۶ خرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۰۴
کد خبر: 81624876
T T
۰ نفر
شش سند همكاری كشاورزی بین ایران و فرانسه به امضا رسید

تهران - ایرنا - معاون امور زراعی وزارت جهادكشاورزی از امضا شش سند همكاری كشاورزی در بخش زراعت، شیلات، دامی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فرانسه خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عباس كشاورز روز چهارشنبه در نخستین نشست كمیته مشترك كشاورزی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فرانسه كه با حضور پاتریس دولورانس نماینده ویژه وزیر كشاورزی فرانسه و هیات همراه برگزار شد، افزود: این سند همكاری ها در زمینه انتقال دانش فنی شیلات، اصلاح نژاد دام، زراعت(بذور اصلاح شده)، صادرات محصولات ارگانیك باغبانی و واردات ارقام جدید باقی شامل انگور، سیب و گلابی است.

وی تصریح كرد: در بخش شیلات ماه آینده نخسیتن مزرعه آبزی پروری با سرمایه گذاری و پشتیبانی علمی، تحقیقاتی فرانسه و ایران در قشم راه اندازی خواهد شد.

به گفته وی، همچنین توافقنامه ای برای توسعه مركز تحقیقات پرورش ماهی قزل آلا كه در كلاردشت مستقر می باشد، امضا شده و قرار است این مركز به مهمترین پایگاه تحقیقاتی و پژوهشی ماهی قرل آلا تبدیل شود.

وی درخصوص همكاری ها میان دو كشور بویژه در بخش دامی نیز گفت: همكاری های خوبی تاكنون در زمینه ورود گله های اصلاح شده مادری كه پرورش و تكثیر این نژادها باعث افزایش عملكرد تولید دام سبك در كشور می شود، انجام شده است.

وی در زمینه همكاری های دو كشور در بخش باغبانی، به مطالعه احداث و توسعه باغات ویژه برای كشت گیاهان دارویی،‌ گیاهان زینتی، قارچ و همچنین انتقال آخرین دستاوردهای تولیدات گلخانه ای اشاره كرد.

كشاورز درباره توافق دو كشور در حوزه دامپزشكی نیز گفت: طبق این توافقنامه زمینه كنترل برخی از بیماری های دامی و توصیف صفت دوقلوزایی در دام های سبك انجام می شود.

وی اظهار داشت: ما به دنبال انتقال دانش محصولات متعدد و پیشرفته برای بهبود وضعیت كشاورزی و پایداری محصولاتی همچون ذرت، كلزا، آفتابگردان، گندم، جو و سورگم توافقات اصولی برای انتقال تكنولوژی و همكاری های تجاری صورت گرفته است.

وی تصریح كرد: همچنین این همكاری ها برای ارتقا توان بخش خصوصی و آشنایی با مقررات بذر برای مبادله در زمینه های واردات و صادرات صورت گرفته است.

وی در خصوص انتقال دانش بذر از فرانسه نیز گفت: برای اولین بار اقدام به انتقال دانش فنی بذر كلزا با عملكرد بالا و مقاومت به خشكی و ریزش كرده ایم، همچنین این بذور اصلاح شده حداقل یك تا دو مرحله آب كمتر از ارقامی كه هم اكنون در كشور استفاده می شود، مصرف می كند و دارای عملكرد مطلوب با ظرفیت كاشت دیررس تر و نجات از خشكی پاییزی برای تامین آب است.

معاون وزیر جهادكشاورزی ادامه داد: در خصوص انتقال دانش فنی بذر ذرت از فرانسه نیز قرار است بذری وارد كشور شود كه از ارقام میان رس و كوتاه رس با ویژگی صرفه جویی آب و عملكرد مطلوب برای كشاورزان باشد.

وی درباره محصول گندم نیز گفت: همچنین در این توافقنامه از بذور گندمی برای مناطق گرم و بهاره استفاده خواهد شد تا بتوانیم افزایش عملكرد خوبی در این زمینه داشته باشیم و همچنین بذور جدید به بیماری های زنگ و سفیدك مقاوم باشد.

وی درباره محصول سورگم ادامه داد: این محصول به دلیل مصرف آب كمتر و محصول علوفه ای بودنش باید بیشتر مورد حمایت قرار گیرد.

وی در خصوص محصول آفتابگردان و جو نیز اضافه كرد: باید در ارقام آفتابگردان كشور تغییر ایجاد شود تا بتوانیم محصول با كیفتی تولید كنیم و در زمینه بذر جو نیز انتقال تكنولوژی از فرانسه صورت خواهد گرفت.

كشاورز ادامه داد: ما بیشتر برای همكاری در خصوص ترسیم تركیب الگوی كشت در خصوص پایداری تولید تاكید داریم نه الگوی كشت محصول خاصی، زیرا الگوی كشت محصول باید توسط وزارت جهادكشاورزی تعیین شود.

به گفته وی، طبق این توافقنامه آنچه مدنظر ما قرار دارد تطبیق شرایط اقلیمی برای تقسیم بندی مناطق و كشاورزی اكولوژی است و در این زمینه سرمایه گذاری های قابل توجهی انجام خواهد شد كه بخش عمده آن توسط بخش خصوصی و كشاورزان (سرمایه داران اصلی) صورت می گیرد.

معاون امور زراعی وزارت جهاد كشاورزی درباره برداشت گندم دیم امسال گفت: متاسفانه گندم دیم مناطق بوشهر، خوزستان و كهگیولیه و بویراحمد به دلیل نبود بارندگی در زمستان و كاهش چهل تا پنجاده درصدی بارش ها از حد نرمال دچار آسیب جدی شده است.

وی اضافه كرد: اگرچه برای كشاورزان محلی این كاهش قابل توجه است اما در كل كشور كاهش برداشت گندم دیم از این استان ها تاثیر چندانی ندارد.

كشاورز گفت: هم اكنون ما نگران برداشت گندم دیم از استان های بوشهر و همدان هستیم زیرا حدود 80 هزار هكتار از اراضی تحت پوشش گندم دیم كشور متعلق به استان بوشهر است.

وی تصریح كرد: در مناطق خسارت دیده حدود 15 تا 30 درصد خسارت گندم دیم مربوط به نبود آب و خشكی بوده اما با این حال معتقدم كاهش محسوسی در برداشت گندم دیم كشور نخواهیم داشت.

اقتصام**د.ت/9186**1558
۰ نفر