به گزارش ایرنا ازستاد ویژه توسعه فناوری نانو، پروفسورعلی اصغر انصافی از محققان این طرح گفت: این حسگر به روشی ساده و با صرف هزینه كمی ساخته شده و استفاده از آن نیاز به مهارت بالایی ندارد.
وی بیان كرد: پروتامین داروی بسیار مهمی است كه در عمل جراحی قلب و عروق، به عنوان یك عامل ضد هپارین (جلوگیری از لخته شدن خون) استفاده میشود، مصرف بیش از حد پروتامین تأثیرات نامطلوب متداولی، از جمله كاهش ناگهانی فشار خون، تنگی نفس، گر گرفتگی و احساس گرما را به همراه دارد،از این رو معرفی روشهای سریع و دقیق برای اندازهگیری پروتامین مورد توجه محققان قرار گرفته است.
انصافی با اشاره به اینكه نتایج این طرح میتواند در آزمایشگاههای تشخیص طبی مورد استفاده قرار گیرد اظهاركرد: با توجه به اینكه استفاده از این حسگر، روشی ساده و سریع برای اندازهگیری پروتامین ارائه میدهد، میتوان بدون اتلاف وقت برای جلوگیری از وقوع عوارض ناشی از مصرف بیش از حد پروتامین، آن را اندازهگیری و سپس تمهیدات لازم پزشكی را برای بیمار به كار برد.
وی ادامه داد: علاوه بر سرعت بالا، به دلیل استفاده از غلظت بسیار كم نقاط كوانتومی در ساخت این حسگر و عدم نیاز به حلالهای آلی سمی جهت اندازهگیری پروتامین، آلودگی محیط زیست نیز به كمترین مقدار میرسد.
این محقق افزود: با توجه به مزایای این حسگر از جمله اندازهگیری سریع و دقیق، هزینه كم ساخت و به علاوه در دسترس بودن دستگاه مورد استفاده برای ردیابی سیگنال(دستگاه طیف سنجی فلورسانس) به نظر میرسد نتایج این طرح قابلیت تجاریسازی داشته باشد.
وی یادآور شد: این حسگر برای اندازهگیری پروتامین در نمونههای پلاسما به كار گرفته شده و صحت نتایج حاصل از آن توسط آزمونهای آماری با نتایج منتج از روش كروماتوگرافی مایع با كارایی بالا (HPLC) ارزیابی و تأیید شده است.
علمی (1) ** 9340**1599
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به ساخت حسگری با دقت وحساسیت بالا جهت تعیین مقادیرداروی ضد لختگی خون( پروتامین) شدند.