به گزارش گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، اين موضوع حتي در مورد گياهاني نيز كه رشد آنها تحت تاثير افزايش دي اكسيد كربن نيست، صادق است.
گندم از جمله گياهاني است كه افزايش دي اكسيد كربن در هوا در قابليت آن براي جذب نيتروژن تاثير منفي مي گذارد.
نتايج مطالعات ميداني نشان مي دهد كه اين تاثير به مقدار زياد در مورد محصولات كشاورزي، مراتع و جنگل هاي هشت كشور و چهار قاره جهان صادق است.
يوهان اودلينگ استاد ارشد بخش علوم زيستي و زيست محيطي در دانشگاه گوتنبرگ، در يك بيانيه مطبوعاتي گفت: يافته هاي اين مطالعه بدون ابهام است.
اين مطالعه نشان مي دهد كه با افزايش سطح دي اكسيد كربن در هر سه نوع اكوسيستم، ميزان جذب نيتروژن محصولات زراعي از اتمسفر كاهش مي يابد.
علاوه بر اين، حتي با افزودن كود به خاك، ميزان جذب نيتروژن گياه در اثر افزايش دي اكسيد كربن كاهش مي يابد و اين عمل نمي تواند مانع از تاثير منفي دي اكسيد كربن شود.
پيش از اين تصور مي شد كه افزايش سطوح دي اكسيد كربن و تاثير منفي آن در جذب نيتروژن، با ميزان رشد گياهان ارتباط دارد اما اين تحقيق جديد نشان مي دهد كه رشد گياهان و ميزان نيتروژني كه جذب مي كنند با هم ارتباط ندارند.
محققان متوجه شدند كه سطوح افزايش يافته دي اكسيد كربن بر توانايي گياهان براي جذب نيتروژن حتي در زماني كه منابع اضافي در خاك وجود دارد، تاثير مي گذارد.
اين مطالعه در نشريه Global Change Biology منتشر شده است.
علمي(6)**2038**1834
كاهش توانايي گياهان براي جذب مواد مغذي در اثر افزايش سطح دي اكسيدكربن
۲۳ خرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۵۶
کد خبر:
81644052
تهران- ايرنا- نتايج مطالعه محققان دانشگاه گوتنبرگ آلمان نشان مي دهد كه افزايش دي اكسيد كربن در هوا موجب كاهش توانايي گياهان براي جذب مواد مغذي از جمله نيتروژن مي شود.