به گزارش ایرنا، «كو وینگ من» وزیر غذا و بهداشت هنگ كنگ اعلام كرد دولت این منطقه به منظور مقابله با شیوع ویروس سندروم تنفسی خاور میانه معروف به «مرس» تدابیر ویژه ای را در نظر گرفته و به شدت وضعیت كنونی در كره جنوبی را تحت نظر دارد.
وی به خبرنگاران گفت: اگرچه مبتلایان به این ویروس در قرنطینه های دولت كره جنوبی قرار دارند اما مقامات هنگ كنگ در نظر دارند تا از راههای دیگر انتقال این ویروس جلوگیری كنند.
خبرگزاری شین هوا روز پنجشنبه در گزارشی از افزایش كنترل و نظارت در بندرگاههای این كشور از روز سه شنبه گذشته خبر داد.
بنابراین گزارش، آنها از كسانی كه به هنگ كنگ سفر می كنند، می خواهند تا با امضای اظهار نامه ای، اطلاعات مربوط به وضعیت سلامت خود را تایید كنند.
همچنین مقامات بیمارستانی در هنگ كنگ نیز از كاركنان پزشكی خود خواستند تا تمامی فعالیت ها و تبادلات درمانی خود با بیمارستاهای كره جنوبی را به حال تعلیق درآورند.
وزیر غذا و بهداشت هنگ كنگ گفت: دولت هنگ كنگ به شهروندانش كه به كره جنوبی سفر می كنند، اعلام كرده تا از رفتن به مراكز درمانی این كشور خودداری كرده و درصورت رفتن به این مراكز، از ماسك و دستكش استفاده كنند.
تدابیر ویژه در هنگ كنگ در حالی صورت می گیرد كه شیوع ویروس مرس در كره جنوبی، نگرانی های شدیدی در منطقه شرق آسیا به وجود آورده و روز سه شنبه گذشته دو تن از شهروندان این كشور بر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.
وزارت بهداشت كره جنوبی امروز - پنجشنبه - در گزارشی اعلام كرد: شمار مبتلایان بیماری سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس) در این كشور به 35 نفر افزایش یافته و دست كم هزار و 300 نفر در این این كشور تحت قرنطینه قرار گرفته اند.
بیماری سندرم تنفسی خاور میانه موسوم به مرس، كشنده تر از بیماری سندرم تنفسی حاد موسوم به سارس (SARS) است كه در سال 2003 در آسیا گسترش یافت و صدها قربانی به ویژه در كشور چین گرفت. اما گفته می شود مسری بودن سندرم تنفسی خاورمیانه به مراتب كمتر از سندرم تنفسی حاد است.
وزارت بهداشت كره جنوبی روز دوشنبه نیز با اعلام تشكیل گروه ضربت به منظور كنترل و مراقبت بیشتر از شیوع این بیماری، از قرنطینه شدن 700 تن در این كشور پس از تماس با افراد آلوده به «مِرس» خبر داده بود.
این وزارتخانه همچین از آلودگی 682 نفر از شهروندان این كشور كه از قبل با بیماران تماس نزدیك داشتند، خبر داد و اعلام كرد: تعدادی از اعضای خانواده و كادر پزشكی نیز در میان افراد هستند كه آنان نیز در منازل و یا مراكز بهداشتی دولتی تحت قرنطینه قرار گرفته اند.
یك هزار و 117 مورد از مبتلایان به بیماری مرس ساكن خاورمیانه هستند و عربستان تاكنون بیشترین تعداد مبتلایان و قربانیان را داشته و اوایل هفته جاری آمار مرگ و میر بر اثر این بیماری در این كشور 437 نفر اعلام شده است.
نخستین مورد از بیماری مرس سال 2012 در عربستان سعودی كشف شد.
هنگكنگ از دهه ۱۸۴۰ تحت حاكمیت بریتانیا بود اما در سال ۱۸۹۸، دولتهای بریتانیا و چین معاهدهای را امضا كردند كه براساس آن، هنگكنگ به صورت اجاره ۹۹ ساله در اختیار بریتانیا قرار گرفت. بریتانیا در سال ۱۹۹۷، هنگكنگ را با فرمول 'یك كشور، دو نظام' به چین برگرداند.
آساق*231*1597
پكن - ایرنا - همزمان با افزایش ابتلا به ویروس مرس در كره جنوبی، دولت هنگ كنگ اعلام كرد تدابیری ویژه برای جلوگیری از سرایت آن به این منطقه در نظر گرفته است.