف به نام آلفا و بتا است.
اگر بدن توانايي توليد كافي از هر نوع پروتئين را نداشته باشد، سلولهاي خوني بطور كامل شكل نمي گيرند و توانايي انتقال اكسيژن كافي را ندارند.
بيماري تالاسمي يك نوع كم خوني است كه در طفوليت آغاز مي شود و تا پايان عمر به طول ميانجامد.
18 ارديبهشت ماه روز ملي بيماران خاص و صعب العلاج در كشور نامگذاري شده است.
/3027/1211
يك مسوول:
ابتلا به بيماري جديد تالاسمي در خراسان رضوي به حداقل رسيده است
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۰:۰۵
کد خبر:
81599833
مشهد- ايرنا- رييس هيات مديره انجمن تالاسمي خراسان رضوي گفت: با اجراي برنامه هاي پيشگيري ابتلا به موارد جديد بيماري تالاسمي در خراسان رضوي و كشور اندك و به حداقل رسيده است.