به گزارش ایرنا، «جا سونگ نام» نماینده كره شمالی در سازمان ملل متحد روز دوشنبه با صدور بیانیه ای اعلام كرد: اعتراض كشورهای اعضای شورای امنیت به آزمایشهای موشكی پیونگ یانگ و بی تفاوتی این كشورها در انجام رزمایش های مكرر نظامی آمریكا و كره جنوبی در آبهای شبه جزیره كره، نشان دهنده این واقعیت است كه این نهاد بین المللی صرفا به ابزاری سیاسی برای تحت فشار قرار دادن برخی كشورها از جمله كره شمالی تبدیل شده است.
وی در بیانیه خود همچنین خواستار مقابله حقیقی نهادهای بین المللی برای مقابله با جریانی شد كه او از آن به عنوان «اشغال پیونگ یانگ» و «حذف حكومت كمونیستی كره شمالی» نام برد.
«جا سونگ نام» همچنین انجام آزمایش های موشكی را حق مسلم كشور خود و تقویت قابلیت های دفاعی پیونگ یانگ در برابر مانورهای تحریك آمیز واشنگتن - سئول دانست.
او با بیان اینكه پیونگ یانگ خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت برای رسیدگی به تمرینات مشترك و تحریك آمیز آمریكا و كره جنوبی است، تاكید كرد: امروز همگان شاهدند كه شورای امنیت سازمان ملل متحد به یك ابزار سیاسی در دست یكی از اعضای آن مبدل شده كه به طور مداوم و با اعمال زور دست به اقدامات خودسرانه می زند.
وزارت امور خارجه كره شمالی نیز در واكنش به موضع گیریهای اخیر آمریكا و برخی كشورهای غربی، روز گذشته - جمعه - در بیانیه ای تاكید كرد كه تقویت نیروی اتمی این كشور تنها راه پیشگیری از جنگ با آمریكا است.
این وزارتخانه با اشاره به بی اعتمادی زیاد میان واشنگتن و پیونگ یانگ، اعلام كرد: جمهوری دموكراتیك خلق كره، نیروی بازدارنده اتمی خود را برای ایجاد توازن با تهدیدهای آمریكا ایجاد كرده است.
كره شمالی هر از گاهی به منظور آنچه كه مقابله با تهدیدات احتمالی مشترك كره جنوبی و آمریكا می خواند، اقدام به پرتاب موشك با بردهای مختلف می كند كه آزمایش موفقیت آمیز اخیر موشك بالستیك این كشور از یك زیردیایی اتمی، با بازتاب گسترده ای در محافل خبری و سیاسی جهان مواجه شد.
سازمان ملل متحد، كره شمالی را از شلیك موشك های دوربرد منع كرد، اما شلیك موشك هایی با برد كوتاه منع قانونی ندارد.
پیونگ یانگ در سال 2005 میلادی خود را به عنوان یك قدرت هسته ای معرفی كرد و در سالهای 2006 ، 2009 و 2013 اقدام به انجام آزمایش هسته ای كرد.
یكی از دلایل انجام آزمایشات موشكی كره شمالی، اعتراض این كشور به رزمایش مشترك نظامی آمریكا و كره جنوبی در منطقه است.
پیونگ یانك معتقد است كه انجام این آزمایشات در راستای حفظ توان نظامی و دفاع از حملات احتمالی به كشورش صورت می گیرد.
آمریكایی ها در جنگ كره و در خلال سال های 1950 تا 1953 میلادی در كنار سربازان كره ای با كره شمالی جنگیدند و كره جنوبی اكنون پذیرای حدود 30 هزار نظامی آمریكایی است.
آساق*231*1597
پكن - ایرنا - نماینده كره شمالی در سازمان ملل متحد اعلام كرد: بی تفاوتی شورای امنیت نسبت به موضع گیریهای جانبدارانه آمریكا و كشورهای غربی در قبال پیونگ یانگ، نشان دهنده این واقعیت است كه این نهاد بین المللی به ابزار سیاسی در دستان آمریكا تبدیل شده است.