۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۱:۴۴
کد خبر: 81606814
T T
۰ نفر

75 درصد صادرات زعفران (طلاي سرخ) در اختيار ايران است

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۱:۴۴
کد خبر: 81606814

تهران- ايرنا- عضو هيات علمي پژوهشكده علوم صنايع غذايي با بيان اينكه «ايران 75درصد صادرات طلاي سرخ را اختيار دارد» گفت: ميانگين برداشت زعفران در دنيا بيش از دو برابر ايران است كه اين مقدار با بهره گيري از راهكارهايي مانند زمان كشت مناسب، تراكم بنه و آبياري افزايش مي يابد.

«عبدالله ملافيلابي» روز چهارشنبه در حاشيه چهارمين كنگره ملي گياهان دارويي به خبرنگار علمي ايرنا گفت: هم اكنون ميانگين برداشت در هر هكتار در كشور 4.8 كيلوگرم است كه اين مقدار در دنيا به 10 كيلوگرم مي رسد.

وي، تغيير زمان كشت، افزايش تراكم بنه و آبياري مناسب را عاملي مهم در افزايش برداشت زعفران در كشور اعلام كرد و گفت: با رعايت اين اصول مي توان مقدار برداشت فعلي را به دو برابر افزايش داد.

ملافيلابي با اشاره به اينكه 94 درصد توليد زعفران در ايران صورت مي گيرد، اظهار كرد: 75 درصد صادرات اين گياه مربوط به ايران است و زعفران ايراني به 41 كشور صادر مي شود.

وي با اشاره به اينكه زعفران ايراني به نام اسپانيا در بازارهاي خارجي عرضه مي شود، گفت: بيشترين مقدار زعفران ما از طريق كشورهاي ثالت به كشورهاي اروپايي صادر مي شود كه اين روند بايد اصلاح شود

ملافيلابي، سطح زير كشت زعفران را 80 هزار هكتار اعلام كرد و افزود: خراسان رضوي عمده ترين توليد كننده زعفران است و خراسان جنوبي در رتبه بعدي قرار دارد و همچنين اين گياه در مناطقي نظير خرم آباد، مراغه، كرج، گيلان و شهريار كشت مي شود.



*** شهرستان زاوه تربت حيدريه قطب توليد زعفران ايران

عضو هيات علمي پژوهشكده علوم صنايع غذايي، شهرستان زاوه در تربت حيدريه را با 18 هزار هكتار سطح كشت، قطب توليد زعفران ايران اعلام كرد.

وي هواي خيلي گرم و باران زياد را دو محدوديت كاشت طلاي سرخ اعلام كرد و گفت:مناطقي كه اين شرايط را ندارند، محدوديتي در كاشت اين گياه ندارد و جايگاه كشت قبلي زعفران قم بوده كه از اين مكان به خراسان كوچ كرده است.

وي به اجراي طرح آرماني زعفران توسط سازمان جهاد كشاورزي استان خراسان رضوي اشاره كرد و گفت: جهاد كشاورزي استان در قالب اين طرح حمايت و پشتيباني لازم براي افزايش كشت به عمل مي آورد.

علمي (4) ** 1201 **1440
۰ نفر