به گزارش ايرنا عليرضا قزوه در آيين افتتاحيه سيزدهمين جشنواره شعر و داستان جوان سوره كه ظهر دوشنبه با حضور جمعي از شاعران، داستان نويسان و پيشكسوتان اين بخش در سينما بهمن قزوين برگزار شد افزود: ادبيات آييني در ايران در سال هاي اخير رشد خوبي داشته و آثار شاخص فراواني در اين حوزه خلق شده اند كه پيش از اين وجود نداشت.
وي با اشاره به سابقه درخشان استان قزوين در زمينه هنر، تاريخ و ادبيات اضافه كرد: استان قزوين از ديرباز در فقاهت، شعر، تاريخ و ادبيات زبانزد بوده و چهره هاي درخشاني را به خود ديده است.
قزوه در ادامه با اشاره به شرايط كنوني جامعه ادبي كشور گفت: در شرايط امروز متاسفانه جامعه ادبي كشور نسبت به بسياري از تحولات روز بي تفاوت و حتي محافظه كار شده اند، به گونه اي كه حتي درباره يمن نيز شعر نميگويند.
وي با اشاره به برخي رويدادهاي بين المللي و داخلي خاطرنشان كرد: بسياري از اين وقايع و رويدادها كه امروزه در سراسر دنيا اتفاق مي افتند، بزنگاه هايي هستند كه شعرا و نويسندگان جوان ما بايد در مقابل آنها هوشيار باشند.
قزوه افزود: يكي از اين رويدادها تجاوز وحشيانه گروه تروريستي داعش به شهر سنجار عراق بود كه تمام رسانه هاي دنيا در برابر آن سكوت كردند، اما همين رسانه ها در مواجهه با حادثه كوچكي در شهر مهاباد اقدام به سياه نمايي عليه ايران كردند، پس بايد نسبت به چنين حركاتي دقيق تر توجه كرد.
مدير مركز آفرينش هاي هنري حوزه هنري كشور فضاي مجازي و شبكه هاي مختلف اجتماعي را امكان مناسبي براي ايجاد ارتباط با جوانان فارسي زبان دانست و گفت: اين گونه اقدامات مي توانند بجاي فعاليت هاي بيهوده در شبكه هاي اجتماعي به گسترش و ترويج زبان فارسي در دنيا كمك كند.
قزوه خاطرنشان كرد: كسب رتبه در جشنواره ها و كنگره ها مهم نيست بلكه بايد تلاش كرد زبان فارسي به دست خود جوانان گسترش و ترويج يابد چرا كه هميشه نمي توان از بخش هاي دولتي، بنيادهاي ادبيات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين زمينه انتظار داشت.
اين مسوول يادآور شد: در ساليان گذشته هم همين شعرا و علاقه مندان جوان بودند كه موجب معرفي و گسترش زبان فارسي در دنيا شدند.
قزوه اضافه كرد: شاعري مانند ميرسيدعلي ميرهمداني در قرن هشتم و در دوره حافظ شيرازي بخاطر گسترش زبان فارسي رنج سفر به هند را متحمل شد و به كشمير و آسياي ميانه رفت و ارتباطات خوبي بين ايران و هند در زمينه ادبيات فارسي برقرار كرد، اكنون كه فن آوري ارتباطات مرزها را برداشته چرا شعراي جوان چنين ارتباطي را برقرار نكند؟
در پايان اين مراسم از سعيد عاشقي شاعر و پژوهشگر و علي قانع نويسنده و مترجم به عنوان دو چهره ادبي برجسته در استان قزوين تجليل و قدرداني شد.
سيزدهمين جشنواره شعر و داستان جوان سوره هم اكنون با كارگاه هاي ادبي در قزوين در حال برگزاري است.
7388/1352/ 6128
مدير مركز آفرينش هاي هنري حوزه هنري:
در حوزه شعر و ادبيات انقلاب بايد به يك حرف واحد برسيم
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۴۹
کد خبر:
81612499
قزوين-ايرنا- مدير مركز آفرينش هاي هنري حوزه هنري كشور گفت: در حوزه شعر و ادبيات انقلاب اسلامي بايد به يك حرف واحد برسيم.