۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۱:۲۲
کد خبر: 81600932
T T
۰ نفر
مقام تاجیك: ایران به ساخت راه آهن تاجیكستان ادامه می دهد

تهران - ایرنا - وزیر حمل و نقل تاجیكستان خبر برخی رسانه ها مبنی بر دست كشیدن ایران از سرمایه گذاری در ساخت بخش تاجیكی راه آهن «كاشغر - هرات» را رد كرد و گفت: ایران به تعهد خود در این طرح پایبند است.

«شیرعلی گنجعلی‌زاده» امروز در گفت وگو با پایگاه خبری آزادی تاجیكستان افزود: ایران یكی از كشورهای ذینفع در احداث این راه آهن است و تاكنون به تعهدات خود در این زمینه در تاجیكستان عمل كرده است.

خط آهن «هرات - كاشغر» با هدف احیای جاده ابریشم صورت می گیرد كه در قرون گذشته شاهراه ارتباطی شرق با غرب دنیا بود و از خاك چین تا اروپا را به یكدیگر وصل می كرد.

ایران، افغانستان، تاجیكستان ، قرقیزستان و چین در سال 2012 میلادی برای احداث خط آهن «هرات - كاشغر» به توافق رسیدند و ایران پذیرفت در ساخت آن، مشاركت و سرمایه گذاری كند.

به گفته وزیر حمل و نقل تاجیكستان، طول خط آهن مذكور از هرات افغانستان تا كاشغر چین 2260 كیلومتر است كه از این میزان، 392 كیلومتر در درون خاك تاجیكستان قرار دارد.

گنجعلی زاده تصریح كرد: ایران طبق برنامه زمانی تعیین شده، به كار خود در این طرح ادامه می دهد و تاكنون یك میلیون دلار صرف اجرای آن در خاك تاجیكستان كرده است.

وزیر حمل و نقل تاجیكستان، ضعف كار در اجرای طرح راه آهن كاشغر -هرات را مربوط به كشور قرقیزستان دانست و گفت از میان پنج كشور سهیم در این طرح شامل ایران ،‌افغانستان، تاجیكستان ،‌قرقیزستان و چین ، تاكنون فقط قرقیزستان، موضع و برنامه كاری خود را در قبال این راه مشخص نكرده است.

به گزارش تارنمای آزادی، برخی رسانه‌های تاجیكستان به تازگی مدعی شده بودند كه یك شركت خصوصی ایرانی پس از انجام حدود 20 درصد كار زیرسازی بخش تاجیكی راه آهن كاشغر- هرات، فعالیت خود را در این زمینه متوقف كرده است زیرا به نظر می رسد ایران قصد ادامه سرمایه گذاری در آن را ندارد.

به نوشته رسانه های تاجیك، هزینه احداث هر كیلومتر راه آهن یادشده بین 8 تا 10 میلیون دلار برآورد می شود.

در طول این خط آهن، 16 كیلومتر تونل و 47 پل نیز احداث می شود.

هزینه احداث این راه آهن كه قرار است ایران را به چین كند، دو هزار و 260 كیلومتر بوده و بر اساس محاسبات مقدماتی، هزینه احداث آن سه میلیارد و 200 میلیون دلار برآورد شده است.

ایران در حال حاضر بعد از چین و روسیه از شریكان عمده در تجارت خارجی تاجیكستان و همین طور از سرمایه‌گذاران مهم اقتصاد این كشور آسیای مركزی به شمار می‌رود.

ایران نخستین كشور خارجی است كه در تاریخ 9 ژانویه سال 1992 سفارتش را در دوشنبه باز كرد. عمده‌ترین طرح‌هایی كه تاكنون با سرمایه‌گذاری ایران در تاجیكستان اجرا شده‌، احداث تونل استقلال (انزاب سابق )و نیروگاه سنگ‌توده - 2 است .

آساق**1663**1551
۰ نفر