فضیله درد شیخ تركمانی روز شنبه به مناسبت هفته بدون دخانیات در گفت و گو با ایرنا افزود: به استناد آخرین آمار موجود، استفاده از مواد دخانی سیگار و قلیان در استان مركزی از میانگین مصرف كشوری پیشی دارد و درصد استعمال سیگار در مناطق روستایی این استان 14 و 62 صدم درصد است و این شاخص برای كشور حدود سه و نیم درصد پایین تر است.
وی شاخص مصرف سیگار برای جامعه روستایی كشور را بر مبنای ارزیابی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر كشور 11 و 31 صدم درصد عنوان كرد.
كارشناس بهداشت محیط مركز بهداشت استان مركزی توضیح داد: بیش از چهار هزار نوع تركیب سمی و خطرناك در اثر دود كردن یك سیگار در محیط منتشر می شود كه 43 نوع آن بالقوه سرطان زا هستند و گرایش بالای مصرف مواد دخانی در استان نیازمند گسترش فرهنگ سازی و آگاهی رسانی به اقشار مختلف است.
درد شیخ تركمانی اظهار كرد: ارزیابی سوء مصرف مواد دخانی در جمعیت 15 سال به بالای استان مركزی در مجموع 12 و 57 صدم درصد برآورد شده در حالیكه این شاخص برای جمعیت كشور 11 و 23 صدم درصد است.
وی یادآور شد: در ارزیابی های عوامل خطر بیماری های غیرواگیر كشور 24 و شش دهم درصد از جمعیت بالغ مرد استان مركزی مصرف روزانه سیگار دارند درحالیكه این شاخص در كشور 21 و 30 صدم درصد است.
كارشناس بهداشت محیط مركز بهداشت استان مركزی بیان كرد: در حوزه سوء مصرف قلیان نیز اگرچه استان مركزی با 92 صدم درصد مصرف روزانه از میانگین كشوری دو و 66 صدم درصد پایین تر است اما با توجه به آثار جدی كه سموم قلیان بر بدن می گذارد هشدارهای جدی در این بخش ضروری است.
دردشیخ تركمانی توضیح داد: میزان مصرف سیگار در زنان استان مركزی 24 صدم درصد و در زنان كشور 9 دهم درصد است و ساماندهی این مهم نیز باید در مراقبت های سلامت با جدیت بیشتری دنبال شود.
وی گفت: یافته های علمی بیانگر آن است كه 50 درصد بیماری های قلبی و عروقی در اراك به نوعی با اعتیاد به سیگار و قلیان ارتباط دارد و استمرار در مصرف مواد دخانی در دراز مدت بسترساز بروز بیماری های مزمن و افزایش هزینه های سربار جسمی، مالی و عاطفی است.
وی عنوان كرد: قاطعیت در مبارزه با توزیع و مصرف آزادانه سیگار در اماكن عمومی و همچنین راهبرد قوی و همسو در خصوص جمع آوری قلیان از سفره خانه ها از اقداماتی است كه باید با جدیت دنبال شود.
وی اظهار كرد: نیاز است حلقه های آگاهی و مقابله با مواد دخانی در كانون های مردمی تشكیل و اشاعه شود تا با اقدامات پیشگیرانه سرمایه های كشور صرف ترمیم و مهار آثار تخریبی سوء مصرف سیگار و قلیان نشود.
استان مركزی پس از آذربایجان شرقی و همدان سومین استان كشور در شیوع بالای سیگار محسوب می شود.
از چهارم تا 10 خرداد ماه به عنوان هفته بدون دخانیات نامگذاری شده است.ك/3
6013/6012
شیوع بالای مصرف مواد دخانی در استان مركزی تهدید جدی برای سلامت است
۹ خرداد ۱۳۹۴، ۱۶:۲۹
کد خبر:
81628252
اراك - ایرنا- كارشناس بهداشت محیط مركز بهداشت استان مركزی گفت: شیوع بالای مصرف مواد دخانی در این استان به ویژه در میان روستاییان، تهدید جدی برای سلامت است.