۱۰ خرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۰۵
کد خبر: 81629255
T T
۰ نفر

توریسم درمانی گامی برای توسعه گردشگری

۱۰ خرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۰۵
کد خبر: 81629255
توریسم درمانی گامی برای توسعه گردشگری

اردبیل-ایرنا- نشریه 'مغانه در شماره جدید خود در گزارشی به به قلم علی قاسمیان با عنوان 'توریسم درمانی، گامی برای توسعه گردشگری' به بررسی قابلیت های و ظرفیت های گردشگری سلامت شمال استان اردبیل و راه های سرمایه گذاری در این حوزه پرداخته است.

استان اردبیل با 370 كیلومتر مرز مشترك با جمهوری آذربایجان دارای یكی از مهمترین گمرك زمینی كشور یعنی پایانه مرزی بیله سوار است كه آینده ای روشن برای استان رقم زده است. هم اكنون این پایانه مرزی به لحاظ تردد تبعه خارجی و داخلی در جایگاه مناسبی در سطح كشور قرار دارد.

در كنار مسئله مرزی بودن استان با كشور جمهوری آذربایجان و تردد روزانه هزاران نفر مسافر، متاسفانه از ظرفیت های موجود در استان در جهت توسعه گردشگری كمتر استفاده می شود، در حالی كه تردد مسافران خارجی زیادی از مرز زمینه برای جذب گردشگری خارجی در استان فراهم كرده است.

به عنوان نمونه چشمه های آبگرم سرعین یكی از فرصت های گردشگر درمانی استان برای جذب گردشگران خارجی است . از سوی دیگر باید توجه داشت بیشتر تبعه خارجی برای درمان به ایران سفر می كنند كه می توان با توسعه پزشكی و ایجاد یك بیمارستان بین المللی در شمال استان اردبیل نسبت به ماندگاری توریسم خارجی در منطقه و به طبع آن افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی استان كمك ویژه ای كرد.

همچنین با توجه به آمار بالای مسافران خارجی كه جهت درمان به ایران سفر می كنند، ایجاد یك دهكده سلامت در سطح استان می تواند اقدامی ویژه برای توسعه صنعت توریسم درمانی در منطقه باشد. ایجاد دهكده سلامت در شهرستان گرمی مغان با توجه به وجود آب و هوای بسیار مناسب از گذشته دور یكی از وعده های تحقق نیافته مسئولان بوده است.

چندی پیش فرماندار گرمی مغان در كارگروه ویژه گردشگری مغان با برشماری قابلیت های منحصر به فرد مغان در توسعه گردشگری، گفت: با جذب سرمایه گذار و شناساندن ایده های نوین گردشگری توسط نخبگان به مسئولان ذی ربط می تواند گام موثری برای توسعه گردشگری شهرستان برداشته شود.

وی بر ضرورت بكار گیری ابتكار جدید در حوزه گردشگری تأكید كرد و افزود: استفاده از داشته ها و ظرفیت های گردشگری موجود، استفاده از روستاهای تاریخی و تأمین زیرساخت ها در این نقاط، استفاده از گونه های مختلف گیاهی و جانوری شهرستان و حمایت از تولید صنایع دستی از جمله این موارد است.

این مقام مسئول با بیان اینكه منطقه مغان (پارس آباد، بیله سوار و گرمی) از لحاظ جاذبه گردشگری می تواند در رتبه های اول كشوری قرار گیرد، اظهار كرد: اولویت اصلی دستگاه های ذی ربط افزایش ماندگاری توریسم و گردشگر در منطقه باشد.

علایی بر توسعه توریسم درمانی شهرستان گرمی مغان تأكید كرد و افزود: بیشتر اتباع خارجی برای درمان به مركز استان و یا خارج از استان مسافرت می كنند كه می توان با ایجاد بیمارستان تخصصی و یا دهكده سلامت نسبت به جذب توریست اقدام كرد.

در این بین هفته گذشته 'غلامرضا عباس زاده' سرمایه گذار بخش خصوصی در بازدید از مناظر بكر و طبیعی دشت مغان از آمادگی سرمایه گذاری هزار میلیارد ریالی برای احداث دهكده سلامت بین المللی در این شهرستان خبر داد.

وی با بیان اینكه آب وهوای سالم دركنار مناطق و مناظر بكر و كردشگری مغان تاثیر بسزائی بر آرامش اعصاب و سلامت جسمی و پوست دارد، گفت: این شهرستان برای اجرای طرح انحصاری گردشگری و توریستی سلامت كه سال ها مورد مطالعه قرار گرفته مساعد است.

عباس زاده بیان كرد: طرح دهكده سلامت با احداث اقامتگاه های حرمی و مصالح سبك پیشرفته در صورت حمایت دستگاه های دولتی در كمترین مدت زمان قابلیت اجرا دارد.

این در حالی است كه طی سال های اخیر سرمایه گذاران زیادی آمادگی خود را برای احداث دهكده سلامت و گردشگری اعلام كرده اند، اما نبود پیگیری جدی از سوی مسئولان وقت باعث شده منطقه در این زمینه آنطور كه باید و شاید توسعه نیابد.

انتظار می رود با وجود اعلام آمادگی یكی از شركت های معتبر خصوصی برای سرمایه گذاری در این شهرستان، مسئولان محلی و استانی علی الخصوص نماینده مردم مغان در مجلس شورای اسلامی نسبت به رفع موانع بروكراسی اداری در كنار اعطای تسهیلات ویژه اقدام كند تا احداث دهكده سلامت برای توسعه صنعت توریسم درمانی پس از مدت ها رنگ واقعیت به خود گیرد.

حمایت از سرمایه گذاران گردشگری:

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گرمی مغان هم گفت: رویكرد اصلی این شهرستان در سالجاری توسعه گردشگری است و به همین جهت لازم است علاوه بر پیگیری حضور سرمایه گذاران، حمایت لازم و كافی از بخش خصوصی داشته باشیم.

قادر دهقان حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی در حوزه گردشگری را وظیفه ذاتی اداره متبوع دانست و افزود: شهرستان گرمی جاذبه های گردشگری بسیاری دارد و از آن جمله بخش كوهپایه ای در كنار آب و هوای بسیار مطبوع این منطقه را مطلوب ترین مكان برای سرمایه گذاری در زمینه گردشگری و توسعه صنعت توریسم كرده است.

وی با بیان اینكه توسعه صنعت توریسم درمانی می تواند گرمی را از ركود گردشگری برهاند، اظهار كرد: آب و هوای مناسب در كنار طبیعت بكر و زیبا شرایط مناسبی برای ایجاد دهكده سلامت ایجاد كرده است و می توان با شناساندن این نقاط به سرمایه گذاران زمینه توسعه گردشگری را فراهم كرد.

این مقام مسئول با بیان اینكه روستای 'اوماسلان' یكی از بهترین مناطق مستعد سرمایه گذاری گردشگری است، بیان كرد: با توجه به ارایه ایده های نوین برای گردشگری، مردم این روستا حاضر به تحویل زمین رایگان برای سرمایه گذاری هستند و توسعه این تفكر می تواند زمینه حضور سرمایه گذاران را فراهم كند.

وی حمایت دولت از سرمایه گذاران در بخش گردشگری را فرصتی مناصب دانست و افزود: با وجود آب های معدنی و آب و هوای مناسب در این استان در كنار وجود گمرك بین المللی در شمال آن، ایجاد دهكده سلامت با كمترین سرمایه در این شهرستان می تواند شرایط را برای حضور گردشگران خارجی و داخلی فراهم كند.

7121/1257