۹ خرداد ۱۳۹۴، ۱۶:۳۸
کد خبر: 81628267
T T
۰ نفر
دوستداران زبان فارسی در چین روز فردوسی را گرامی داشتند

پكن - ایرنا - دانشجویان رشته زبان فارسی «دانشگاه تجارت و اقتصاد بین الملل» پكن روز شنبه با برگزاری آیینی ویژه، روز حكیم ابوالقاسم فرودسی شاعر نامی ایران را گرامی داشتند.

به گزارش ایرنا، در این مراسم كه با حضور «محمد رسول الماسیه رایزن فرهنگی كشورمان در چین برگزار شد، جمعی از دانشجویان رشته زبان فارسی دانشگاههای مختلف پكن، مسوولان دانشگاه تجارت و اقتصاد بین الملل و نیز دانشكده زبان های خارجی حضور داشتند كه برنامه های ویژه و متنوعی به مناسبت گرامیداشت این روز اجرا شد.

رایزن فرهنگی كشورمان در سخنانی با تمجید از روابط فرهنگی خوب دو كشور ایران و چین طی 30 سال گذشته، گسترش این روابط را نتیجه اهتمام مسوولان دو كشور و علاقه نخبگان بویژه در سطوح دانشگاهی و هنری دانست.

وی با بیان اینكه زبان فارسی در این خصوص نقش ویژه ای داشته است، یادآور شد: آموزش مدرن زبان فارسی كه از سال 1956با تاسیس كرسی زبان فارسی در دانشگاه پكن آغاز شد به درجه ای از كمال رسیده كه می توان چین را دارای مكتب خاص در زمینه ایران شناسی و آموزش زبان فارسی دانست.

الماسیه ادامه داد: طی چند دهه اخیر، چندین نسل از فارسی دانان و ایران شناسان در چین پرورش یافتند كه تا به امروز منشا خدمات بزرگی شده اند كه در این بین نباید تاثیر حضور تاریخی زبان فارسی در چین بویژه در سیستم آموزشی مسلمانان را در موفقیت آموزش آكادمیك نوین زبان فارسی نادیده گرفت.

رایزن فرهنگی ایران در چین خاطر نشان كرد: خوشبختانه هم اكنون در چندین دانشگاه مهم در «پكن»، «شانگهای» و «شیان» كرسی زبان فارسی دایر است و با توجه به حجم مبادلات تجاری میان دو كشور كه از 50 میلیارد دلار فراتر رفته و بنا بر اظهار مسوولان دو كشور ظرفیت افزایش تا 100میلیارد دلار را نیز دارد، اقتضا می كند كه دوستداران زبان در دو كشور به سرعت آموزش داده شوند تا نیروی مورد نیاز این حجم از مبادلات تربیت و تامین شود.

الماسیه افزود: در ایران نیز بعد از دانشگاه شهید بهشتی كه از 10 دهه پیش رشته زبان چینی را تاسیس كرد، هم اكنون پنج دانشگاه دیگر نیز این رشته را راه اندازی كرده و به آموزش دانشجویان در این رشته می پردازند.

وی همچنین پیشنهاد كرد كه دانشگاه های دو كشور در زمینه تامین استاد در رشته های یاد شده (زبان فارسی و زبان چینی) بیش از پیش با یكدیگر همكاری داشته باشند و علاوه بر تبادل استاد، همكارهای خود در این حوزه را بیش از پیش گسترش دهند.

«شو یونگ بین» رئیس دانشكده زبان های خارجی دانشگاه تجارت و اقتصاد بین الملل پكن نیز در سخنانی، زبان فارسی را یازدهمین زبان راه اندازی شده در این دانشكده دانست و از استقبال خوب جوانان چینی به رشته زبان فارسی ابراز خرسندی كرد.

وی یادآور شد: این دانشگاه بر اساس نیاز چین به منظور مبادلات اقتصادی با دیگر كشورها طراحی شده و طی این سالها نیز نقشی مهم در اقتصاد خارجی كشور ایفا كرده است.

«شو» ادامه داد: بعد از سیاست درهای باز، روابط چین و ایران بخوبی پیش رفته است. شاید دیر شروع شده باشد اما تا به امروز مسیر خود را به خوبی طی كرده است.

رئیس دانشكده زبان های خارجی دانشگاه تجارت و اقتصاد بین الملل پكن همچنین تصریح كرد: ما با حمایت رایزنی فرهنگی و سفارت جمهوری اسلامی ایران در پكن رشته زبان فارسی را در این دانشكده راه اندازی كردیم و بسیار مشتاقیم با یكی از دانشگاه های ایران ارتباط كاری هم داشته باشیم.

در خاتمه این مراسم، تعدادی از كتب ادبی و هنری كشورمان كه به زبان فارسی به چاپ رسیده بود، به دانشكده زبان های خارجی دانشگاه تجارت و اقتصاد بین الملل اهدا شد.

اجرای نمایش «غم نامه رستم و سهراب»، بخش جانبی مراسم گرامیداشت ابوالقاسم فردوسی بود كه با استقبال خوب شركت كنندگان همراه شد.

آساق* 1597