دكتر مختار جلالی روز چهارشنبه در 'كنگره بین المللی سلولهای بنیادی و پزشكی بازساختی' در مشهد افزود: هم اكنون در زمینه بیوتكنولوژی، نانوتكنولوژی و سلولهای بنیادی دستاوردهای خوبی در ایران حاصل شده است.
وی ادامه داد: انجمن ژنتیك ایران حدود نیم قرن پیش با همت عزیزانی كه اكنون برخی از آنها در بین ما حضور ندارند تاسیس شده و هم اینك در هفت شاخه علمی فعالیت می كند.
رییس انجمن ژنتیك ایران گفت: سلولهای بنیادی یكی از شاخه های این انجمن در كنار شاخه هایی مانند ژنتیك پزشكی، ژنتیك انسانی، ژنتیك گیاهی و ذخایر ژنتیكی است.
وی همچنین با قدردانی از دست اندركاران برگزاری سلولهای بنیادی و پزشكی بازساختی در مشهد ابراز امیدواری كرد: علم سلولهای بنیادی بتواند ایران را در قله رفیع دانش قرار دهد.
رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی نیز در این همایش گفت: حركت مناسب علم سلولهای بنیادی در ایران مدیون تلاش دانشمندانی است كه اكنون برخی از آنان در بین ما حضور ندارند.
دكتر حمید گورابی افزود: زنده یاد دكتر 'كاظمی آشتیانی' در سال 1379 به همراه دوستانش پژوهشگاه رویان را تاسیس كرد و همچنین تلاشهای شبانه روزی دكتر 'بهاروند' در این زمینه بر كسی پوشیده نیست.
كنگره بین المللی سلولهای بنیادی و پزشكی بازساختی به همت جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، دانشگاه فردوسی مشهد و پژوهشگاه رویان با همكاری 30 نهاد دولتی و خصوصی طی روزهای 30 اردیبهشت تا یكم خرداد در مشهد ادامه دارد.
در این كنگره تازه ترین یافته های علم سلولهای بنیادی با حضور 800 متخصص داخلی و میهمانان خارجی از كشورهای فرانسه، آلمان، استرالیا و هلند بررسی می شود.
سلولهای بنیادی یاخته هایی با توانایی تقسیم بسیار هستند كه از آنها می توان در تولید یاخته ها و بافتهای مختلف استفاده كرد. یاخته های بنیادی در درمان بیماریها، ترمیم و نوسازی بافتها كاربرد دارند.
منابع اصلی یاخته های بنیادی شامل مغز استخوان، بند ناف، پالپ دندان، بعضی بافت های چربی و جفت است.
3027/1858
رییس انجمن ژنتیك: علم سلولهای بنیادی در ایران همطراز با دنیا است
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۰۶
کد خبر:
81615411
مشهد - ایرنا - رییس انجمن ژنتیك ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران در عرصه علم سلولهای بنیادی همطراز با دنیا در حال حركت است زیرا تاكنون در این زمینه پیشرفتهای خوبی داشته ایم.