۲۰ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۴۸
کد خبر: 81640976
T T
۰ نفر

رهبر مخالفان میانمار در راه چین

۲۰ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۴۸
کد خبر: 81640976
رهبر مخالفان میانمار در راه چین

پكن - ایرنا - «آنگ سان سوچی» رهبر مخالفان میانمار و رئیس حزب دمكراسی ملی آن كشور عصر امروز (چهارشنبه) برای یك دیدار رسمی وارد چین می شود.

به گزارش ایرنا، وزارت خارجه چین با انتشار بیانیه ای این سفر را برای توسعه روابط دو كشور بسیار مهم دانسته است.

در شرایطی كه غربی ها از «سان سوچی» به عنوان الگوی دمكراسی در میانمار یاد می كنند، این سفر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

«هونگ لی» سخنگوی وزارت خارجه چین گفت كه از دیدگاه ما این سفر بسیار با اهمیت است و مسوولان چینی قرار است با وی درباره راههای گسترش روابط دولت ها و حزب ها گفت و گو كنند.

وی اظهار داشت كه چین از روابط نزدیك و طولانی مدت با تمامی احزاب در میانمار استقبال می كند و پكن امیدوار است این سفر، ارتباطات و درك میان دو طرف و نیز همكاری های آتی چین و میانمار در حوزه های مختلف را تقویت كند.

همزمان رسانه های میانمار نیز این سفر را كه مدت آن چهار روز اعلام شده، تاریخی توصیف كرده اند.

اگرچه وزارت خارجه چین نام مقام های چینی مذاكره كننده با مقام میانماری را منتشر نكرده اند اما خبرگزاری شین هوا اعلام كرده است كه احتمالا وی با «شی جین پینگ» رییس جمهور و «لی كچیانگ» نخست وزیر چین دیدار خواهد كرد.

یكی از مسائلی كه در این سفر بیشتر از همه مورد توجه قرار گرفته، این است كه در خصوص ایدئولوژی و طرز تفكر این رهبر دمكراسی در میانمار چه مسایلی میان وی و چینی ها مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

از سوی دیگر قرار است، ماه نوامبر (آبان - آذر) سالجاری میلادی انتخابات در میانمار برگزار شود و پیش بینی شده است كه حزب دمكراسی ملی در آن كشور اكثریت كرسی های پارلمان را از آن خود كند.

به همین سبب چین امیدوار است در این شرایط راه را برای بهبود روابط با این حزب و كشور میانمار كه در آستانه تحولات جدید است، هموار كند.

به باور كارشناسان، چین در زمینه رشد اقتصادی و مسایل امنیتی میانمار می تواند یك نیروی تعیین كننده باشد چرا كه میانمار همسایه جنوب غربی چین همواره به عنوان یك متحد سنتی برای پكن دارای ارزش زیادی است.

«آنگ سان سوچی» در حالی به چین سفر می كند كه ارتش چین از چند روز پیش، رزمایش نظامی خود را در مرزهای مشترك با میانمار آغاز كرده است.

در چند ماه گذشته درگیری هایی میان دولت و اقلیت ها در میانمار رخ داده است. در نتیجه همین درگیری ها و براثر بمباران جنگنده میانماری پنج تبعه چینی هم كشته شدند كه واكنش شدید دولت چین را به دنبال داشت.

چین هشدار داد كه در صورت بروز حوادث مشابه حق مقابله به مثل را برای خود محفوظ می داند.

همان ناآرامی ها باعث شد هزاران میانماری از مرزها عبور كرده و وارد استان «یون نن» در جنوب غرب چین شوند.

آساق*231*1597