ضعف برنامه ريزي و مديريت در بخش معادن و صنايع معدني بايد با آموزش برطرف شود

تهران - ايرنا - نايب رئيس خانه معدن ايران معتقد است: بخش معادن و صنايع معدني كشور از ضعف در برنامه ريزي و مديريت در رنج است و بايد با آموزش علم روز در اين عرصه، حركت رو به جلو داشته باشيم.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، محمدرضا بهرامن روز شنبه در دوازدهمين همايش گراميداشت روز مهندسي معدن در دانشگاه اميركبير تهران اظهار داشت: دانشگاه نقش كليدي در توسعه اقتصادي هر كشوري دارد و در ايران بايد همه در جهت برطرف سازي خلا ميان صنعت و دانشگاه گام بردارند.

وي خطاب به دانشجويان حاضر در اين همايش گفت: مطالبه گري حق دانشجو است براي دستيابي به خواسته هاي اصولي اما بايد اين وضوع در قالب يك چارچوب برنامه ريزي شده در جهت توسعه همه جانبه كشور صورت گيرد.

بهرامن اضافه كرد: اقتصاد كشور براي دستيابي به اهداف سند چشم انداز 1404 با توجه به فرصت هاي از دست رفته نياز به جهش دارد و بايد دولت ساز و كار اين مهم را فراهم سازد تا بخش خصوصي در ميدان عمل آن را پياده نمايد.

وي افزود: توسعه يافتگي با بهره گيري از گسترش آموزش و تحقيقات علمي محض فراهم نمي شود بلكه علوم كاربردي در فرآيند جهاني شدن در عرصه توليد و تجارت مي تواند پاسخگوي نياز ما باشد.

بهرامن خاطرنشان ساخت: ضعف بهره گيري از فناوري نوين در بخش معادن و صنايع معدني موجب شد تا كمتر از 10 درصد مساحت كشور تحت پوشش اكتشاف منابع معدني قرار گيرد، بنابراين علوم كاربردي بايد در مسير توليد و ايجاد ثروت براي كشور نقش آفرين باشد.

براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت تاكنون بالغ بر 60 ميليارد تن ذخيره معدني كشور اكتشاف شده كه از اين رقم نزديك به 40 ميليارد تن ذخيره قطعي و بقيه احتمالي است.

نايب رئيس خانه معدن ايران گفت: امروز براي ارتقاي توان داخلي نبايد منتظر معجزه بود، بلكه حلقه اصلي تحقيق و توسعه هدف دار است و ارتباط با كشورهاي پيشرفته در بخش معادن و صنايع معدني مي تواند كمك موثري باشد.

وي بهره گيري از ماشين آلات فرسوده و سنتي در اغلب معادن را يكي از موانع رشد در اين بخش ارزيابي كرد و گفت: مجهز شدن به ماشين آلات نوين يك ضرورت جدي است و بخش خصوصي به تنهايي نمي تواند در اين عرصه بر مشكلات غلبه كند.

ايران از نظر تنوع مواد معدني در بين 10 كشور شاخص جهان جاي دارد اما از نظر ميزان ذخيره اكتشافي در بين 15 كشور برتر جاي گرفته است.

بهرامن تصريح كرد: تصور اين موضوع كه با رفع تحريم ها، تمام مشكلات كشور برطرف خواهد شد غلط است، بلكه مسيري باز مي شود تا در جهت فتح قله تلاش مضاعفي بايد صورت گيرد.

وزارت صنعت، معدن و تجارت ميزان استخراج مواد معدني در سال 93 را 400 ميليون تن كرده و انتظار مي رود در سال جاري نيز به همين ميزان مواد معدني استخراج شود.

دوازدهمين همايش گراميداشت روزمهندسي معدن در دانشگاه اميركبير بعد از ظهر امروز با برگزاري كارگاه هاي تخصصي تداوم خواهد داشت.

يكم تا هفتم خرداد ماه همه ساله به عنوان هفته معدن نامگذاري شده است.

اقتصام (3) 1559**1558