۱۸ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۱۶
کد خبر: 81638114
T T
۰ نفر
منابع طبیعی ظرفیتی برای شتاب بخشی به توسعه گچساران است

گچساران - ایرنا - منابع طبیعی و محیط زیست سالم و پایدار ظرفیتی برای شتاب بخشی به توسعه شهرستان گچساران است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این شهرستان دارای420 هزار هكتار جنگل و مراتع است كه در صورت توجه مسوولان و مشاركت مردم بستری برای كشاورزی سالم، توسعه صنعت گردشگری با توجه به آب و هوای مساعد در 9 ماه از طول سال و بهره وری برای اشتغال به ویژه در بخش گیاهان دارویی است.

منابع طبیعی و محیط زیست به عنوان یكی ازبسترهای مورد نیاز توسعه پایدار، تبادل كننده اكوسیستم های حیاتی و پشتوانه فعالیت های زندگی انسانی، كشاورزی و دامداری مورد توجه متخصصان است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری گچساران گفت: طرح توسعه جنگلداری اقتصادی،، بازپس گیری منابع طبیعی از سودجویان، پیشگیری از بهره وری غیراصولی از مراتع و جلب مشاركت مردم برای بهره وری از منابع طبیعی از برنامه های دست اجرا برای صیانت و احیای ازجنگل ها و مراتع این شهرستان است.

فرهام جلیلی افزود: طرح توسعه جنگلداری اقتصادی در یك هزار و 150 هكتار از جنگلهای مخروبه از برنامه های جدی امسال برای احیای جنگل های گچساران است.

وی تصریح كرد: این طرح سال گذشته در یك هزارو 600 هكتار از جنگلهای مخروبه این شهرستان اجرا شد.

وی بیان كرد: تاكنون طرح توسعه جنگلداری اقتصادی در بیش از دو هزار هكتار از جنگل های مخروبه این شهرستان در دولت تدبیر و امید اجرا شده است.

جلیلی با اشاره به نتایج اقتصادی این طرح تصریح كرد: این طرح انگیزه مشاركت مردم در حفظ جنگلها را افزایش می دهد و برای جوامع جنگل نشین نیز سود اقتصادی به همراه دارد.

رییس منابع طبیعی و آبخیز داری گچساران افزود: اجرای طرح جنگلكاری اقتصادی، مشاركتی با هدف حفظ و نگهداری پوشش خاك و ذخیره نزولات آسمانی و جلوگیری از فرسایش خاك اجرا می شود.

وی افزود: گونه های جنگلی از نوع بادام و بنه مقاوم به كم آبی است كه در آینده نقش به سزایی در تلطیف هوای منطقه دارد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: امسال بیش از دو میلیارد ریال اعتبار برای احیای جنگل های این شهرستان هزینه شد.

وی افزود: این میزان اعتبار برای احیای بیش از یكهزار هكتار از جنگل های در معرض تهدید گچساران هزینه شده است.

جلیلی اظهار كرد: بیش از 415 هزار هكتار عرصه منابع طبیعی در گچساران وجود دارد كه از این میزان 315 هزار هكتار مرتع و بیش از 110 هزار هكتار جنگل است.

وی عنوان كرد: پارسال بیش ازپنج میلیارد ریال برای اجرای طرح های عمرانی منابع طبیعی گچساران اختصاص یافت كه خوشبختانه 100 درصد این میزان اعتبار جذب شد.

وی گفت:بخش وسیعی از جنگل های شهرستان گچساران از نوع درختان مقاوم از جمله بلوط، بنه، كیكم، زالزالك، و درختچه های ارژن،خشت، بادام است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست گچساران گفت: پیشگیری از رهاسازی زباله ها و صیانت در برابر آتش سوزی نخستین گام ها برای داشتن محیط زیستی سالم است.

عبدال دیانتی نسب افزود: آتش سوزی و رهاسازی زباله ها به ویژه در جنگل ها و مناطق روستایی شرایط آلودگی منابع آب، هوا و خاك به عنوان شاخص های اصلی مورد نیاز توسعه را فراهم می كند كه این امر نیازمند نهادینه كردن فرهنگ مشاركت های مردمی است.

وی اظهار كرد:این امر با پیشگیری از مسمومیت گونه های نادر حیات وحش و دام های عشایر و جلوگیری ازورود شیرابه زباله كه با باد و باران به منابع آبی و خاك رسوخ می كند زمینه ساز فراهم شدن شرایط بهره وری بهینه از این منابع خدادادی است.

دیانتی نسب بیان كرد: راه اندازی كارخانه پسماند صنعتی به ویژه در شهر دوگنبدان و ساماندهی مكان های مناسب برای دفن بهداشتی از راهكارهای پیشگیری از اثرات مخرب انسان بر جنگل ها و مراتع است.

وی تصریح كرد: در صورت ایجاد كارخانه پسماند صنعتی زباله در شهر دوگنبدان افزون بر رفع این مشكلات با جداسازی زباله ها زمینه بازگشت سالم زباله ها به طبیعت به صورت تولید كود سبز از مواد غذایی و كاغذ از مواد پلاستیكی فراهم خواهد شد.

شهرستان 120 هزار نفری گچساران در جنوب غربی كهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

گزارش از فرزانه شریفی

8143/1662