۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۰:۰۹
کد خبر: 81611858
T T
۰ نفر
معاون ميراث استان:سالانه 120خانه قديمي دربافت تاريخي يزد مرمت مي شود

يزد- ايرنا - معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري يزد گفت: بطور ميانگين هر سال 120 خانه در بافت تاريخي يزد مي شود و مردم هم در اين خانه‌ها ساكن هستند.

به گزارش ايرنا محسن ذاكري‌نيا يكشنبه شب در نشست خبري با اصحاب رسانه استان يزد به مناسبت هفته ميراث فرهنگي گفت: استان يزد 1520هكتار بافت تاريخي ثبت شده دارد كه 720 هكتار آن در يزد ، 500هكتار در ميبد و 300هكتار در اردكان قرار دارد.

وي افزود: متاسفانه در گذشته برخي ساخت و سازهاي غير اصولي انجام شده از جمله در سالهاي 54 و 55 كه بنايي در كنار برج و باروي يزد ساخته شده و همچنان آثار نامطلوب آن پابرجاست.

معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان يزد گفت: متاسفانه يكي از مشكلاتي كه ما الان با آن مواجه هستيم در ارتباط با مجوزهايي است كه مردم در راستاي بازسازي گرفتند و به دليل آگاه نبودن، اقدام به ساخت و ساز و مرمت غير اصولي كردند.

ذاكري نيا افزود: امسال نيز در دو ماه گذشته 150مجوز داده شده ولي هيچ بهانه‌اي در ارتباط با عدم اطلاع‌رساني ميراث فرهنگي وجود ندارد و به تمام مالكان و مغازه‌داران نامه ارسال شده كه بازسازي مغازه‌ها و ملك‌ها بايد با هماهنگي ميراث فرهنگي انجام شود.

وي درباره وضعيت بازسازي در بافت تاريخي يزد گفت: در سال گذشته فقط در محله فهادان 23خانه و مغازه تا مسجد جامع و ميدان وقت و ساعت مرمت و بازسازي شده است.

اين مسوول در ارتباط با پاركينگ‌هاي محلات با بيان اينكه در چند نقطه از شهر محل‌هايي براي پاركينك در نظر گرفته شد و به شهرداري هم اعلام شد گفت: در بعضي از مناطق هم زمين‌‌هايي براي پاركينگ‌هاي طبقاتي با ارتفاق مجاز بافت تاريخي در نظر گرفته شده است.

معاون ميراث فرهنگي استان يزد تصريح كرد: پيگير هستيم كه امسال قرار است سه حمام‌ تاريخي را با كاربري‌ حمام‌هاي سنتي بازسازي كنيم و براي به كارگيري در اختيار متقاضيان يا مالكان قرار دهيم.

ذاكري‌نيا افزود: ميراث فرهنگي از سه سال قبل اعتباري براي مشاركت در بازسازي خانه‌هاي تاريخي داشت.

وي ادامه داد: بايد بپذيريم كه بافت تاريخي يك موجود زنده‌اي است كه هم حيات و هم مرگ دارد، اين كه بگوييم اين بافت به هيچ عنوان مخروبه نداشته باشد امكان‌پذير نيست و بايد چنين مواردي را هم در آن ببينيم.

استان يزد يكهزار و 600 اثر تاريخي ثبت شده غير منقول و 600 بناي تاريخي ثبت شده ملي دارد كه ميزبان گردشگران داخلي و خارجي است.

استان يزد 2270 هكتار بافت تاريخي دارد كه شهر يزد به عنوان نخستين شهر خشت خام و دومين شهر تاريخي جهان داراي بافت تاريخي به مساحت عرصه 743 هكتار و مساحت حريم پنج هزار هكتار در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.

يزد گنجينه اي از هنر، فرهنگ و تمدني ايراني را در خود دارد كه از آن جمله مي توان به بناهاي مذهبي، بقعه، مساجد، حسينيه ها، زيارتگاههاي زرتشتيان، خانه هاي تاريخي، آب انبارها، باغ هاي تاريخي ، بادگيرها و بازارچه ها اشاره كرد.

از ديگر اماكن ديدني يزد مي توان به زندان اسكندر، بقعه شيخ احمد فهادان، مجموعه تاريخي هشت، مسجد چهل محراب، آتشكده زرتشتيان، گنبد مصلاي عتيق، بقعه دوازده امام، مسجد يعقوبي و بقعه سيد شمس الدين اشاره كرد .

در مجموع ۷۷ محله از مجموعه محلات شهر يزد به دليل قرار گرفتن در محدوده بافت تاريخي و يا در حريم آن، در سال ۱۳۸۴ و با شماره ۱۵۰۰۰، با عنوان بافت تاريخي يزد به ثبت آثار ملي رسيده‌اند.ك/3

1968/ 6197