۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۵:۲۷
کد خبر: 81612588
T T
۰ نفر
تلاش جهان برای همكاری نفتی با ایران

كوالالامپور – ایرنا - معاون وزیر نفت و مدیرعامل شركت ملی نفت ایران عصر دوشنبه در هیجدهمین كنفرانس نفت و گاز آسیا در كوالالامپور پایتخت مالزی، از حضور نمایندگان شركت های نفتی عمده جهان در تهران برای افزایش همكاری خبر داد و گفت كه ایران با بازسازی تجهیزات خود در دوره تحریم اكنون آماده صادرات نفت به كشورهای جهان است و ترمینال های نفتی ایران برای صادرات هفت میلیون بشكه در روز آزمایش شده است.

به گزارش ایرنا، ركن الدین جوادی، مدیرعامل شركت ملی نفت ایران در نشستی كه رییس بانك مركزی مالزی نیز حضور داشت با تاكید بر این كه ایران در دوره تحریم تجهیزات نفتی خود را بازسازی كرده است، گفت كه ایران از هم اكنون آماده صادرات نفت به كشورهای مختلف جهان است.

وی گفت كه تحریم ها فرصتی برای ایران ایجاد كرد تا با توان خود به بازسازی تجهیزات نفتی بپردازد.

وی در جمع صدها نفر از متخصصین عرصه نفت از كشورهای مختلف جهان با اشاره به اینكه كشورمان 10 درصد ذخایر نفت خام و هفت درصد ذخایر گازی جهان را در اختیار دارد، تاكید كرد ایران با منابع فراوان نفت و گاز و نیروی انسانی ماهر و سابقه درخشان در كمك به تامین بخشی از نیازهای نفت و گاز جهان آماده همكاری و تقویت روابط با شركت های نفتی جهان برای سرمایه گذاری و انتقال تجربه است.

وی گفت كه ایران همواره نقش مهمی در عرضه نفت و گاز به سایر كشورهای جهان داشته است و حتی در دوران جنگ تحمیلی نیز تعهدات خود را به مشتریان انجام داده است.

معاون وزیر نفت، تحریم های ناعادلانه غرب علیه ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت كه این تحریم های ناعادلانه در سال های گذشته باعث شد بازار نفت جهان از ظرفیت نفت ایران محروم شود.

وی به افزایش بهای جهانی نفت در فاصله سال های 2003 تا 2008 اشاره كرد و گفت كه آنچه جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن است دستیابی به یك قیمت متعارف و عادلانه برای تولیدكنندگان و مصرف كنندگان است و ما معتقدیم جهان به همكاری متقابل اقتصادی نیازمند است.

مدیرعامل شركت ملی نفت ایران با اشاره به اینكه كه در طول ماه های اخیر، شركت های نفتی عمده، نمایندگان ارشد خود را برای اعلام آمادگی جهت افزایش همكاری ها به ایران اعزام كرده اند، گفت كه تحریم ها این فرصت را برای ما به وجود آورد تا به بازسازی تجهیزات خود با هدف پاسخگویی به نیازهای آینده بیردازیم و از هم اكنون ایران آماده صادرات نفت به كشورهای دیگر است.

جوادی گفت: من خوشحال هستم كه اعلام كنم نفت خام از ترمینال های نفتی ایران برای هفت میلیون بشكه در روز آزمایش شده است و آماده صادرات هستند.

وی با اشاره به نقش و اهمیت نفت در جهان اقتصاد و سیاست، گفت: جهان از سال گذشته تاكنون شاهد تغییرات مهمی در بازار نفت بوده است. در اوایل سال 2014 نفت خام حدود 110 دلار قیمت داشت و سپس به 55 دلار در پایان سال رسید و در اوایل سال جاری نیز با كاهش قیمت به 45 دلار در هر بشكه رسید. در ماه های گذشته نیز شاهد افزایش بهای نفت تا 65 دلار بودیم.

به گفته وی، در دوره كاهش بهای جهانی نفت بسیاری از كشورهای تولیدكننده نفت با چالش های اقتصادی فراوانی مواجه شدند و براساس آن بودجه خود را مورد بازنگری و اصلاح قرار دادند. در همین حال واردكنندگان نفت نیز به منافعی برای جبران كسری بودجه خود دست یافتند، برخی از كشورها نیز یارانه خود راقطع كردند و یا آن را تا سطح قابل توجهی كاهش دادند.

معاون وزیر نفت در ادامه از نفت به عنوان منبع قابل اطمینان انرژی و نیروی اصلی و اطمینان بخش توسعه اقتصادی یاد كرد و گفت ارتباط نزدیكی كه انرژی با سایر بخش های اقتصادی دارد، باعث وابستگی متقابل بین كشورها شده است. این وابستگی باعث رشد و توسعه كشورها شده و از همین رو نفت جایگاه سیاسی مهمی در روابط كشورها دارد.

وی با اشاره به گزارش های اقتصادی جهان و رشد 3.4 و 3.6 درصدی اقتصاد در سال هال 2014 و 2015 میلادی، گفت این آمار در حالی اعلام می شود كه برای كشورهای در حال توسعه این رقم 5.2 و 5.4 درصد در نظرگرفته شده است و در پنج سال آینده چین و هند بیشترین رشد اقتصادی را با رقم بین شش تا هفت درصد تجربه می كنند.

مدیرعامل شركت ملی نفت، گفت كه در اوایل سال 2030 میلادی چین جایگزین آمریكا به عنوان بزرگ ترین مصرف كننده نفت می شود و از آن پس مصرف انرژی در چین كاهش می یابد. از سوی دیگر هند، آسیای جنوب شرقی، خاورمیانه و آفریقا رشد تقاضای انرژی خواهند داشت.

جوادی در ادامه گفت: اگر چه در طول سال های گذشته اقتصاد برخی كشورها از ناحیه مسائل سیاسی بیش از مسائل اقتصادی تحت تاثیر قرار گرفته است، اما همچنان نیاز به نفت وجود دارد.

وی در ادامه سخنان خود پیش بینی كرد طی پنج سال آینده تقاضا برای نفت در جهان روزانه یك میلیون بشكه افزایش می یابد و در 25 سال آینده تقاضای نفت به 111 میلیون بشكه در روز می رسد.

معاون وزیر نفت گفت كه سهم كانادا، آمریكا و آمریكای لاتین در عرضه نفت جهانی افزایش می یابد، اما سهم منطقه خاورمیانه در پنج سال آینده كاهش خواهد یافت. در طولانی مدت و برای 25 سال آینده خاورمیانه همچنان نقش مهمی در تولید نفت جهانی دارد.

آساق**241**1611