۲ خرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۵۱
کد خبر: 81618986
T T
۰ نفر
45 هزار هكتار از جنگلهای زاگرس در چهارمحال و بختیاری دچار عوارض خشكسالی است

شهركرد- ایرنا- معاون فنی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: از مجموع 307 هزار هكتار جنگلهای زاگرس در این استان، 45 هزار هكتار دچار عوارض ناشی از پدیده خشكسالی است.

علی محمد محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جنگلهای زاگرس در وسعتی حدود پنج میلیون و 500 هزار هكتار در 11 استان كشور گسترده شده است.

وی افزود: از این میزان 307 هزار هكتار جنگل در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد كه 63 گونه درخت و درختچه را دربرمی گیرد.

محمدی با بیان اینكه وسیعترین و اصلی‌ترین رویشگاه گونه‌های مختلف بلوط در ایران در منطقه زاگرس قرار دارد،گفت: بادام وحشی، ارژن، زالزالك، زبان گنجشك، گلابی وحشی، بادامك، بَنه یا پسته وحشی و ارس از گونه های موجود در جنگلهای زاگرس استان است.

معاون فنی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینكه دو آفت طبیعی و انسانی، جنگلهای زاگرس را در معرض نابودی قرار داده است، تصریح كرد: خشكسالی های متناوب، گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی و ریزگردها از جمله عوامل خشكیدگی جنگلهای زاگرس است.

محمدی، جنگلكاری را از مهمترین تدابیر لازم برای مقابله با پدیده خشكیدگی جنگلهای زاگرس برشمرد و افزود: احداث سطوح آبگیر، انجام عملیات بهداشتی در جنگل، تشكیل تعاونی های جنگل نشین و تشكیل صندوق های اعتباری از دیگر راهكارهایی است كه برای مقابله با پدیده خشكیدگی جنگلها به كار گرفته شده است.

به گزارش ایرنا، ناحیه رویشی زاگرس شامل سلسه جبال زاگرس، وسیعترین و اصلی‌ترین رویشگاه گونه‌های مختلف بلوط در ایران بوده و به همین دلیل این منطقه از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است.

جنگل‌های بلوط منطقه زاگرس از منتهی الیه شمال غربی كشور آغاز می شود و سپس غرب و جنوب غرب ایران را در برمی گیرد.

بر اساس آخرین آمار و بررسی های صورت گرفته در استانهای زاگرس نشین كشور بالغ بر یك میلیون و 400 هزار هكتار از سطح جنگلهای زاگرس تاكنون بر اثر بیماری زوال بلوط خشكیده شده یا در معرض خشكیدگی است.

7363/6027