به گزارش خبرنگار ایرنا، آزادسازی خرمشهر در روز سوم خرداد 1361، پس از 578 روز اشغال در عملیات بیتالمقدس به عنوان سرنوشت سازترین رویداد جنگ تحمیلی چون تابلویی فاخر، عزت و ایثار ملی ایران را در خود ثبت و ضبط كرده است.
سوم خرداد، یك حادثه نبود، بلكه روز تجلی روح آزادگی،ولایت پذیری ، اراده و آرمان ملت حق باوری است كه در سایه ایستادگی و مقاومت، مشی پیروزی خون بر شمشیر را بر تن خونین و داغدار خرمشهر و دیگر كربلاهای سرخ فام ایران زمین جاودانه كردند.
امروز باید گفت، سلام و درود خدا بر ارواح طیبه شش هزار شهید سرو ستبر و آلاله ی پاك باخته، دریادلانی از جنس فاتحان عاشورایی كه در 24 روز عملیات آزاد سازی خرمشهر با آغوش باز به میدان مین رفتند، جلوی گلوله های تانك و تیربار دشمن سینه سپر كردند تا خونین شهر دیروز، خرمشهر امروز شود.
فتح معجزه آسای خرمشهر درحالی بود كه ماشین جنگی دشمن تمام قد با گسیل هزاران نیرو ، لجستیك نظامی و ادوات جنگی شرق و غرب نفوذ در این منطقه را به خیال دشمن غیرممكن كرده بود.
عملیات غرورآفرین فتح خرمشهر شاهكار دلیر مردانی بود كه عشق در گروه مهر وطن و عزت ملی داشتند و به یمن سجاده سبز دعا همتشان حق باور شد و با نثار جان برای بازپس گیری خرمشهر جانانه حماسه آفریدند و هر غیرممكنی را ممكن كردند.
فتح خرمشهر جز با قدرت و سلاح ایمان و اراده پرصلابت لشكر خدا ممكن نبود، همان نصر معجزه آسایی كه امام خمینی (ره) فرمود: ' خرمشهر را خدا آزاد كرد.'
تسخیر طولانی مدت خرمشهر و تدابیر شدید دشمن برای جلوگیری از شكست حصر خرمشهر این شهر را به یك دژ تسلیحاتی و نظامی مخوف تبدیل كرده بود،اما قدرت ایمان و توكل برخدا و تبلور مهندسی جنگی فرماندهان جوانی كه دانش نظامی خود را در سنگر جبهه و آموزه خاكریز آموخته بودند و روحیه ایثار رزمندگانی كه جان در طبق اخلاص گذاشته بودند، همه معادلات نظامی را دگرگون كرد.
فرماندهان رشید و دلاوری چون شهید علی صیاد شیرازی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران و محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی كه در لوای اطاعت از ولی امر زمان خود در اقدامی مشترك در چهار مرحله عملیات بیتالمقدس را غرورآفرین انجام دادند.
فتح خرمشهر در سوم خرداد 61 روز پرافتخاری برای ملت ایران بود، ولی روز سیاهی برای دشمن بود ، روزی كه صدام تلخ كام رشید ترین سرداران خود را از این شكست مفتضح اعدام كرد.
رهبر كبیر انقلاب اسلامی در سوم خرداد 1361 به مناسبت آزادی خرمشهر پیامی خطاب به ملت ایران صادر كرد:
'با تشكر از تلگرافاتی كه در فتح خرمشهر به اینجانب شده است، سپاس بیحد بر خداوند قادر كه كشور اسلامی و رزمندگان متعهد و فداكار آن را مورد عنایت و حمایت خویش قرار داد و نصر بزرگ خود را نصیب ما فرمود.'
در عملیات سرنوشت ساز آزادسازی خرمشهر حدود 16 هزار نیروی عراقی كشته و زخمی شدند و 19 هزار نفر نیروی عراقی به اسارت نیروهای ایرانی درآمدند.
در جریان عملیات بیتالمقدس كه به آزادی خرمشهر انجامید،چهار هزار و 460 نفر از نیروهای سپاه و یكهزار و 86 نیروی ارتشی و 24 هزار نفر نیز مجروح شدند.
گرامی باد، یاد شهدای آزاد سازی خرمشهر ،شهدای كه حسین وار در كربلای ایران زمین سینه چاك شهید شدند تا امروز نعمت آزادی و امنیت را هدیه ملت خویش كنند.
گرامی باد یاد سرداران، شهدا و ایثارگرانی كه عزت و غرور ملی ایران اسلامی را در سوم خراد 61 با جوهر ایثار،همت و از خودگذشتگی فتحی بزرگ را جاودانه كردند.
اینك پس از 33 سال،فتح خرمشهر نماد بارزی از ایثار، ایستادگی و پیروزی ملت دلاورخیز ایران اسلامی در برابر هر دشمن و قدرتی خواهد بود، زیرا در جنگ تحمیلی ملت ایران با دست خالی از میهن خویش دفاع كرد،اما ایران اسلامی با داشتن نیروهای مسلح مقتدر و مجهز، توانمندتر از هر دشمن دیگر آماده دفاع از میهن خویش است.
شورای عالی انقلاب فرهنگی سوم خرداد را در تقویم رسمی ایران به عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی نامگذاری كرده است تا رشادت های خالقان این حماسه برای نسل های بعد ماندگار شود و به عنوان درس عبرتی برای دشمنان در تقویم این ملت حماسه آفرین غرورآفرین باقی بماند.
روح شهدای آزاد سازی خرمشهر گرامی و راهشان پر رهرو باد.
6162/ 6075
یاسوج - ایرنا- تاریخ معاصر ایران روزهای سرنوشت ساز زیادی را در خود ثبت كرده است ، اما روز سوم خرداد، یكی از حماسی ترین روزهای تاریخ ساز و عزت آفرین ملت حماسه آفرین ایران اسلامی است.