ناصر بهزاد روز شنبه در آستانه برگزاري جشنواره توانمندي ها و فروش كالاهاي استان خراسان رضوي در خجند تاجيكستان طي گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: خراسان رضوي نخستين استاني است كه نقش بخش خصوصي در صادرات آن به عنوان يك نقطه قوت دنبال مي شود لذا بايد اولويت هاي ثبت صادرات آن مشخص شود.
وي اظهار كرد: هم اكنون براي 10 كشور نخست هدف صادراتي خراسان رضوي هدفگذاري مشخصي انجام شده و وضعيت استان در حوزه هاي مختلف كشاورزي، صنعتي، معدني، مصالح ساختماني و پوشاك مورد بررسي قرار گرفته است.
وي با اشاره به نتايج بررسي وضعيت تجاري استان با 10 كشور هدف صادراتي گفت: بر اساس آمار در سال گذشته از برنامه هدفگذاري صادرات به افغانستان 23 درصد عقب هستيم اما در مورد تركمنستان 15 درصد و در مورد عراق 26 درصد جلوتر از برنامه قرار داريم.
وي افزود: در زمينه صادرات به تاجيكستان نيز 23 درصد عقب تر از برنامه بوده و در مورد امارات متحده عربي نيز 13 درصد جلوتر از برنامه هدفگذاري شده هستيم.
وي ادامه داد: 60 درصد صادرات كشور به تاجيكستان از طريق خراسان رضوي انجام مي شود و طي سال گذشته 135 ميليون دلار كالاي غير نفتي از اين استان به كشور تاجيكستان صادر شد.
وي اظهار كرد: فرآورده هاي لبني، ميوه، صنايع غذايي، مواد شيميايي، صفحه و ورق فلزات، پارچه و پوشاك و موكت، لوله و پروفيل و لوازم خانگي عمده ترين اقلام صادراتي اين استان به تاجيكستان بوده است.
بهزاد گفت: مهمترين اقلام وارداتي ايران از تاجيكستان در سال گذشته نيز شامل آلياژهاي آلومينيوم، پيله ابريشم، ضايعات و قراضه آلومينيوم، پنبه و پوست و پشم، انواع ريل هاي مستعمل راه آهن، انواع فلزات سنگين براي تراشكاري و اوره بود.
رييس اداره بازرگاني خارجي سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي افزود: برگزاري جشنواره يا نمايشگاه توانمندي هاي اقتصادي به منظور جبران عقب ماندگي تجاري – صادراتي اين استان به تاجيكستان ضروري است.
وي اظهار كرد: جشنواره توانمندي ها و فروش كالاهاي استان خراسان رضوي در خجند تاجيكستان از 23 تا 26 خرداد ماه امسال با مجوز كارگروه توسعه صادرات غير نفتي استان در گروههاي كالايي مواد غذايي، پوشاك، كيف و كفش، منسوجات و كالاي خواب، فرش و موكت، محصولات آرايشي و بهداشتي، شوينده و پاك كننده، لوازم خانگي و تجهيزات و لوازم پزشكي برگزار مي شود.
7489 / 6053
مشهد - ايرنا - رييس اداره بازرگاني خارجي سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي گفت: اين استان در زمينه صادرات به كشور تاجيكستان عقب تر از اهداف و برنامه تعيين شده است كه بايد در سال جاري جبران شود.