به گزارش ایرنا، براساس آمار اعلام شده از سوی شركت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران طی روزهای گذشته پیك مصرف برق یكباره به رقم بیسابقه 46 هزار و 556 مگاوات رسید.
در سالهای گذشته این میزان مصرف درماههای خرداد ماه اتفاق می افتاد و چنین رشد مصرفی نشانگر مصرف بیش از اندازه منابع برقی بخصوص سرمایشی است.
به گفته هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی طبق پیشبینیها مصرف برق در پیك تابستان امسال 2 هزار و 400 مگاوات نسبت به سال گذشته افزایش خواهد داشت و به 51 هزار مگاوات خواهد رسید.
وی با بیان اینكه در سال گذشه نسبت به سال 92 مصرف برق 5 درصد رشد داشته است، اظهار داشت: در سال قبل پیك مصرف برق حدود 48 هزار و 600 مگاوات بوده و پیشبینی امسال حدود 51 هزار مگاوات است كه به این ترتیب امسال در حدود 2 هزار و 400 مگاوات افزایش مصرف خواهیم داشت.
البته وزارت نیرو برنامههای مدیریت مصرف در بخش صنایع و مشتركان پرمصرف را در دست اقدام قرار داده، اما مهمترین شاخص و مولفه مشتركین هستند كه در صورت صرفهجویی 10 درصدی كمك خواهد كرد تا تابستان بدون خاموشی داشته باشیم.
وزارت نیرو در بخش مدیریت تقاضای برق در تابستان براساس طرحی كه به شركتهای برق منطقهای ابلاغ شده از تمام مشتركین پرمصرف دعوت به عقد قراردادی نموده كه براساس آن در صورت صرفهجویی در مصرف برق در زمان پیك در تابستان میتوانند در نیمهشب با تعرفه مخفف برق دریافت كنند و حتی از دیماند قراردادی تجاوز كنند.
همچنین براساس این طرح وزارت نیرو، كشاورزان در صورتی كه در ساعت پیك مصرف برق چاههای خود را خاموش كنند میتوانند در 20 ساعت بعد برق را مجانی دریافت كنند.
سودابه پاك نژاد كارشناس مدیریت مصرف شركت توانیر در این خصوص میگوید باری كه در لحظه پیك به دلیل ورود ناگهانی وسایل سرمایشی به مدار مصرف به شبكه وارد میشود، بسیار شدید است.
وی با بیان اینكه سال از هشت هزار و 760 ساعت تشكیل میشود، اظهار داشت: مشتركان تنها 200 ساعت را بهدرستی مصرف كنند تا از هرگونه محدودیت در ارائه خدمات به آنها جلوگیری شود.
این كارشناس مدیریت مصرف با اشاره به راهكارهای ساده و بی هزینهای برای كاهش مصرف برق بهویژه در ساعتهای پیك، خاطرنشان كرد كه مشتركان بخش خانگی میتوانند بهویژه در حدفاصل ساعتهای 11 صبح تا 4 بعد از ظهر و 6 عصر تا 23 شب، با استفاده درست از وسایل برقی، مصرف برق را مدیریت كنند.
وی ادامه داد: در هنگام ظهر و حدود ساعتهای 13 تا 14 كه هوا بهشدت گرم میشود، ناگهان بار سرمایشی اوج میگیرد كه مشتركان در این ساعتها میتوانند تنها كولر خود را روشن نگه دارند و استفاده از سایر وسایل برقی مانند سشوار، رایانه، جاروبرقی، اتو، خوراكپزها، مایكروویو، ساندویچ ساز، توستر و... را به سایر ساعتهای شبانهروز كه هوا خنكتر است، منتقل كنند.
این كارشناس مدیریت مصرف گفت: ادامه این روند مصرف ممكن است باعث شود تعدادی از هموطنان در روزهای گرم كنونی از خنكای وسایل سرمایشی محروم شوند.
به گفته پاكنژاد سایر بخشهای مصرفی مانند ادارات نیز باید در این ساعتها بهینهسازی مصرف را در دستور كار خود قرار دهند.
به گفته وی خاموش كردن وسایل برقی اضافی مانند پرینترها، اسكنرها، روشناییهای اضافی و گذاشتن كولر روی درجه كند در چند ساعت محدود پیك، باعث میشود، مصرف برق كاهش یابد.
بنابراین با اشاره به راهكارهای ابتدایی ارائه شده مشاهده می شود كه راه حل عبور از شرایط موجود آسان بوده ولی نیازمند همدلی و همراهی مشتركان است.
پس همه با هم برای آسایش یكدیگر با رعایت الگوی مصرف تلاش كنیم .
اقتصام(2)1053**1558
تهران - ایرنا - از آنجا كه شرایط آب و هوایی و وضعیت نامناسب بارندگی ها و از طرفی آغاز زودهنگام فصل گرما در سال جاری، شدت مصرف انرژی برق را افزایش داده، در صورت رعایت نكردن مدیریت مصرف خاموشی برق احتمالی گریز ناپذیر است.