۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۲۵
کد خبر: 81612439
T T
۰ نفر

چین بازار آمریكای لاتین را هدف گرفت

۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۲۵
کد خبر: 81612439
چین بازار آمریكای لاتین را هدف گرفت

پكن - ایرنا - دولت چین درصدد است تا با بازنگری در ساختار روابط تجاری خود با كشورهای آمریكای لاتین، ضمن توسعه بیش از پیش این روابط نقش فعالتری در بازارهای تجاری آمریكای لاتین ایفا نماید.

به گزارش ایرنا، «لی كچیانگ» نخست وزیر چین كه شب گذشته (یكشنبه) پكن را به مقصد چهار كشور آمریكای لاتین ترك كرد قصد دارد، زمینه های همكاری و نیز گسترش و توسعه مناسبات میان چین و این كشورها را بیش از پیش فراهم سازد.

چین بین سال‌های 2005 تا 2013 توانست با حضور در این منطقه جایگاه خوبی از آن خود كند تا جایی كه در حال حاضر بسیاری از كشورهای آمریكای لاتینی خواستار گسترش روابط با آن و دریافت وام از این كشور می‌باشند.

چین امروزه به عنوان یكی از ابر قدرت‌های اقتصادی در جهان هدف بسیاری از كشورهای دنیا برای سرمایه گذاری و افزایش روابط به شمار می‌رود؛ چرا كه حرفه اصلی بسیاری از مردم این كشور پهناور آسیایی؛ كار، تلاش و كوشش بیش از حد برای پیشرفت شرایط اقتصادی در كشور است.

این پیشرفت تاكنون چین را به درجه‌ای رسانده است كه می‌تواند به راحتی در سایر نقاط جهان از جمله كشورهای منطقه آمریكای لاتین سرمایه گذاری كند.

چین در حال حاضر یكی از شركای مهم اقتصادی كشورهای آمریكای لاتین به شمار می رود و سفر هشت روزه «لی كچیانگ» نخست وزیر، به 4 كشور برزیل، كلمبیا، پرو و شیلی در راستای همین سیاست ها صورت می گیرد.

هدف از این سفر مهم دیپلماتیك، افزایش ظرفیت همكاری های صنعتی، اعتمادسازی سیاسی و تعمیق روابط فرهنگی و تبادلات پایاپای مردمی بین چین و كشورهای آمریكای لاتین عنوان شده است.

همكاری در بخش های مالی، فنآوری، هوافضا، زیرساخت ها و دیگر بخش های نوظهور از موضوعات مورد توجه در این سفر است.

«ژو شی چنگ» یك پژوهشگر ارشد چینی در این باره می گوید: «پیش از این، چین و آمریكای لاتین در حوزه های منابع طبیعی، مواد اولیه و محصولات كشاورزی با یكدیگر مراوداتی داشتند اما با توجه به تغییر ساختار اقتصاد چین، ضرورت تغییر این روابط كاملا احساس می شود.»

او یادآور شد كه به منظور افزایش ظرفیت صنعتی، باید خط تولید كارخانجات را از كشوری به كشور دیگر منتقل كرد و كارخانجات را با نیروهای كار محلی، راه اندازی كرد.

چین پیشتر متعهد شده بود تا ساختار روابط تجاری خود با كشورهای آمریكای لاتین را متنوع تر كرده و آن را بهبود بخشد. به همین منظور پكن درصدد است تجهیزات پیشرفته تری به این كشورها صادر كرده و در عوض كالاهای با ارزش افزوده بالا را از این كشورها وارد نماید.

«جورج كاسترو» مدیر موسسه برنامه استراتژیك و كارشناس روابط چین و آرژانتین در این باره گفت: «حجم سرمایه گذاری چین در صنعت تولید كشورهای آمریكای لاتین در حال افزایش است و برای مثال، چین تاكنون بیش از 10 میلیارد دلار در بخش صنعتی برزیل سرمایه گذاری كرده است.»

خبرگزاری شین هوا نیز در گزارشی اعلام كرد؛ یكی از شركت های بزرگ سازنده قطار در چین توانسته در شش سال گذشته بیش از 100 قطار تندروی برقی و همچنین 34 قطار شهری برای شهر «ریودوژانیرو» برزیل تولید كند، قطاری كه قرار است «لی» در سفرش به برزیل یكی از آنها را هدایت كند.

همچنین یكی دیگر از شركت های بزرگ چینی به نام BYD كه در زمینه تولید وسایل نقلیه برقی و پنل های خورشیدی فعالیت می كند، درصدد است به زودی وارد بازار تولید اتوبوس های برقی در برزیل شود.

خبرگزاری دولتی چین با اشاره به اینكه اقتصاد كشورهای آمریكای لاتین و چین، نقشی مكمل را برای یكدیگر دارند، گزارش داد پكن درصدد است، همكاری های اقتصادی خود با این كشور را به صورت همه جانبه تعمیق دهد.

به باور كارشناسان، آمریكای لاتین به سرمایه، تكنولوژی و تجربه نیاز دارند كه كشور چین با برخورداری از این منابع می تواند نقش مكملی برای اقتصاد آنها باشد.

آسوشیتدپرس نیز پیشتر در گزارشی با اشاره به وام 22 میلیارد دلاری چین به آمریكای لاتین در سال 2014 نوشت بانكهای چین با اعطای وام به كشورهای حوزه آمریكای لاتین در سال گذشته كمك قابل توجهی را برای نجات اقتصاد ورشكسته این حوزه به واسطه كاهش قیمت نفت، مواد معدنی و دیگر اقلام صادراتی انجام دادند.

در این گزارش به وام 8.6 میلیارد دلاری چین به برزیل، وام هفت میلیارد دلاری این كشور به آرژانتین، وام 5.7 میلیارد دلاری چین به ونزوئلا و وام 821 میلیون دلاری پكن به اكوادور در سال گذشته اشاره شده و آمده است: وام اعطایی چین به حوزه آمریكای لاتین در سال گذشته بیشترین میزان وام به این حوزه پس از سال 2010 بوده است.

در مقابل پیشرفت های روز افزون چین در كشورهای آمریكای لاتین، ایالات متحده آمریكا تنها كشوری است كه از نظر اقتصادی و استراتژیكی در رابطه با این افزایش روابط، احساس خطر زیادی می‌كند.

به گفته تحلیل‌گران، به همین دلیل آمریكا به سرعت، شروع به از سرگیری روابط خود با كوبا كرده و زندانیان سیاسی آن را پس از مدت‌ها به كشورشان بازگردانده است.

آساق*1597