۵ خرداد ۱۳۹۴، ۱۴:۵۰
کد خبر: 81623374
T T
۰ نفر

بوي نامطبوعي كه با هواي شهر مشهد عجين شده است

۵ خرداد ۱۳۹۴، ۱۴:۵۰
کد خبر: 81623374
بوي نامطبوعي كه با هواي شهر مشهد عجين شده است

مشهد - ايرنا - مشام شهروندان مشهد با بوي نامطبوع فاضلاب كاملا آشناست و ساليان متمادي است كه اين بو در نقاط مختلف شهر بويژه پس از بارندگي شهروندان را به ستوه آورده است.

به گزارش ايرنا چند سالي است كه بوي نامطبوع فاضلاب در اغلب نقاط شهر مشهد باعث آزار و گلايه شهروندان شده و دستگاه هاي اجرايي مرتبط نيز به جاي ارائه راهكار براي رفع اين معضل توپ را در زمين يكديگر مي اندازند.

اجراي ناقص شبكه جمع آوري فاضلاب در سطح شهر و انتشار بو از دريچه هاي فاضلاب، ماندن آب در كانال هاي موجود در سطح شهر و رهاسازي غير مجاز فاضلاب به كانال هاي جمع آوري آب سطحي عمده دلايلي است كه مسوولان اين بو را به آن نسبت مي دهند.

از آنجا كه بيشتر تركش ها به سوي شركت آب و فاضلاب و اجراي ناقص طرح اگو است براي بررسي منشا اين بو ابتدا به سراغ مسوولين اين شركت رفتيم.

مدير امور اجرايي طرح هاي فاضلاب شهري شركت آب و فاضلاب مشهد در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: شبكه جمع آوري فاضلاب در شهر مشهد به صورت ثقلي عمل مي كند و متناسب با وضعيت شبكه، شيب، قطر و جنس لوله برنامه شست و شو در دوره هاي سه ماهه انجام مي شود.

بابك اميرسرداري افزود: با توجه به اين امر بوي نامطبوع از دريچه هاي فاضلاب پراكنده نمي شود و اغلب ناشي از دريچه هاي جمع آوري آبهاي سطحي است.

وي اظهار كرد: شهروندان هر منطقه در صورت برخورد با مشكل بو مي توانند با شماره تلفن 122 يا با اتفاقات فاضلاب منطقه خود تماس برقرار كنند تا نسبت به رفع مشكل اقدام شود.

معاون خدمات شهري و محيط زيست شهرداري مشهد نيز در اين زمينه گفت: كانال هاي جمع آوري آب هاي سطحي مخصوص جمع آوري آب باران است ولي فاضلاب برخي هتل ها، مهمانپذيرها و منازل به صورت غيرقانوني داخل اين كانال ها رها مي شود.

خليل الله كاظمي افزود: اين امر اغلب در مكانهايي نظير خيابان امام رضا (ع) و ميدان توحيد انجام مي شود و انباشت فاضلاب در كانال هاي جمع آوري آب سطحي باعث انتشار بوي نامطبوع در سطح شهر مي گردد.

وي اظهار كرد: طبق قانون، شركت آب و فاضلاب مجاز به قطع اشتراك آب واحدهايي است كه فاضلاب خود را در اين كانالها رها مي كنند اما تاكنون اقدام موثري در اين زمينه انجام نشده است.

مدير امور اجرايي طرح هاي فاضلاب شهري شركت آبفا مشهد نيز گفت: اين شركت فقط در صورت بدهي و يا تعرض به شبكه آب و فاضلاب مي تواند آب مشتركين را قطع كند.

امير سرداري افزود: در محلاتي كه شبكه جمع آوري فاضلاب اجرا نشده است اين شركت اجازه هيچ برخوردي در زمينه رها سازي فاضلاب به معابر و كانالها را ندارد و متولي برخورد با اين موضوع شهرداري است.

وي اظهار كرد: رها سازي فاضلاب به كانالهاي جمع آوري آب سطحي به نوعي تجاوز به شبكه آب سطحي است و شهرداري بايد از اين امر جلوگيري كند.

معاون مهندسي و توسعه شركت آب و فاضلاب مشهد هم در باره اجراي طرح شبكه جمع آوري فاضلاب در مشهد گفت: از سال 1371 تاكنون دو هزار و 400 كيلومتر شبكه فاضلاب در اين شهر اجرا شده است.

يونس مظاهري زاده افزود: اجراي حدود 650 كيلومتر از شبكه فاضلاب در وسعت سه هزار و 50 كيلومتر رينگ داخلي شهر مشهد باقي مانده است.

وي از اجراي 150 كيلومتر شبكه فاضلاب در مناطق حاشيه شهر مشهد در سال جاري خبر داد و اظهار كرد: بيش از هزار كيلومتر شبكه فاضلاب نيز بايد در حاشيه شهر مشهد اجرا شود.

وي با بيان اينكه ظرفيت تصفيه خانه هاي فاضلاب شهر مشهد حدود 100 هزار متر مكعب در روز است ادامه داد: دو تصفيه خانه ديگر نيز در مجموع با ظرفيت 163 هزار متر مكعب در روز با پيشرفت فيزيكي 80 درصد در دست احداث است كه يكي از اين تصفيه خانه ها سال جاري و ديگري سال آينده وارد مدار مي شود.

سرپرست مديريت برنامه ريزي و نظارت بر امور خدمات شهري شهرداري مشهد هم در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در سطح شهر مشهد 72 هزار متر كانال سرپوشيده و 93 هزار متر كانال روباز اصلي ويژه جمع آوري آبهاي سطحي وجود دارد.

عباسعلي قرباني گفت: بطور متوسط روزانه حدود 480 هزار متر مكعب فاضلاب در شهر مشهد توليد مي شود كه دست كم 200 هزار متر مكعب آن در كانالهاي جمع آوري آبهاي سطحي شهر رها مي شود.

وي با بيان اينكه طبق قانون برخورد با اين اقدام خارج از حيطه وظايف شهرداري است اظهار كرد: با اين حال سال گذشته حدود 12 هزار اخطار براي جلوگيري از اين امر صادر شده است.

معاون پايش و نظارت اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي نيز با تاكيد بر اينكه جمع آوري اصولي فاضلاب بايد مديريت شود گفت: با هر گونه رها سازي فاضلاب در معابر سطح شهر برخورد مي شود.

محمد عرفاني افزود: اداره محيط زيست يكي از دستگاه هاي متولي برخورد با واحدهاي رها كننده فاضلاب در معابر شهري است و مديريت اين موضوع نيازمند عزم جهادي دستگاه هاي مختلف مي باشد.

وي با اشاره به وجود بيش از شش هزار واحد صنعتي در شهر مشهد اظهار كرد: بايد در زمينه خروج فاضلاب اين واحدها نظارت و مديريت جدي وجود داشته باشد.

در مجموع براي حل مشكل رهاسازي فاضلاب به داخل كانالهاي جمع آوري آبهاي سطحي و جلوگيري از انتشار بوي نامطبوع در سطح شهر مشهد نهادهاي مختلف نظير شركت آب و فاضلاب، شهرداري، اداره كل محيط زيست و مراكز بهداشت بايد ايفاي وظيفه كنند و به جاي شانه خالي كردن از زير بار اين مسووليت و محول كردن آن به ديگر دستگاه ها در كنار هم براي رفع اين مشكل چاره انديشي كنند./4

7505 / 6053