به گزارش روز شنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي شركت فاضلاب تهران اصغر رياضتي افزود: هزينه اجراي تونل فاضلاب غرب تهران كه با هدف جمعآوري فاضلاب مناطق مركزي و غرب آغاز شده، از محل اعتبارات بانك توسعه اسلامي و با اعتباري بالغ بر 880 ميليارد ريال، تامين مي شود و مساحت تحت پوشش اين تونل بالغ بر ٢٠ هزار هكتار و جمعيت تحت پوشش در حدود ٥/٣ ميليون نفر است.
وي گفت: تونل غرب در عمق متوسط 15تا 34 متر و با قطر 3000 تا 3600 ميليمتر اجرا ميشود كه اين تونل با توجه به مطالعات محيطي و مشخصات هندسي مسير، براي اولين بار در كشور با بهره گيري از دستگاه TBM سگمنت گذاري حفاري شده كه با بتن مسلح پيش ساخته (سگمنت) به همراه لايه ضد خوردگي پوشيده مي شود.
رياضتي با اشاره به روش حفاري مكانيزه و برتري نسبت به روش هاي سنتي تونل سازي گفت: حفاري مكانيزه به لحاظ سرعت پيشروي بالا و دسترسي هاي كمتر، نسبت به روش هاي سنتي تونل سازي برتري دارد و بلافاصله پس از حفاري، با استفاده از سگمنت هاي پيش ساخته و بتن مسلح، بخش هاي حفاري شده بصورت اتوماتيك سگمنت گذاري مي شود.
مديرعامل فاضلاب تهران افزود: مسير تونل انتقال فاضلاب غرب تهران از تقاطع خيابان سي متري جي با بزرگراه آيتا... سعيدي آغاز و تا بازار مبل يافتآباد امتداد مييابد، در ادامه پس از اجرا در بلوار معلم تا ضلع شمالي بزرگراه آزادگان پيش ميرود و در حاشيه ضلع شمالي بزرگراه امتداد يافته و از رودخانه كن عبور مينمايد.
مديرعامل شركت فاضلاب تهران تصريح كرد: اين تونل با عبور از عرض بزرگراه آزادگان در نهايت در حاشيه ضلع جنوب شرقي اتوبان ساوه تا محل تصفيهخانه جنوب غربي تهران (فيروزبهرام) امتداد دارد و قادر است تا حداكثر دبي 22/17 متر مكعب بر ثانيه را به محل تصفيه خانه منتقل نمايد.
مطالعات مقدماتي طرح فاضلاب تهران توسط برنامه عمراني سازمان ملل متحد (UNDP) و سازمان بهداشت جهاني(WHO) از سال ١٣٥٠ آغاز شد.
تهرام/2078//1348
تهران- ايرنا- مديرعامل شركت فاضلاب تهران گفت:عمليات اجرايي ساخت دومين تونل فاضلاب شهر تهران به طول 12 كيلومتر در غرب اين شهر با سيستم (TBM) سگمنت سازي آغاز شد.