به گزارش خبرنگار ايرنا، اعظم زماني روز شنبه در كارگاه تغذيه سالم در بندرعباس اظهار داشت: ميوه انبه ، چه رسيده و چه نارس منبع خوبي از ويتامين ث است و در هر صد گرم آن مقدار 16 ميلي گرم از اين ويتامين موجود است كه اگر به طور مرتب مصرف شود از بروز سرطان پيشگيري مي كند .
وي افزود: همچنين انبه يكي از منابع غني ويتامين آ است كه ويتامين هاي آ و ث هر دو آنتي اكسيدان مي باشند و به جلوگيري از آسيب هاي راديكال هاي آزاد و در نتيجه كاهش ريسك برخي سرطان ها كمك مي كنند .
وي با بيان اينكه انبه به دليل داشتن ويتامين ث و بتاكاروتن ، يك سيستم ايمني بسيار قوي ايجاد مي كند ، گفت: مصرف مرتب انبه در برنامه غذايي از بروز عفونت هاي ويروسي و رشد تومورهاي بدخيم در بدن جلوگيري مي كند .
اين كارشناس تغذيه تصريح كرد: وجود مقادير بالاي بتاكاروتن در انبه موجب فعاليت هر چه بيشتر سلول هاي سيستم ايمني مي شود به همين منظور مصرف انبه به گروهاي سني با سيستم ايمني ضعيف تر مانند سالمندان ، بچه ها و زنان باردار توصيه مي شود .
زماني با اشاره به اينكه انبه يك ميوه گرمسيري است ، گفت : اين ميوه علاوه بر خوش طعم و غني بودن از ويتامين هاي مختلف، داراي فيبر زياد ، كالري و سديم كم و فاقد كلسترول و چربي اشباع شده است.
وي خاطرنشان كرد: ميوه انبه علاوه بر كمك به پيشگيري از سرطان، در تقويت بينايي چشم و حفظ سلامتي دندان ها ، پوست ، استخوان ، غشاهاي مخاطي و بافتهاي نرم بدن نقش مهمي دارد .
اين كارشناس تغذيه با بيان اينكه انبه رسيده منبع خوبي از پتاسيم به حساب مي آيد، گفت: مصرف اين ميوه به افراد مبتلا به فشار خون بالا توصيه مي شود ، اما افراد ديابتي بايد آن با احتياط مصرف كنند ، زيرا نياز به انسولين با خوردن اين ميوه افزايش پيدا مي كند .
وي بااشاره به اينكه انبه ميوه اي مفيد براي افراد كم خون است ، اظهار داشت: مشكل كم خوني در افرادي كه از گوشت قرمز استفاده نمي كنند ، بيشتر ديده مي شود و به اين افراد توصيه مي شود تا از منابع گياهي آهن بيشتر استفاده كنند .
زماني تصريح كرد: انبه جزو ميوه هايي است كه مي توان آن را به همراه منابع گياهي آهن دار مورد استفاده قرار داد زيرا در هر 100 گرم از اين ميوه ، 16 ميلي گرم ويتامين ث و دو هزار ميكروگرم بتاكاروتن وجود دارد كه مطالعات نشان داده دريافت همزمان اين مواد مغذي با آهن ، جذب روده اي اين ماده معدني را افزايش مي دهد.
به گفته وي بتاكاروتن در روده با آهن يكي شده و از پيوند آن با تركيباتي مثل فيتات ها كه مانع جذب آهن مي شوند ، جلوگيري مي كند و به اين ترتيب براي كم خوني مفيد است .
انبه از جمله محصولات كشاورزي مهم و اقتصادي هرمزگان است كه وسعت باغهاي انبه اين استان دو هزارو 800 هكتار مي باشد كه بيشترين سطح آنها با يك هزارو 650هكتاربه ميناب اختصاص دارد.
رتبه اول توليد محصول و همچنين وجود بيشترين سطح زير كشت باغهاي انبه كشور به هرمزگان اختصاص دارد و شهرستانهاي ميناب، رودان و بندرعباس مناطق عمده توليد انبه در اين استان هستند.
گلدهي درختان انبه از اواخر دي، برداشت ميوه سبز (كال براي تهيه ترشي ) اوايل ارديبهشت و زمان برداشت انبه رسيده خرداد آغاز مي شود كه تا اوايل شهريورماه ادامه دارد.
كشت و پرورش انبه در سه استان هرمزگان ، سيستان و بلوچستان و جنوب استان كرمان (منطقه جيرفت و كهنوج) انجام مي شود.ك/4
7198/ 6048
بندرعباس- ايرنا- كارشناس تغذيه مركز بهداشت هرمزگان با اشاره به فوايد ويژه ميوه انبه، گفت: انبه به دليل داشتن مقادير فراوان ويتامين ث و خاصيت آنتي اكسيداني ، از بروز سرطان پيشگيري مي كند.