حسین اسماعیلیان روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: ماموریت شركت آبفا ارائه خدمات آب و فاضلاب به ساكنین 73 شهر در استان خراسان رضوی به جز شهر مشهد است.
وی با اشاره به وجود پنج هزار كیلومتر شبكه توزیع آب و هزار و 800 كیلومتر خطوط انتقال آب در شهرهای استان گفت: 28 درصد آب تولیدی از مرحله بهره وری تا ورود به شبكه توزیع 'آب به حساب نیامده' محسوب می شود.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزود: 45 درصد این میزان نظیر انشعابات غیرمجاز در شبكه توزیع، مصرف می شود ولی محاسبه نمی شود و بقیه آن قبل از مصرف در شبكه هدر می رود.
وی الگوی مصرف در آب در خراسان رضوی را 20 مترمكعب در ماه برای هر اشتراك اعلام و بیان كرد: هم اكنون متوسط سرانه مصرف آب خانگی در این استان حدود 140 لیتر در شبانه روز و میزان مصرف آب 83 درصد مشتركین زیر الگوی مصرف است.
اسماعیلیان همچنین از وجود تنش آبی در 28 شهر استان خراسان رضوی طی تابستان جاری خبر و ادامه داد: برخی از این شهرها نظیر تربت حیدریه ، گلبهار، ملك آباد و طرقبه شاندیز با كمبود 30 درصدی آب روبرو هستند و برخی دیگر دارای شرایط سر به سر می باشند.
وی گفت: چنانچه با اعمال مدیریت مصرف، حدود 20 درصد صرفه جویی در مصرف آب توسط مشتركین انجام شود تابستان امسال در خراسان رضوی بدون مشكل سپری خواهد شد.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب خراسان رضوی همچنین وضعیت 34 دشت از 37 دشت آبی این استان را بحرانی و ممنوعه توصیف و بیان كرد: متوسط بارندگی در استان سالانه حدود 220 میلیمتر است و سالانه یك میلیارد و 176 میلیون مترمكعب از دشتها اضافه برداشت صورت می گیرد.
وی افزود: افت سطح آب سفره های زیرزمینی و كاهش میزان توان آبدهی چاهها برروی كیفیت آب نیز اثر می گذارد.
اسماعیلیان با اشاره به اینكه 90 درصد آب تولیدی در بخش كشاورزی، هفت درصد در حوزه شرب و سه درصد در حوزه صنعت و خدمات مصرف می شود گفت: در بخش شرب سالانه حدود 155 میلیون مترمكعب از سفره های آب زیرزمینی خراسان رضوی برداشت می شود.
وی ارزان بودن آب بها را یكی از دلایل مصرف بی رویه آب ذكر و بیان كرد: قیمت تمام شده تولید و استحصال هر مترمكعب آب در خراسان رضوی 11 هزار ریال است ولی برای هر مترمكعب آب از مشتركین فقط دو هزار و 760 ریال دریافت می شود.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزود: نرخ فعلی آب بها عامل بازدارنده ای برای كاهش مصرف آب نیست.
جمعیت زیرپوشش شبكه آبرسانی در 73 شهر استان خراسان رضوی یك میلیون و 750 هزار نفر است. آب مورد نیاز برای این جمعیت از 400 حلقه چاه تامین می شود.
استان خراسان رضوی 118 هزار كیلومترمربع مساحت و شش میلیون نفر جمعیت دارد.
7505/1858
مشهد - ایرنا - مدیرعامل شركت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: به جز مشهد، 35 درصد شبكه آبرسانی در شهرهای این استان دچار فرسودگی شدید است.