۱۱ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۵۶
کد خبر: 81630660
T T
۰ نفر
ابداع روش جديد براي كاهش آسيب هاي كليه پس از جراحي قلب

تهران-ايرنا- محققان آلماني موفق به ابداع روش جديدي شدند كه آسيب وارده به كليه را ها بر اثر عمل جراحي قلب كاهش مي دهد و نياز به دياليز به دنبال اين عمل را محدود مي كند.

به گزارش ايرنا از پايگاه اينترنتي هلث، بيش از 30 درصد بيماران به دنبال عمل جراحي قلب به جراحت مزمن كليه مبتلا مي شوند. از اين رو نياز مبرمي به كشف روش هايي براي كاهش اين خطر وجود دارد.

اكنون دكتر الكساندر زاربوك از بيمارستان دانشگاه مونستر در آلمان و همكارانش با استفاده از روشي معروف به (remote ischemic preconditioning (RIPC پيش از عمل جراحي قلب بر روي بيماران موفق شدند ميزان آسيب وارده به كليه را كاهش بدهند و نياز به دياليز را به حداقل برسانند.

RIPC روشي است كه براي محافظت از بافت در برابر آسيبي كه ممكن است در جريان رويه هاي جراحي بر اثر محدود كردن موقت جريان خون وارد شود، استفاده مي شود.

در اين روش يك كاف فشار خون بر روي يك اندام بيمار قبل از عمل جراحي بسته مي شود و اين كاف بطور متناوب باد و تخليه مي شود تا جريان خون را محدود و دوباره برقرار سازد.

به گفته محققان ، روش RIPC علاوه بر اينكه از آسيب وارد به بافت بر اثر محدود شدن جريان خون در جريان رويه هاي جراحي پيشگيري مي كند خطر آسيب به بافت هاي بعدي را نيز كاهش مي دهد.

در اين مطالعه محققان 420 بيمار را كه در چهار بيمارستان آلمان قرار بود تحت عمل جراحي قلب قرار گيرند، بررسي كردند.

محققان اين بيماران را بطور تصادفي به دو گروه تقسيم كردند و يك گروه قبل از عمل جراحي قلب تحت روشRIPC قرار گرفتند اما گروه دوم اين روش را دريافت نكردند.

نتايج اين مطالعه نشان داد: بيماراني كه تحت روش RIPC قرار گرفته بودند احتمال ابتلا به آسيب مزمن كليه در آنها در 72 ساعت بعد از عمل جراحي 15 درصد كمتر بود.

بر اساس نتايج اين مطالعه ، در مجموع 12.5 درصد از بيماراني كه قبل از عمل جراحي قلب تحت روش RIPC قرار گرفته بودند به آسيب كم تا شديد كليه مبتلا شدند؛ اين درحالي است كه اين رقم در بيماراني كه تحت اين روش قرار نگرفته بودند 25.8 درصد بود.

محققان همچنين متوجه شدند، احتمال نياز به دياليز بعد از عمل جراحي در بيماراني كه تحت روش RIPC قرار گرفته بودند 10 درصد كمتر بود .

محققان متذكر شدند كه RIPC هيچ تاثيري بر خطر ابتلا به حمله قلبي، سكته مغزي و يا مرگ بيمار بعد از عمل جراحي قلب ندارد و نيز اين روش هيچ عارضه جانبي به دنبال ندارد.

اين مطالعه در مجله JAMA منتشر شده است.

علمي(6)**2038**1599
۰ نفر