۵ خرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۳۹
کد خبر: 81623472
T T
۰ نفر
ايجاد مراكز داده در كشور نيازمند جلب اعتماد عمومي است

تهران - ايرنا - مديرعامل يك شركت فعال در حوزه ايجاد مراكز داده (ديتاسنتر) در كشور، با تاكيد بر نقش ديتاسنترها در جلوگيري از خروج ارز از كشور، گفت: ايجاد مراكز داده در كشور تنها نيازمند جلب اعتماد عمومي است.

حميدرضا ابوطالبي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصادي ايرنا، افزود: ديتاسنترهاي داخلي علاوه بر كاهش هزينه هاي غيرمستقيم جاري در سازمان‌ها و جلوگيري از خروج سرمايه هاي موازي در خريد تجهيزات سخت افزاري، بصورت مستقيم باعث جلوگيري از خروج ارز در انتقال پهناي باند و خريد اينترنت از خارج كشور مي شوند.

وي اظهار داشت: با حضور ديتاسنترها در داخل كشور ديگر نيازي به انتقال داده ها به خارج از كشور و تخصيص عرض باند انتقال داده بين المللي نمي‌باشد.

ابوطالبي با بيان اينكه، ديتاسنترها مراكزي براي نگهداري امن و مطمئن اطلاعات و همچنين مكمل و زيرساختي براي شبكه ملي اطلاعات محسوب مي شوند، افزود: با ايجاد شبكه ملي اطلاعات، داده ها در داخل كشور نگهداري و پردازش مي شود.

مديرعامل برترين مركز داده(ديتاسنتر) در پنجمين جشنواره فاوا، درخصوص ظرفيت هاي اين ديتاسنتر، گفت: اين مركز كه با رويكرد ارائه سرويس و ميزباني Space Virtual به جاي Real Place طراحي شده، ظرفيت پذيرش 10240 سرور مجازي اشتراكي و 2560 سرور مجازي اختصاصي را داراست.

وي افزود: سازمان ها و ارگانهاي دولتي و خصوصي مي توانند بجاي خريد تجهيزات سخت افزاري و افزايش هزينه هاي جاري در نگهداشت و تعميرات و صرف انرژي برق، با دريافت سرورهاي مذكور، تمركز خود را روي توليد نرم افزارها و خدمات الكترونيكي قرار دهند.

ابوطالبي افزود: سازمان‌ها و ارگان‌ها مي توانند با اجاره فضاي مجازي، پردازنده هاي خود را از مركز داده دريافت و سرويس هاي خود را روي آن قرار دهند و مسووليت پردازش، نگهداري، به روز رساني، حفظ و تهيه نسخ پشتيبان از داده ها را به ديتاسنترها واگذار كنند.

وي در خصوص نقش ولت در تحقق اهداف يادشده نيز اظهار داشت: اينكه براي نخستين بار در كشور ايجاد ديتاسنترها مورد ارزيابي قرار گرفته، نشان دهنده درك صحيح دولت از شرايط ذكر شده است و مي‌توان گفت كه وجود ديتاسنترها بيش از همه براي دولت صرفه اقتصادي خواهد داشت.

ابوطالبي با بيان اينكه، دولت مي تواند از سرمايه گذاران در حوزه ايجاد مراكز داده به صورت غيرمستقيم حمايت كند، افزود: البته منظور از حمايت تنها اختصاص وام و كمك هاي مالي نيست بلكه دولت بايد با فرهنگ سازي و تشويق عمومي نسبت به استفاده از امكانات ايجاد شده در داخل كشور، بازگشت سرمايه گذاري‌هاي انجام شده دراين حوزه را به گونه اي تضمين كند.

مديرعامل اين شركت فعال در حوزه داده در توضيح اين موضوع ادامه داد: همان طور كه در ابتداي تاسيس بانك ها در كشور، مردم با واهمه و ترس پول خود را در بانك قرار مي دادند امروزه نيز نقش ديتاسنترها بعنوان بانك نگهداري اطلاعات قابل توجه و نيازمند جلب اعتماد عمومي است.

وي در خصوص ميزان سرمايه گذاري در اين ديتاسنتر نيز گفت: روي كل پروژه‌ي مذكور 250 ميليارد ريال سرمايه گذاري پيش بيني شده كه با توجه به نوع طراحي آن، زيرساخت هاي اصلي آن فراهم و بخشي از سرمايه گذاري تكميلي همزمان با توسعه آن امكان پذير است.

وي در خصوص ظرفيت اشتغالزايي اين مركز، خاطرنشان كرد: هم اكنون 100 نفر نيروي متخصص در بخش هاي فني و توليد نرم افزار اين مركز مشغول هستند، اما از آنجا كه رويكرد اين شركت در توسعه و بهره برداري از سرويس هاي الكترونيكي است، لذا اشتغالزايي حداقل 1500 نفر در حوزه فاوا در استان اصفهان فراهم است.

ابوطالبي افزود: از آنجا كه در حوزه سرويس با توجه به زيرساخت هاي ايجاد شده امكان جذب مشاركت افراد حقيقي و حقوقي وجود دارد، ظرفيت توسعه سرويس هاي جديد در قالب XaaS نيز پيش بيني شده است.

اقتصام(2)1836**1558