مناطق حفاظت شده سبزكوه و تنگ صیاد چهارمحال و بختیاری ثبت جهانی شد

شهركرد– ایرنا-استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: یازدهمین ذخیره‌گاه زیست كره ایران با نام ذخیره‌گاه زیست كره تنگ صیاد و سبزكوه این استان، در شبكه جهانی ذخایر زیست كره یونسكو ثبت جهانی شد.

به گزارش ایرنا، قاسم سلیمانی دشتكی، روز چهارشنبه در بیست و هفتمین اجلاس شورای بین‌الملل هماهنگی برنامه انسان و كره مسكون یونسكو در پاریس افزود: ذخیره‌گاه زیست كره تنگ صیاد و سبزكوه در استان چهارمحال و بختیاری دارای 532 هزار هكتار وسعت است.

وی تأكید كرد: ذخیره‌گاه تنگ صیاد و سبزكوه یكی از بی‌نظیرترین اكوسیستم ‌های طبیعی با كاركردهای منحصر به فرد زیستی و تنوع بالای فرهنگی،جمعیتی، گردشگری و جاذبه‌های بی همتای طبیعی شناخته می‌شود.

سلیمانی دشتكی افزود: نخستین بار در كشور، معرفی این ذخیره‌گاه به عنوان بهترین نمونه مشاركتی مدیریت منابع زیستی با همكاری بهره‌برداران، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در پاریس،سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی،بخش خصوصی، اداره‌كل حفاظت محیط زیست استان، دانشگاه شهركرد و زیر نظارت كارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست می‌تواند الگویی مناسب برای شناسایی و معرفی ذخیره‌گاه‌های جدید باشد.

وی تصریح كرد: چهارمحال و بختیاری در یك اقدام بی‌سابقه و به منظور تحقق مدیریت زیست بوم خود، سه منطقه حفاظت شده هلن، سبزكوه، تنگ صیاد و تالابهای استان را در یك پهنه‌بندی جامع به عنوان ذخیره‌گاه زیست كره(حفاظت، توسعه پایدار، آموزش و پژوهش) معرفی كرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: این استان با مشاركت جوامع محلی و دستگاه‌ های اجرایی اقدام به تهیه و تدوین برنامه مدیریتی ذخیره‌گاه زیست كره تنگ صیاد و سبزكوه كرده است.

به گزارش ایرنا،استاندار چهارمحال و بختیاری برای شركت در بیست و هفتمین نشست شورای هماهنگی بین‌المللی انسان و كره مسكون یونسكو ( MAB –ICC )، هم اكنون در پاریس حضور دارد.

این شورا مركب از 34 كشور عضو است كه در كنفرانس عمومی انتخاب می‌شوند.

شورای هماهنگی بین‌المللی انسان و كره مسكون یونسكو ( MAB –ICC )، هدایت و نظارت برنامه انسان و كره مسكون، بررسی وضعیت اجرایی برنامه، توسعه برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی، ارزیابی اولویت پروژه در برنامه‌های MAB، هماهنگی به منظور همكاری بین‌المللی اعضای شركت كننده در برنامه و اقدامات هماهنگ با دیگر برنامه ‌های علمی بین‌المللی شورا، تصویب ذخیره‌گاه‌های جدید و ارائه توسعه‌های لازم برای گزارشهای بازنگری ذخیره‌گاه‌ها را بر عهده دارد.

بیست و هفتمین اجلاس شورای بین‌الملل هماهنگی برنامه انسان و كره مسكون یونسكو، هجدهم تا بیست و دوم ماه جاری در پاریس در حال برگزاری است.

به گزارش ایرنا، پوشش گیاهی منطقه حفاظت شده سبزكوه شامل بلوط، گلخونك، ‌پسته وحشی، آلبالوی وحشی،‌ ارس، ‌بادام وحشی،‌ ارژن، زالزالك، ‌گرامینه، ‌لگومینوز است.

در منطقه سبزكوه، گونه‌های پستانداران شامل كل و بز، ‌قوچ و میش، ‌پلنگ،‌ خرس قهوه‌ای،‌ خوك وحشی،‌ تشی،‌خرگوش، ‌گرگ، شغالو پرندگانی مانند كبك دری، تیهو و سایر پرندگان شكاری وجود دارد.

منطقه حفاظت شده تنگ صیاد نیز پارك ملی تنگ صیاد را با وسعت برابر پنج هزار و 400 هكتار در دل خود جای داده است.

تنگ صیاد بدلیل داشتن تپه ماهورهای وسیع، زیستگاه مناسبی برای گونه قوچ و میش است.

كوهستانهای جنوب منطقه حفاظت شده تنگ صیاد دارای صخره‌های صعب‌العبور بوده و زیستگاه پلنگ، كل و بز است.

در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، جانوران دیگری مانند گرگ، روباه، شغال، كفتار، كبك دری، كبك چیل، تیهو و عقاب نیز وجود دارد.

منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در 12 كیلومتری و منطقه حفاظت شده سبزه كوه در 150 كیلومتری شهركرد مركز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

/7362/6027