۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۹:۰۵
کد خبر: 81614753
T T
۰ نفر

10 غذاي برتر شستشو دهنده كبد

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۹:۰۵
کد خبر: 81614753
10 غذاي برتر شستشو دهنده كبد

ايلام - ايرنا - مطالعات محققان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه انواع سبزيجات، گريپ فروت، گردو، ليمو، آووكادو، چاي سبز، سير، چغندر، سبزيجات با برگ هاي سبز پررنگ و زردچوبه غذاهايي هستند كه كبد را شستشو مي دهند و سلامت آن را تضمين مي كنند.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، كبد يكي از اندام هاي بزرگ سمت راست شكم است كه حدود 1.36 كيلوگرم وزن دارد. مهمترين وظيفه كبد، فيلتر كردن خوني است كه از دستگاه گوارش وارد كبد مي شود و قرار است در سراسر بدن جريان يابد. تمام مواد سمي و مضر خون در كبد جدا مي شوند. كبد با توليد صفرا، چربي غذا را تجزيه كرده و آن را تبديل به انرژي مي كند. ذخيره قند بدن نيز به عهده كبد است.

حقايقي در مورد كبد:

- كبد بزرگترين ارگان داخلي بدن است.

- بيش از 500 عملكرد حياتي بدن، از جمله مبارزه با انواع ويروس و عفونت به عهده كبد است.

- كبد با توليد پروتئين و هورمون در سراسر بدن، نقش مهمي را در حفظ سطح نرمال قند خون ايفا مي كند.

- كبد تنها عضوي است كه مي تواند خود را بازسازي (ترميم) كند؛ به همين دليل است كه افراد مي توانند بخشي از كبد خود را اهدا كنند.

- كبد حدود 10 درصد از جريان خون را مصرف مي كند و در هر دقيقه حدود دو ليتر خون پمپاژ مي كند.

متاسفانه بيماري هاي كبدي با هيچ علامت ظاهري همراه نيستند و بيمار زماني از آن مطلع مي شود كه كار از كار گذاشته است. سرطان كبد، نارسايي كبد, سيروز، هپاتيت و هموكروماتوز شايع ترين مشكلات كبد هستند.

مطالعات محققان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه انواع سبزيجات، گريپ فروت، گردو، ليمو، آووكادو، چاي سبز، سير، چغندر، سبزيجات با برگ هاي سبز پررنگ و زردچوبه مهمترين غذاهايي هستند كه كبد را سالم نگه مي دارند.

در ادامه نتايج اين تحقيقات آمده است كه استفاده از غذاهاي آماده و حاضري، الكل و سيگار، روغن و غذاهاي سرخ كرده و عدم تحرك، مهمترين دلايل آسيب به كبد هستند.

9002